Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

Zemanova arogance to samozrejme JE.

1) muze mit pochybnosti ohledne moralni integrity, ale to mu "kupodivu" nebranilo ve jmenovani trestne stihaneho cloveka premierem a naslednou nabidkou dvojnasobneho jmenovani tehoz cloveka. Bud uznava presumci neviny, nebo presumpci viny u politika. Ale POUZE jedno z toho, ne oboji, podle toho, jak se mu to hodi

2) Zeman je jediny, kdo nekoho nejmenoval, a je chyba, ze mu Babis ustoupil a nechtel potvrzeni US, ze Zeman nema narok. Babis ZAROVEN pri reseni Pocheho postupoval NEUSTAVNE, nebot predlozil prezidentovi dva navrhy, coz odporuje Ustave, ktera mluvi o JEDNOM navrhu.

3) Vlada se zodpovida Snemovne, nikoliv prezidentovi. Neni ukolem prezidenta vybirat lidi do vlady, coz de fakto nejmenovanim DELA. Dovedeno ad absurdum by si mohl prezident diktovat konkretni lidi, protoze by jine premierovi nejmenoval. Nejsme prezidentsky, ale parlamentni system.

0 0
možnosti
ZH

Celé to jsou do Vás nesmysly a jedná se pouze o Zemanovu hru.

Důvody:

1. Případy nejmenování se týkaly pouze Babišovy vlády a hlavně jednalo se pouze o ministry za ČSSD. Zeman tím chtěl pouze oslabit pozici ČSSD, což se mu podle mě úspěšně dařilo. A Babiš jako premiér se tehdy za ministry za ČSSD nepostavil. Když něco podobného zkoušel na Fialu s Lipavským, tak mu Fiala pohrozil kompetenční žalobou a Zeman stáhl krovky a Lipavského jmenoval.

2. Pokud narážíte na to, že Hladík je nekompetentní, protože studoval jiný obor, tak tu máme mnoho jiných případů z minulosti, kdy s tím Zeman problém neměl. Legendární ministryně Malá, která právo maximálně vystudovala, ale nijak se mu nevěnovala a navíc k ní bylo x dalších problémů (např. koncipientská praxe na středním Slovensku, když současně pracovala v Brně Nebo ministr Vojtěch, který je vystudovaný právník a byl ministrem zdravotnictví. Nebo ministr Staněk, který je vystudovaný učitel, kultuře se nijak profesně nevěnoval Zeman neměl problém s jeho jmenováním na ministra kultury. A najednou mu podobně jako u Lipavského vadí nekompetentnost.

Proč tedy u některých mu to vadí a u jiných ne?

0 0
možnosti
JN

Ta neodbornost ovšem nejspíš není v případě Hladíka jediným důvodem, proč ho Zeman jmenovat nechce, a navíc Hladíkovy problémy dle všeho nekončí:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-hladik-v-novem-stretu-zajmu-hlasoval-pro-znameho-od-nehoz-koupili-dum-222322

0 0
možnosti
JV

V podstatě máte pravdu, snaha o jmenování Hladíka ministrem svědčí kromě arogance také o naprosté personální vyprahlosti KDU-ČSL, potažmo celé pětikoalice. Můžeme se ptát, proč třeba ministrem dopravy je novinář nebo financí elektrotechnik. Ne, tedy, že by to bylo něco výjimečného, děje se to takřka stále. U tohoto člověka, který je odborností zcela mimo je navíc bonbónek trestní kauzy. Proč není strana schopna vygenerovat nějakého jiného kandidáta a zuřivě prosazuje zrovna jeho, je záhadou. Vzpomínám na dobu, kdy svět byl aspoň trochu v pořádku a nad životním prostředím dozorovali ministři jako prof. RNDr. Bedřich Moldan, CSc., dr.h.c., Ing. Ivan Dejmal nebo Ing. František Benda, CSc. či třeba RNDr. Libor Ambrozek :-/

6 0
možnosti
RC

A proc tedy Zemanovi nevadilo troji jmenovani Brabce?

0 0
možnosti
MH

No tentokrát se vám povedlo sepsat neuvěřitelnou snůšku blábolů. A zmínka o vyšetřování kandidáta od vás působí extra komicky.

0 4
možnosti
JV

Mně zase připadá komické tvrdit, že svědkům trestného činu se běžně zabavují počítače, mobily a dělají domovní prohlídky.,

5 1
možnosti
Foto

Jen si ještě užijte ty dva měsíce, kdy bude váš zlodědek ve funkci.:-)

1 5
možnosti
JN

Jojo, už jenom dva měsíce a pak se konečně budou moci vrátit všichni ti, kteří před 10 lety tvrdili, že v případě Zemanova budou emigrovat, že jo? :-)

8 0
možnosti
PB

..... bych si dovolil takovou malou doušku!,- von pan Zdechovský je v tem Bruselu trochaj zmatenej,- pan prezident preferuje pana Středulu, to vííí každej!,- a na tu "odbornou způsobilost" bych nějak nesázel!,- kór, když sa zaměříme na odbornost stávajících ministrů klíčových resortů,- ..... takže, ešivá nějakej Hladík, Hastrman nebo sádrovej trpaslík (?),- vono to je v EU úúúplně jedno!

5 1
možnosti
JV

Pan Zdechovský je velice aktivním politikem na všemožných sociálních sítích. Vždycky mě rozesměje, jak někam vloží svůj horlivý projev v europarlamentu, v češtině a v obrovském sále , kde sedí pět europoslanců ;-)

4 0
možnosti
DR

Naprostý souhlas. Nejspíš už i u těch lidovců došli lidi, když jsou namísto těch mediálních tlachů typu "stojíme za ním jako jeden muž" absolutně neschopni navrhnout někoho jiného.

7 2
možnosti
Foto

Pokud v kauze nefiguruje jako vyšetřovaný, obviněný, tak předpokládám, že už počítač dávno vrátili.

Vaříte z vody.

4 6
možnosti
JD

Vaříte z vody? Víte vy, co se v této kauze stane za týden, měsíc?

Hladík o kupčení s byty evidentně věděl.

6 5
možnosti

Vy jste skutečně komik. Zabavení počítače je pro vás důkaz viny? Je to běžná součást vyšetřování korupčních kauz. Řekl bych, že premiér čekal dost dlouho na to, aby se ujistil, že pan Hladík v ničem nejede. Miloš Zeman zase jen na poslední chvíli kalí vodu. Kdyby měl jen trochu sebereflexe, tak by kvůli své milosti soudem usvědčenému zloději Balákovi stáhl chvost a v tichosti odešel na (nezasloužený) odpočinek.:-/

8 7
možnosti
JN

Zkuste si článek přečíst pozorněji- fakt jsem nikdy neslyšel o tom, že by se svědkům v jakékoliv kauze zabavoval počítač. ;-)

7 4
možnosti
  • Počet článků 1590
  • Celková karma 39,63
  • Průměrná čtenost 3241x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik