Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J89a25n 62H91e76j65c33m10a11n

10. 5. 2022 12:56

Nedávno jsem byl na návštěvě u dobře situovaných známých v Lucembursku . Trochu jsme mluvili o politice a vypadlo z nich , že vůbec netuší jak se jmenuje jejich premier . Myslíte , že se jíim žije o tolik hůř ?

0 0
možnosti
ZZ

A proč by je měli znát, když všechno funguje tak, jak má ?

To bude tím, že jejich parlament má výrazně méně členů, než ten náš a všichni politici se navzájem znají a potkávají se v jednom parlamentu a nejsou roztrkaní po nejrůznějších zašívárnách.

:-/

1 0
možnosti
PD

P10e18t10r 70D15o75k66t57o77r

10. 5. 2022 12:18

To je tak, když je spousta hladových vepřů a málo koryt. No tak se vytvoří nové. Opravdu vš politologická je velmi silný mandát pro vědu a výzkum. I když nezkoumal Fiala něco v Barmě? Že by si dva rozuměli přes Barmu?;-)

2 1
možnosti
RK

A myslíte, že by ministrem měl být vědec?;-D

0 0
možnosti
MJ

Nojo to je tak,když provozovatelky penzionů kádrují děkany fakult.:-P

4 2
možnosti
JP

Nemusí pršet, stačí když kape, že? Souhu učiteli.

4 1
možnosti
OD

O23t32a 84D84v96o97r11a42k

9. 5. 2022 22:24

Pane Nožičko já s vámi v minulosti často polemizoval pro vaši vstřícnost k Zemanovi a Rusku, ale tentokrát s vámi nemohu snad víc souhlasit. Tahle tetička z hor je opravdu výsměch všech ministerských funkci. Karma

10 0
možnosti
LN

Jako výzkumník, který má vzhledem ke vzdělání a vědeckým (ne)výsledkům Langšádlové značné výhrady, se musím ohradit, že není vidět. Je a dost. V podstatě není týdne, kdy bych o ní několikrát nečetl (např. https://vedavyzkum.cz/home?searchword=lang%C5%A1%C3%A1dlov%C3%A1). Že se nepohybujete ve vědeckém prostředí a o vědu a výzkum se nezajímáte, to je váš problém, ne Langšádlové.

Mimochodem mě překvapilo, jak moc ji vědecká komunita přijala - ono to ale není zas tak těžké, když za minulé vlády si vzal RVVI na starost Andrej Babiš, který se snažil vědce (tj. obecně velmi inteligentní lidi) přesvědčit, jak skvěle se o ně staral, jen mu a jeho grafům to jaksi právem nikdo nevěřil.

5 0
možnosti
RK

Divné, že na to nikdo z Nožkovců nezareagujeR^;-)

0 1
možnosti
Foto

Čekám, kdy vás uvidím na billboardu "Za Babiše bylo líp". Přece jenom, 30 000 mrtvých, na to Fiala nedosáhne ani náhodou. :-/

8 11
možnosti
ZZ

Bože, do čeho jsi to duši dal ?

;-(;-(;-(

10 3
možnosti
DC

Faktem je, že současný model financování vědy je neefektivní. Na jednu stranu zbytečně drahý a náchylný ke zneužívání, na druhou stranu nevedoucí ke konkurenceschopným výsledkům a na třetí stranu spíše než, aby byl motivující k dlouhodobé koncepční práci (o čemž by věda měla být) a excelentním výsledkům (z takové práce vyplývajících), vede k vysoké fluktuaci lidí a preferenci krátkodobých výsledků na efekt (abych nemusel být sprostý). Řešit tuto situaci (pokud možno směrem k lepšímu) by jistě měla být priorita jakéhokoli ministra pro vědu a výzkum. A to, abych dal pisateli za pravdu, zatím ze strany ministryně pro vědu a výzkum nevidím. Vyjadřovat se k samosprávným rozhodnutím jednotlivých fakult by měl spíš ministr školství.

2 0
možnosti
Foto

Takže ji vlastně ani nekritizujete, jen nevíte, co konkrétně dělá...

9 0
možnosti
  • Počet článků 1600
  • Celková karma 39,25
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik