Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Já si nemyslím, že ty návrhy jsou populistické. To by snad bylo obráceně, kdyby tvrdili, že se důchody budou zvedat nebo věk odchodu do důchodu zůstane.

Já osobně bych zavedl nějaký automat na změnu věku odchodu do důchodu. Řeklo by se nějaké číslo, kolik procent obyvatel může být v důchodu (nebo kolik pracujících na jednoho důchodce je únosných) a podle toho by se vypočítal věk odchodu do důchodu. A vždy by se to třeba po 5 letech aktualizovalo. Z toho by vypadla částka, kterou na důchody máme a počet důchodců.

0 0
možnosti
RM

asi půjdu s kůží na trh a proti proudu, ale mně nejdou na mysl některé věci, které s důchody, resp. se sociálním pojištěním souvisí.

1. z jakého důvodu pobírají důchodci plat a zároveň i ten důchod. Přece, pokud dosáhnu důchodového věku a pracuji dál, tak bych neměla pobírat ještě důchod.

2. v případě vysokých příjmů pokud dosáhnou maximálního vyměřovacího základu, tak už nemusí platit sociální pojištění. Proč? Právě u nich bych tu sazbu zvýšila.

Ráda bych, aby mi to někdo vysvětlil, proč tohle nikdo neřeší a zda vám to přijde normální. Mně ne.

0 2
možnosti
RC

ad 1) ti lide si svymi odvody v podstate plati duchod sami. PROC by nemeli brat duchod, kdyz si na nej platili?

ad 2) PROC? Vzdyt je to jen okradani tech lidi. U nas je limit na 4nasobku prumerne mzdy, v Nemecku na cca dvojnasobku. A pokud vim, maji i limit na ZP. Na druhou stranu maji vetsi progresi nez my.

Vy asi nevite, ze odvody (aktualne nad 17 tisic) se zapocitavaji jen 26%. Takze clovek, ktery ma 17 tisic je ma zapocitane cele, ale clovek, ktery ma 85 tisic maji zapocitano v podstate jen 34 tisic. Vam to nestaci, takove okradani? A to mame jeste zakladni slozku duchodu, ktera je pro vsechny stejna.

2 1
možnosti
Foto

MPA /aneb Markéta Pekarová Adamová/ bude tak dlouho provokovat s pozdějším odchodem do starobního důchodu, až sama sobě (a svým vrstevníkům a vrstevnicím) navrhne, aby do něj laskavě odjela na vozejku až ji bude pětaosmdesát let...!;-)

4 3
možnosti
JK

Začal bych s populistickou důchodovou reformou u vás.

1) Zvýšení odvodů na důchodové pojištění 2x.

2) Zrušení odchodu věku do důchodu, prostě makat až do konce.

Udržíte se tak současný standard pro cca 2 důchodce. Pokud se to osvědčí, rozšíří se to na všechny momentálně pracující. To by mohlo snad udržet současnou délku front důchodců v supermarketech.

Všechno samozřejmě v Eurech, jak jinak. ;-)

0 0
možnosti
RC

Odpoved je prosta - nemaji duchody v gesci...

Jinak tady neni moc veci k reseni...

1) zvysit ve do duchodu

2) privest do systemu dalsi penize

3) snizit duchody

4) generovat obri deficity SR

pripadne kombinace vyse uvedeneho.

3) je absolutne nepruchodne

1) a 2) zkouseli, nez jim to Dluho - Slavek s Dluho-Buresem pohrbili.

I kdyz to maji v gesci lidovci, mohu zodpovedne prohlasit, ze zadny zazrak nas nespasi. A populismus uz vubec ne, ten vede k bodu 4)

0 2
možnosti
RC

Minusari maji nejaky, dosud skryty navrh, jak resit duchody?

0 0
možnosti
Foto

J71a90n 65Š81i37k

6. 11. 2022 23:02

Zvýšit věk odchodu do důchodu a zavést nadstardy ve zdravotnictví, na tom nic populistického nevidím. Zavedl bych ještě poplatky za pobyt v nemocnici, školné na vysokých školách a našlo by se toho víc. Taky bych prodal ten pivovar co vlastní stát, protože aby stat vařil pivo v nevýdélečném pivovaru je úplná pitomost a patrně i světová rarita. To chce taky paní Pekarová a taky na tom nic populistickeho nevidím, protože devadesáti procentům místních diskutujících z toho mohla prasknout žilka. Nejsem její volič, ani jsem nikdy TOP nevolil, ale všechny tyto návrhy mojí podporu mají z jednoduchého dúvodu. Protože přinesou menší zadluženost mých děti v budoucnu. Hezký den

5 6
možnosti
ZZ

Naivka, nebo neználek ?

;-D

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
KK

Flašku? Jo, tak to sedí.

1 0
možnosti
Foto

Ostatně však soudím, že TOPka musí být zničena.

0 0
možnosti
JD

Soudit budou voliči!

1 0
možnosti
MK

Vláda, jejíž součástí byla TOP09, už s jednou důchodovou reformou přišla. Dokonce byla i uzákoněna a začala platit. Vzpomínáte si, kdo jí potom zrušil? Nebyla to náhodou vláda Sobotky s Babišem?

Pokud by tato reforma byla ponechána v platnosti, už by mohla nést své ovoce.

Takže pane autore, brečíte na špatném hrobě.

4 4
možnosti
JN

Pokud máte na mysli ten památný druhý penzijní pilíř, do kterého kvůli nesmyslně nastaveným podmínkám vstoupilo pouhých 85 tisíc lidí, tak s tím asi nic jiného, než ho zrušit, udělat nešlo.

5 1
možnosti
JD

TOP 09 je pod vedením Pekarové Adamové nevolitelnou stranou.

Vyjádření p. Kalouska k rodné straně a vládě to potvrzují.

A dávám Jasnou karmu i pro p. F!

R^R^R^;-D;-D;-D

5 0
možnosti
Foto

R83o29m64a25n 76K31o54z32e11l

6. 11. 2022 19:54

Nevím, proč se tato paní nedrží svého prohlášení po volbách 2017, že nechce být předsedkyní ani první místopředsedkyní TOP 09, protože chce založit rodinu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1588
  • Celková karma 39,50
  • Průměrná čtenost 3229x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik