Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Maturita v současné podobě je zbytečná.

0 0
možnosti
JN

Viz to, co jsem již odpověděl níže panu Cahovi.

0 0
možnosti
JN

Tak mně je jasné, že Vy pana Plagu chválíte, protože češtinu vyjma didaktických testů vymanil z vlivu Cermatu. ;-)

Znám ovšem dost učitelů, kteří např. nadávali na Valachovou a nyní říkají, že v porovnání s Plagou byla ještě zlatá. :-)

0 0
možnosti
JN

Pardon- patří pod příspěvek paní Valíkové.

0 0
možnosti
Foto

Viděla jsem rozhovor - podle toho, co řekl, dá ředitelům jisté možnosti, ale sám nic řezat nebude. Jde mu o to, aby měly přednost odborné předměty. Ostatně, ústní už nejsou v kompetenci státu, ale škol. Včetně čjl a jazyků. ;-D

A že se ministr školství studentů zeptal na názor na maturity, respektive jejich části - mnozí ministři ani nevěděli, jak státní maturity vypadají, jen podle stranických pokynů utahovali šrouby.

1 0
možnosti
RC

Ony se u statnich maturit nekdy utahovaly srouby?

0 0
možnosti
TT

Ministr Plaga vyslyší neomarxistické volání po rovnosti a zavede přidělování maturitních vysvědčení současně s rodným listem.

1 0
možnosti
RC

Lze znicit neco, co uz davno nema uroven? 30% pozadovanych bodu z matiky, tj. dobra znalost uciva ze zakladky staci na slozeni maturity z matematiky.

Anglictina na urovni B1 po 11 letech studia?

1 0
možnosti
TT

Když ty státní maturity začaly, otestoval jsem si to - i ve druhém roce, kdy byla tzv. těžší matematika. Vše z toho jsem musel umět min. dva roky před maturitou.

0 0
možnosti
Foto

Na kolik budou vypovídající ústní zkoušky, kfyž prakticky celý poslední ročník a čás předposledního nebudou ve škole.

Jak jejich maturitu chcete porovnavat s maturitou těch co normálně do školy chodili (dřívější točníky) a to se týká nejen nastupu dod firm.

y (kde pochybuji, že se vůbec někdo na známky z maturity ptá, tam platí ukázaní ve zkušební době), ale i přijmaček na vysoké školy.

Osobně si myslím, že spra edlivý systém nastavit nelze takže bych maturity zrušil a uděla je dle známek s tím, že kdo chce může absolvovat klasický typ maturity

PS. K těm ústním zkouškám-jak se bbude řEšit když někdo je nebude moci vykonat kvůli nemoci či dokonce jen kvuli karanténě, když bez té zkoušky nemůže na VŠ

0 0
možnosti
JN

Když se někdo nebude moci na maturitu dostavit z důvodu nemoci, tak se to bude řešit jako dosud - to znamená, že se dostaví v náhradním termínu, tj. začátkem září. Přičemž s tou nemožností přijetí na VŠ nemáte pravdu - spousta VŠ totiž vypisuje i druhé kolo, a na některých VŠ to dokonce funguje i tak, že např. vezmou neúspěšného maturanta podmíněně s tím, že maturitní vysvědčení dodá po vykonání opravného termínu.

A tady nejde o nějaké porovnávání s těmi, kdo maturovali předloni či dříve, ale především o to, aby ten papír nedostal někdo, jehož odborné znalosti tomu absolutně neodpovídají. Vám nebude vadit, když potom narazíte na takovou zdravotní sestru, elektrikáře, servisního technika atd.?

1 0
možnosti
JK

Problém je, že maturitní vysvědčení hodnotu nemá už docela dlouho. Když někomu maturita chybí, je to považováno za vypovídající informaci, na druhou stranu samotná maturita už ne. Vědí to všichni, od vysokých škol po zaměstnavatele. Smyslem školství by mělo být dotáhnout každého studenta na maximum jeho možností, co opravdu umí už si VŠ i trh práce přeberou, takže u maturit to nijak zvlášť nevadí. Maturity dnes nešustí znalostmi, ale razítkama a papírem - mezi lidmi s maturitou z různých částí země jsou rozdíly úplně propastné, stejně jako mezi jedničkáři na různých základkách.

Docela chápu vaši nespokojenost, pane Nožičko, ale asi pláčete na nesprávném hrobě.

3 0
možnosti
Foto

Zdravím, já s Vámi celkem souhlasím... můžeme studentům maturitu devalvovat... nebo naopak říct, podívejte se, odmaturovali ve ztížených podmínkách... umí samostatně pracovat. Snad nezvolíme variantu výroby Otrouibků v Čechách, myslím, že jsou natolik dobří aby to zvládli i bez toho...

1 0
možnosti
JN

Také Vás zdravím a děkuji za příspěvek. Bude to letos určitě složitý rébus, nicméně chci věřit tomu, že ministerstvo ve spolupráci s profesními organizacemi přece jen aspoň trochu rozumné řešení najde...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1589
  • Celková karma 39,73
  • Průměrná čtenost 3227x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik