Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Škoda, že jste vynechal motoristy. Mě jako nesmysl přijde ten dvojí metr, kde se z okruhu "nulové tolerance" mají vynechat pouze cyklisti a vodáci a motoristi musí zůstat. Jenže každý způsob dopravy má jiné specifické nepřehlédnutelné riziko.

Jízdní kolo má nestabilní těžiště pro jízdu i pro brzdění. Je sice lehčí než auto, ale je pouze na dvou kolech.

Loď je sice loď. Ale voda není silnice. Na silnici nehrozí utonutí a nejen pro účastníky nehody, ale i pro záchranáře.

Auto je složité na řízení i brzdění. Jak moc pomůže, když se mu před kola přimotá opilý cyklista, nebo jen cyklista s pomalými reflexy?

Já bych místo "nulové tolerance" zavedl povinnost výjezdu každého vybodovaného řidiče, nebo jen cyklisty odklízet následky dopravních nehod. Někdy se těžké nehody odklízí i několik hodin, takže je dost času, aby hasiči vzali hasičské SUV a přivezli všechny hříšníky balit mrtvoly do pytlů, odklízet vyteklé kapaliny atd.... v rámci veřejně prospěšných prací.

0 0
možnosti
OU
AN

Já bych to viděl jako V Německu na dálnici. Jeďte si kolik chcete, ale na vlastní triko. Když to ne zvládnete, máte smůlu. Jakpak hranice, buď piji s mírou, nebo jako čuně.. A podle toho.

0 0
možnosti
PB

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

Nulová tolerance je nesmysl a dvě piva či hrnek Medvědího mlíka skutečně vodáka nezabije, ovšem jako vodák který jezdil dávno před tím než se z Vltavy stala dálnice si říkám, že tenhle zákon má své opodstatnění.

Dost už na tom že dnes se za "vodáka" považuje každý kdo si půjčí ve Vyšším Brodě pádlo (tihle ranaři bývají zhusta přesvědčeni že raft je nepřevratitelný) a podceňují jakékoli nebezpečí. Pokud navíc pojmou těch pár dní jako "dobrou chlastačku", chce se mi z těch lidí řvát.

Mám za sebou léta vodních sportů i minulost ve Vodní záchranné službě a povinně bych každému "vodákovi" uložila aby si zajel do Aquapalace v Čestlicích kde mají skvělou atrakci Divoká řeka, která (na rozdíl od těch točáků nazvaných stejně v jiných aquaparcích) simuluje ve velmi malém měřítku koryto řeky.

Pokud to člověku trošku myslí, uvědomí si sílu vody a také to že v reálné řece je ten průtok stonásobně silnější.

0 0
možnosti
OU
JN

Souhlasím - až na to, že levicovost/pravicovost bych do tohoto problému asi netahal. Třeba Piráti jsou řadou lidí označováni za levicovou či spíše levicovou stranu, a přesto to byli oni, kdo návrh zákona na zrušení nulové tolerance alkoholu u vodáků předložili. Zatímco poslanci středové či středopravé KDU-ČSL byli vesměs proti...

0 0
možnosti
JB

J16i41r24i 18B79o54r

7. 3. 2019 16:31

Cyklistům bych těch 0,5 přál.Problem je v tom,že spousta cyklostezek vede po silnicích třetí třídy.Tam už je to problém.

0 0
možnosti
JS

Ano? V SRN pro řidiče to problém není?

0 0
možnosti
Foto

J73a71k97u81b 26R93o85t25h

7. 3. 2019 15:22

Ano, pane Nožičko, i když tomu nevěříte, tak stejně, jako motorista, i cyklista po požití 1 - 2 piv má snížené soustředění, reflexe a dohad vzdálenosti, někteří už při tom málu i potíže se stabilitou na kole. A jsou nebezpeční nejen sobě, ale i ostatním. Statistiky nehod hovoří jasně. :-/

3 3
možnosti
VV

To bude asi zpusobeno dlouholetou komunistickou vychovou. Tam kde komunismus nezazili s tim jednim ci dvema pivy problemy nemaji.

1 0
možnosti
PS

P12e94t29r 28S94k12á78l76a

7. 3. 2019 15:21

Souhlas a karma. Snad opravdu nikdo nemůže myslet vážně, že se po jednom pivu stane každý vodák, cyklista nebo i lyžař nebezpečný svému okolí. To je naprosto zbytečná buzerace těch, co jsou ochotni nastavená pravidla dodržovat. A těm ostatním jsou jakákoliv pravidla ukradená, ať jsou nastavená jakkoliv.

3 0
možnosti
Foto

J66a57k45u90b 20R16o98t58h

7. 3. 2019 15:25

Vzhledem k tomu, že léta dělám pro Horskou službu, tak vím, že i jeden jediný grog může lyžaře připravit o reflexy a uvolnit mu pocit že může jet riskantně. A ano, takový lyžař je pak značným nebezpečím pro ostatní. Na kolo a na lyže chlast nepatří. Tečka.:-/

2 0
možnosti
JZ

Karma. I pro řidiče motorových vozidel považuji za rozumnou hranici alkoholu v krvi 0,5 promile, jak to mají třeba v Rakousku. Samozřejmě, při zaviněné nehodě by to mělo být bráno jako přitěžující okolnost.

6 1
možnosti
JS

Sakra, něco se děje. Už zase Vám dávám za pravdu. Zkrátka nedívám se na to kdo to říká, ale co říká. Nechcete to, pane Zieglere, zkusit také?

1 0
možnosti
Foto

Tak na námi vzhlíženém Západě zuří lítý boj o unisex hajzlíky a třetí, případně další pohlaví, u nás řešíme, kolik mohou mít vodáci či cyklisti upito. Všechno to má společného jmenovatele. Jsou to v životě naprosto podružné věci, kteří si zodpovědní a příčetní obyvatelé vyřeší sami, politikům do toho nic není a mají se zabývat daleko podstatnějšími věcmi.

3 1
možnosti
LS

ten "lítý" boj se svádí jen v hlavách některých čtenářů, kteří lecjaké senzační zprávě přisuzují mnohem větší důležitost než jaká jí náleží.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik