Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JN

A Vám snad někdo řekl, že covid letos zaručeně zmizí? 8-o

Když vezmu, kolik peněz stály první měsíc letošního roku jenom náklady na testování ve firmách i ve školách, které hradily zdravotní pojišťovny...

0 0
možnosti
JZ

Já respektuji názory odborníků z oboru, tedy ekonomů a podle nich je vládní návrh státního rozpočtu rozumným kompromisem. :-)

Návrh nového státního rozpočtu na letošní rok je po delší době prvním náznakem praktických kroků vlády ohledně konsolidace veřejných financí. Zároveň jde o rozumný kompromis mezi výší úspor, udržením chodu veřejných služeb a pomocí nejohroženějším sociálním skupinám. Vyplývá to z vyjádření Národní rozpočtové rady k návrhu státního rozpočtu, který počítá se schodkem 280 miliard korun.

0 0
možnosti
ZZ

Vláda vysílá jasné signály, že Covid definitivně skončil a šetřit se bude a basta !

;-D

0 1
možnosti
JZ

Inu někteří státní zaměstnanci nechápou, že peníze nerostou na stromech. Doba je zlá, musíme šetřit. Pokud se škrty nedotknou kvality péče či platů zdravotníků, není problém.

1 0
možnosti
JN

Šetřit se samozřejmě musí, ale jde o to, aby to bylo na správném místě (a šetřit v současné době zrovna na zdravotnictví mi moc smysluplné nepřijde).

P. S. Pokud je někdo přesvědčen, že zaměstnanci ve státním sektoru se mají lépe než OSVČ, nic mu nebrání jít tam pracovat.

1 0
možnosti
PK

Podle mne rozumně o tom mluvil pan ekonom-bankéř Hampl dnes ráno na Plusu (asi to bylo ze včerejěka). Snad by pana Nožičku přesvědčil že se dost mýlí.

0 1
možnosti
PN

P35e93t56r 73N30e38d78v61ě91d

10. 2. 2022 21:43

Těžko říci zda je tento škrt správný, či moc ne. Zdravotnické odbory jančí, pan Holub na irozhlasu ten "tupý" škrt docela rozumně brání. Já bych je nechal škrtat co nejvíce. Třeba to po X pokusech povede dobrým směrem :-). Vždyť jim nebude nic bránit třeba na podzim rozpočtové kapitoly zase nafouknout. Šéf to národu vysvětlí ve své show. Tedy pokud ještě bude premiérem.

0 0
možnosti
DR

Ne nadarmo taky Stanjura přišel s návrhem kdy se vlk nažral a koza zůstala celá. Nicméně, celému tomu mediálnímu divadlu o úsporách bude spousta naivních hlupáků věřit a o to přece jde.

3 4
možnosti
JZ

Nejlepší jsou Daníkova moudra, který tomu evidentně absolutně nerozumí.

1 3
možnosti
Foto

Jak dlouho myslíte, že jde fungovat v dimenzi stovek miliard schodků?

Ať se to někomu líbí nebo ne tak škrtat se musí všude.

Omezit platby pojišťovnám když jim klesnou výdaje ( díky ústupu epidemie, díky nižším nákladům na vakcinaci...)

Takže ano snížit schodek o 100mld je každopádně správný krok.

1 3
možnosti
PS

Ale vzdyt zdravotnictvi o tech 15mld uz prislo a ted se mu jen mely vratit. To prece neni o tom, ze ted jim stat da penize jen tak navic, aby se meli lepe. ;-O

Pokud jde o ten schodek, tak ano snizit by se mel, ale ne zpusobem, ze zavru firmu, ktera mi vydelavala, ale mela i nejake naklady. Nebo si reknu, ze nebudu 3 mesice nic jist jenom proto, abych sam sobe dokazal, ze kdyz jsem nekdy neco hloupe nasliboval, nechci ztratit tvar (kterou jsem uz beztak davno ztratil). :-/

1 0
možnosti
PB

..... tak možeme si vybrat,- "Každý dobrý skutek má byt po zásluze potrestán!" a nebóóó,- "Pacoši bez covidu hospitalizovaní s "covidem" za trojnásobnou marži výpalnýho,- nahrabali ste si dost!" ....... a sme tam, kde sme byli!

0 0
možnosti
JL

Pane Josefe Nožičko.Vlada by mela vyozit behem tech ctyr let, na prevod zdravotnikeho pojisteni do soukromich rukou. Pripravit pravidla (to je v kompetenci spravneho statu) a dat vsechna zarizeni take do soukromich rukou. Mit po nastovani soukromeho systemu, urcitou dobu, pro kontrolu chodu celeho prevodu.

Ziskani pohledu v teto akci, je mozne studovat v jinych statech jejich system.

Uspora je take mozna, pro nastartovani placene nemocenske pri onemocneni. Zacit s platbou x-dni po onemocneni. Take vyse teto platby je dobre zkontrolovat. Tuto cast zdravotnicke organizace postavit na vlastni zaklad a byt placen temi, kteri jej budou potrebovat. Ucast musi byt dobrovolna.

Pane Nozicko. Zacnete premyslet v reseni zdravotnicvi jako v organizaci, ktera ma zakladnu obcanu v ruznem zdravotnim stavu. Hovorim z vastni zkusenosti, kdy i ve veku pre 80 let, nepouzivam jiz 40 let zadny prasek v uprave meho zdravotniho stavu. Tlak, cholesterol, cukr i telesna svezest je mim ukazatelem spravne vyzivy a spravneho zivota. Proc bych mel platit za ty, kteri tento zivotni smer nepodporuji? Moje pojisteni presne urcuje diferenci v platbe.

Zdravotnictvi je vedle duchodove reorganizaci nejtezsi cast vladni prace. Musi byt do teto diskuze pozvana i opozici. I castecne vysledky musi byt diskutovany s obcany. Mozna zaver by mel byt i v referendu. Kdo vi.

To je muj pohled a odpoved k tem 15 miliardam korun.

2 0
možnosti
JD

Máte pravdu, ovšem otázka zní: bude mít nová vláda koule na takovou akci?

0 0
možnosti
JK

Jak ušetřit na státních výdajích je uvedeno přehledně v tomto odkazu. Panu autorovi doporučuji ke studiu.

https://photos.app.goo.gl/27HFfzWANG5sxpNR9

2 0
možnosti