Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

To chce panu Kubkovi přiškrtit tok peněz alikvótně s propadem ekonomiky a hned kluk jeden otočí;-)

1 0
možnosti
Foto

V porovnání s panem Flégrem je pan Kubek ještě slabý odvar. Každopádně oba dostávají na můj vkus až příliš prostoru v médiích. Lidi jsou už totálně flegmatický, případně frustrovaný, tak proč ještě takovýhle stresoidi.

1 0
možnosti
Foto

No, zase v porovnání s Flégrem je ještě Kubek celkem snesitelnej. Oba dostávají nepochopitelně příliš prostoru v médiích.

1 0
možnosti
Foto

Na mě ty Koubkovy "úlety" spíše působí jako součást jeho předvolebné kampaně. Kampak se chystá? Židli v čele lékařské komory si jistí svatořečněním zdravotníků, ale nechystá se někam do vyšších pater?

2 0
možnosti
ZB

Souhlas. Přirovnání zcela sedí. Vždy je nutné brát v potaz náklady a výnosy. Náklady již současných restrikcí podle mě vysoce převyšují přínosy v podobě záchrany možná pár stovek lidí. Vemme si, že náklady jsou již nyní v řádů stovek mld. Kč, ty budou chybět v budoucnu samozřejmě i ve zdravotnictví. Za tyto náklady zachráníme možná jednotky tisíc lidí. Nevěřím, že víc. Chápu, že to zní cynicky, ale je to tak. Jeden zachráněný pak může vycházet na nesmyslné částky a když se to pak vezme v delším časovém horizontu, tak počet mrtvých může být i vyšší než kdybychom nechali COVIDem promořit přirozeně celou společnost.

0 0
možnosti
ZB

Navíc opatření míří zcela mimo cíl, jsou absolutně neefektivní. Už delší dobu se ví, že 93% mrtvých je 65+. Proč necílit opatření na tuto ohroženou skupinu? Např. distribuce respirátoru FFP3 zdarma - výměna starý za nový na České poště (příklad, který mě teď napadl).

1 0
možnosti
KD

velmi pekne srovnani nazoru doktoru s IT svetem :)

diky

0 0
možnosti
JN

Já děkuji za přečtení i pochvalu.

0 0
možnosti
JH

Radikálové jako Kubek či Flegr nikdy řešení nepřinesou.

2 0
možnosti

Když jako příklad neúčinného úplného lockdownu uvádíte Argentinu, měl byste v zájmu vyvážení informací uvést velice úspěšný úplný lockdown v Izraeli, kde už mají to nejhorší dávno za sebou a přitom na tom byli zpočátku podobně, jako my. Nabízí se otázka, co je lepší, jestli nechat pandemii dlouhodobě vyhnívat v jakémsi částečném (a stejně otravném) lockdownu , nebo ji v krátkodobém procesu úplného lockdownu zatrhnout tipec. Jak je vidět z příkladů Argentiny a Izraele, odpověď není jednoznačná, ale osobně si myslím, že bychom to zvládli stejně, jako Izrael.

3 0
možnosti
JN

Ale já se přece v textu zmiňuji i o Izraeli: ;-)

Lidé, kteří jsou jeho zastánci, často poukazují na příklad Izraele, který díky jeho zhruba měsíčnímu zavedení rychle rostoucí šíření Covidu-19 významně snížil.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=760558

0 0
možnosti
Foto

Pro autora článku. Lékaři, zdravotníci pracují se životy veřejnosti i svými. Jsou zcela bezbranní pokusům o jakoukoliv regulaci stavu. Jejich práce je práce s lidskými životy. Omyl, chyba, selhání se může projevit ztrátou života, bez opravy. Jakákoliv nabízená paralela práci zdravotníků je znevažováním jejich práce. Pokud nejste zdravotník a třeba v první linii, zdržte se svých komentářů jejich názorů, potřeb, založených na vlastní zkušenosti a odbornosti.

V této oblasti vy jste velká nula.

Bez úcty Jiří Stehlík

1 2
možnosti
JN

Vážený pane Stehlíku, přímo v blogu píši, že můj názor na danou věc je laický, a také to, že každý rozumný člověk si práce našich zdravotníků váží, obzvlášť v dnešní době.

Také samozřejmě uznávám odbornost pana Kubka jakožto lékaře a prezidenta ČLK, věcí druhou ovšem je, že ani ne každý z lékařů souhlasí s jeho názorem na nutnost zavedení úplného lockdownu - např. ředitel FN Motol a bývalý ministr zdravotnictví Ludvík říká, že české zdravotnictví je dostatečně robustní a je schopno situaci s covidem zvládnout.

U pana Kubka jde navíc především o to, že některé jeho výroky v médiích (např. ten v článku zmíněný, že povolení hrát fotbalovou a hokejovou ligu je plivnutím do tváře zdravotníků) - bez ohledu na jeho odbornost či bez ohledu na to, kdo jste Vy, si za tímhle názorem stojím. Hezký zbytek dne.

2 1
možnosti
Foto

Místo strašení by nám měl pan Kubek doporučit účinné léky proti koroně.

0 0
možnosti