Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

Když sleduji diskuzi tak s překvapením zjišťuji, že řada diskutérů má raději maso se salmonelou než maso zdravé. Já jim ho přeji a vidím, že by bylo škoda takové maso neprodávat. To by bylo nešťastných spotřebitelů, kdyby všechno prodávané maso bylo zdravé.

2 0
možnosti
JN

R^Také jsem nad logikou některých diskutérů kroutil hlavou...

0 0
možnosti
MT

S Eurosojuzem na věčne časy a nikdy jinak ! 8-o

0 0
možnosti
RM

koukám, že tady většina z vás napadá i Babiše. Tak se chci zeptat, jste pro zastavení těchto kontrol nebo ne? Jde vám o vaše zdraví nebo vám jde o Babiše?

7 0
možnosti
Foto

Popravdě já jsem se o nakaženém mase z Babišových firem dozvěděla až z této diskuse a přijde mi to zvláštní.

Kontroly i informovanost veřejnosti by měly být u každého produktu který ohrožuje zdraví.

A to přesto že pod článek pana Nožičky se s klidným svědomím podepíšu.

1 0
možnosti
VK

I nemocná zvířata snad mají právo na důstojný odchod z tohoto světa!

https://www.novinky.cz/pictureByDate?date=20190213&galleryId=20682

0 0
možnosti
JZ

J88a11n 15Z35í46m57a

4. 3. 2019 6:33

To ekologové taky. A přesto je nikdo nelituje...

1 0
možnosti
LV

Bez ohledu na to, zda pan Nožička odpovídal na příspěvek paní Poborské či Holasové (jak se ukázalo, zřejmě v tom není rozdíl, za což pan Nožička skutečně nemůže), stále zůstává otázka, komu současná protipolská hysterie prospívá?

Jak ve středu ve zprávách uvedl hlavní hygienik tuším Moravskoslezského kraje, zatímco při testech polského masa byl pozitivní nález v jednom vzorku ze sta, při testech domácího masa to byl jeden pozitivní nález na pět vzorků a u testů drůbeže dokonce tři z pěti vzorků českých producentů byly pozitivní na salmonelu. Navíc u toho polského masa nikdo nezkoumal, kde maso k té kontaminaci přišlo.

Pokud je to pravda - a proč by krajský hygienik lhal - potom nás naši domácí velkoproducenti masa a masných výrobků zásobují salmonelou a dalším šlendriánem tak bohatě, že pár kilo závadního masa z Polska nás ohrozí jen velmi těžko...

6 3
možnosti
MK

...o žádné hysterii jsem neslyšel,tu možná vytvářejí média.....jde o běžná opatření a místo,aby jste vy a vám podobní byli rádi,že stání správa funguje,tak tady pod zástěrkou "dělej si co chceš ale já to stejně zkritizuji"............tlacháte o ničem...

9 2
možnosti
Foto

Nejen zkažené maso, ale i potraviny špatné jakosti, psí konzervy jsou kvalitnější, jako dnešní vepřové ve vlastní šťávě a párky, prý devadesát procent masa a oni praskají když se vaří, protože je to samá mouka, kůže, škrob, nechci řešit to další co je tam přidané, protože se ten salám, stejně jako mléko, sýry, jogurty, smetany nekazí, jsou stále stejné, bez chuti a vůně, dobrý produkt pro držení diety, protože těmito výrobky se nepřejíte.

Je to asi pořád málo pro ty, kteří si myslí, jak rovnoceným partnerem západních států v EU jsme, ale toto je jen kapka vody v moři dalších a dalších nepravostí.Rv

5 0
možnosti
JN

Na Novinkách momentálně visí šlánek o tom, že polský ministr zemědělství řešil podobné kauzy již v roce 2006. Také v polských novinách jsou dodnes běžné inzeráty na odkup nemocného, nebo uhynulého dobytka. Z toho vyplývá, že kontroly měly být přísnější už dávno a reakce Brusele je opět taková jaká je ... něž aby se postavili za pravidla, podporují bordel.:-/

16 0
možnosti
DR

Což není v EU vůbec nic nového že.

3 0
možnosti
OU
JN

Paní Poborská, Vás ten Babiš zřejmě straší ze sna zřejmě permanentně a nepomáhá k tomu ani pobyt v teplých krajích, kde - jak jste psala v jedné mé dřívější diskusi, budete trávit zimu až do Velikonoc a tím pádem zde o Vás neuslyšíme, neboť nepředpokládáte, že by se Vás chtělo vstávat ve 3 ráno. :-)

Já si tedy cením toho, že jste se kvůli mně (nikoliv poprvé) zřejmě obětovala a v ty 3 ráno vstala, ovšem můžu Vám sdělit, že Vaše starosti jsou zcela zbytečné - na Láďu Hrušku jsem nikdy v životě nekoukal a na rozdíl od Vás ani nepracuji v gastronomii. ;-)

10 0
možnosti
JP

Proti všem....Tam se posouvá česká politika na vlně populistického nacionalismu a vede nás do izolace nebo k Rusku. Autor a jeho článek jsou součástí této vlny. V EU jsou standardní kontrolní mechanismy, každý, kdo se trochu pohybuje kolem zemědělské problematiky vidí, že naše chování pod vedením zemědělské lobby má dlouhodobě charakter proti polské kampaně. Proto dle mého názoru oprávněné doporučení z EU. Podřezáváme si větev sami pod sebou.

6 5
možnosti
Foto

Takže ta salmonela v Polském mase neexistuje?

6 0
možnosti
OK

O63t46a 11K14i44n86c

2. 3. 2019 0:15

Veterinární kontroly se provádějí běžně bez ohledu na původ masa, nejedná se pouze o Polsko, ale i o maso z jiných teritorií včetně České republiky.

V uplynulých pěti letech veterináři při monitoringu infekcí přirozeně přenosných mezi zvířaty a lidmi odebrali téměř 47 tisíc vzorků z brojlerů, krůt, skotu a prasat.

Nákazu nejčastěji prokázali u brojlerů (10,45 procenta). U krůt bylo pozitivních nálezů 2,36 procenta, u prasat jen 0,54 procenta a nejméně nákaz veterináři zaznamenali právě u skotu, šlo o pouhých 0,46 procenta z 14 910 odebraných „hovězích“ vzorků.

Takže váš článek je napsaný pouze podle vašich emocí a není podložen žádnými fakty. Evropská unie nám navíc nic nezakázala, jednalo se o doporučení, které není závazné, ostatně Česká republika ho dokonce odmítla. Prosím nešiřte hysterii, nejdříve si ověřte fakta.

Zdroj: https://www.denik.cz/ekonomika/salmonela-v-tataraku-rarita-rika-odbornik-20190301.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

6 0
možnosti
JN

Pane Kinci, jak už jsem napsal níže, já se na rozdíl od některých jiných nevyžívám v hraní si se slůvky a myslím si, že není podstatné, zda ten počin Evropské komise nazveme nařízením, výzvou či doporučením, podstatné je to, že dle nejenom mého názoru je věcí příslušných českých orgánů, jak důkladné kontroly polského masa budeme provádět a žádný centralistický orgán EU nám do toho nemá co mluvit. A fakta si naopak ověřte Vy - v tom, že nám kvůli nedodržení té výzvy (doporučení, nařízení...) Evropské komise nic nehrozí, totiž nemáte pravdu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik