Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Ať si dělají co chtějí, to je jejich problém. Když nechtějí, ať si sedí doma na zadku. Pouze mám obavu, jak správně popisujete, aby se opět nenašli tací kteří jsou už tak hluboko v americké zadnici, že by chtěli to samé prosadit u nás.

1 0
možnosti
JN

V pořádku samozřejmě není ani tohle.

0 0
možnosti
PB

..... z mýho pohledu to provařili moc brzo,- bych je na tem projektu nechal finančně vykrvácet a zbojkotoval bych to až v lednu 2022,- aby to tu jejich ekonomiku řádně zbouralo?!,- a na truc bych uspořádal pro bojkotující spešl ZOH v Americe!,- ....... nojóóó,- ale tam je zase ten rasismus!,- hééérgot, ty sportovci to maji čím dál složitější, žejo?!VEU

0 0
možnosti
PK

P79a36v46e62l 71K90r15á86l

8. 4. 2021 12:32

A dobře dělají, kde jsou ty kecy o tom, jak je Joe Biden v čínském vlivu?S totalítními režimi s despektem k lidským právům se prostě nejedná, a tak to má být

1 1
možnosti
JP

Je naprostý nesmysl tvrdit, že OH je záležitost sportu a politika se nemá do ní tahat. Sport je až na posledním místě, na prvním je kšeft, na druhém PR země (politika), která to pořádá, tedy i těch, v nichž panuje nelidský režim. Bojkot OH v Číně stejně jako v Rusku bych považoval za adekvátní reakci na rozhodnutí, že pořadatelem je země s diktátorským režimem. Pro sportovce může mít bojkot pozitivní efekt, že si nebudou muset huntovat zdraví nesmyslným soutěžením např. o tisícinu sekundy.

1 1
možnosti

Mnohem jednodušší a rozumnější by bylo takovým kontroverzním státům pořadatelství OH vůbec nepřidělovat. Předešlo by se tím mnohým zklamáním sportovců, připravujícím se čtyři roky na vyvrcholení tréninkového cyklu.

2 0
možnosti
JZ

Americký rychlobruslař Eric Haiden byl hvězdou zimních olympijských her v Lake Placid v roce 1980, získal tuším pět zlatých, Při audienci u tehdejšího amerického prezidenta Jimmyho Cartera veřejně prohlásil, že odmítá bojkot olympijských her v Moskvě. Nic se mu za to nestalo.

Umíte si představit, že by tohle řekl nějaký ruský sportovec v roce 1984 tehdejšímu ruskému komunistickému papalášovi, mám dojem, že to byl Andropov nebo Černěnko, to je koneckonců jedno, že nesouhlasí s bojkotem olympiády v Los Angeles. Nikdo z nich si to samozřejmě netroufl, a kdyby sim to náhodou někdo z nich dovolil, tak v nejlepším případě jenom skončí se sportem, půjde dělat někam do fabriky a zapomene se na něj. O takových trestech v éře socialismu hodně vědí čs. sportovci, např. Věra Čáslavská. V horším případě by skončil v gulagu, a v tom nejhorším by se konalo náhlé úmrtí.

0 0
možnosti

V. Čáslavská skončila v gulagu? Kterém prosím vás? Co vím tak normálně trénovala, dokonce v zahraničí, o tom se mohlo spoustě dalších jenom zdát. Jinak ten bojkot OH v Los Angeles ublížil hlavně našim aktivním sportovcům, třeba Jarmila Kratochvílová měla životní formu.

0 0
možnosti
ZH

Tvrdit, že bojkot olympiády v Moskvě byl nesmyslný, může jen zaslepený ruso(či sověto) fil. Rusově (resp. sověti) napochodovali půlroku před olympiádou do Afghánistánu, obsadili nezávislý stát. V roce 2014 se už poučili a na Ukrajinu napochodovali až po olympiádě. V každém případě je zajímavé, že olympiáda v Rusku (resp. SSSR) je doprovázena nějakou invazí. Aspoň až někdy v budoucnu přidělí do Ruska olympiádu, se budou moct sousedi připravit :D

Pokud by něco podobného udělala před olympiádou Čína, tak bych s bojkotem olympiády neměl problém.

2 0
možnosti
JN

Jenže podle stejné logiky by pak bylo ospravedlnitelné, kdyby např. v době, kdy USA válčily ve Vietnamu, jiné země pro změnu bojkotovaly sportovní soutěže, přidělené USA. Já jsem sovětskou invazi do Afghánistánu nikdy nehájil, ale politika se prostě do sportu tahat nemá - ostatně ten tehdejší bojkot USA a některých jiných zemí situaci v Afghánistánu nijak nepomohl. A nejspíš stejné by to bylo i v případě situace Ujgurů či Tibeťanů v Číně.

3 0
možnosti
MV

Aktuální zprávy mluví o to m, že USA hry bojkotovat nebudou. Zřejmě jste při přípravě na blog čerpal že zpráv lehce starých.

1 0
možnosti
PK

Být hlavním amikem v oválné pracovně, poslal bych tam svůj sport. tým a společně s Evropany vyhrával a bodoval a pobral nej množství medailí ....v atletice to tak i jistě bude, no ve stolním tenise a například v gymnastice už to asi tak slavný nebude...;-D

0 0
možnosti
JK

Totalitní vůdce je chorobně postižen mocí, chce mít vše na co dosáhne, chce zejména to co všichni vidí, chce bombastickou ukázku moci, dává na odiv, že on na to má.

Chce i OH, nejde o sportovce, diváky, peníze, mír nebo nějaké dobro, jde o propagaci vůdce, pokud se za účelem zviditelnění mají předávkovat sportovci tak do toho, postavit něco největšího a nejdražšího na světe, klidně na počkání, pro zářící hvězdu vůdce je povoleno vše, životy i peníze jsou podružné ztráty.

Se schvalováním toho všeho musí počítat každý kdo souhlasí s OH v totalitním státě. Já takové pořádání OH v totalitě neschvaluji, historie mi dává za pravdu, co vy?

3 1
možnosti

Je to pravda, ale v situaci, kdy už proběhly LOH 2008 v Pekingu (tedy víceméně ve stejné Číně se všemi problémy kolem Tibetu, Ujgurů a lidských práv), bojkot ZOH moc velký smysl nedává. Jiná situace by byla, kdyby Čína vyhrotila mezinárodní situaci například intervencí na Tchaj-wanu (podobně jako kdysi SSSR v Afghánistánu).

0 0
možnosti
  • Počet článků 1592
  • Celková karma 39,61
  • Průměrná čtenost 3241x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik