Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No jo, ale jak různé mezinárodní organizace můžou tvrdit, že jsou u nás romští žáci znevýhodněni, když ani my ani oni nemáme manuál jak poznat, kdo je Rom a kdo ne? Není to trochu na hlavu?

4 0
možnosti
Foto

Měření lebek, barvy očí, vlasů a jiných znaků už tady bylo za Protektorátu. Pokud chtějí zjišťovat etnicitu žáků, ať si na to ministerstvo a ČŠI ustanoví komisaře s antropologickou erudicí a romským poradcem. Ředitel školy není kompetentní identifikovat etnický původ svých žáků.

4 0
možnosti

Proc by se clovek nemohl citit, tu a tam, jako rom. V tom scitacim pripade se k romske narodnosti mohly prihlasit cele tridy, cele skoly. Cela republika. A bylo by po diskriminaci.

3 0
možnosti

J61i70ř74í 71H87r69b84e94k

3. 12. 2016 21:36

Vyslovil jste to za mě :-) ... ve Francii byli všichni Charlie, tady budou všichni Romové. Všechny mezinárodní a neziskové instituce snažící se o pozitivní diskriminaci Romů, budou muset „pozitivně diskriminovat“ buď celou republiku a nebo vymýšlet nějaké fašistické metody měření lebek, aby si své ovečky našly ;-D:-P

4 0
možnosti

Na jedné straně je pravda, že pokud chci něco "řešit" (tohle sám trh nezvládá) tak musím mít informace. Ale znám Romy, kteří vůbec jako Romové nevypadají a naopak. Jsou smíšená manželství i když jich asi moc není. Jeden náš sousední národ (Volk) proslul, že měl na označení nepohodlné "skupiny" přesné definice. To asi nechceme. .

1 0
možnosti

Podle té definice Roma mě napadá, že by se měli rasisté měli prohlásit za Romy, aby zmanipulovali statistiky.

Nebo mají odpovědní možnost někomu romství upřít?

2 0
možnosti

J45o17s41e39f 36N20o98v31á72k

3. 12. 2016 23:16

když se všichni prohlásí za cikány tak makat a platit daně bude potom kdo?

2 0
možnosti
Foto

A jéje. Uprchlíci skončili, pojďme se bavit o cigánech. Ach jó. Nemůžete jim dát pokoj? Najít si jinou oběť?

;-( ;-€ ;-(

1 9
možnosti
Foto

Pokoj by měli dát soudruzi z EDUin a Kartous.

4 0
možnosti

V dobe politicke korektnosti NELZE nachazet reseni, nebot je zakazano vychazet z faktu a cinit nepohodlne zavery. A vlastne to, kolik je Romu v praktickych skolach neni vubec dulezite...ani v nejmensim...dulezite je, zda tam jsou umistovani na zaklade vysledku. Pokud bychom meli resit mnozstvi Romu v praktickych skolach, meli bychom rovnez resit pocet Romu ve veznicich...Romove proste vybocuji z rady, o tom nelze pochybovat.

6 0
možnosti

NIcmene obavam se toho, ze nastane doba, kdy budou urceny kvoty na povinne zamestnavani Romu a jelikoz ani to z pohledu natlakovych organizaci neprineze kyzene vysledky, zacnou se kvotovat i manazerske pozice...

3 0
možnosti

Víte pane Nožičko, já bych to viděl asi tak.

Abych nebyl nařčen, že jsem rasista, tak se nevyjádřím ani tak, ani onak.

Jen na drobném příkladu ukážu,k čemu UNESCO a OSN je.

Před cca 2 měsíci vyšla rezoluce, že islám je nejmírumilovnější náboženství na světě.

A nedávno, že zeď nářků a chrámová hora je čistě islámská a tedy Palestinská památka na kterou Izrael a židé nemají nárok.

Ale jak říkám nevyjadřuji se tak, ani onak. A vnitřní názor mi snad prozatím nikdo nevezme....

13 0
možnosti

Čert vem UNESCO a spol. Ale ten problém s rostoucím počtem romského obyvatelstva narůstá a to u nás a my s tím musíme něco dělat. Samozřejmě "komplexně", např. nepodporovat ekonomicky plození, max. výchovu dětí.

0 0
možnosti

M59a40r70t34i22n 91R66a30m

3. 12. 2016 18:53

Nechápu, jak ti, co nesouhlasí se sčítáním Romů, mohou být považováni za zpátečníky! Nejméně do roku 1990 se na školách cikáni či Romové počítali a vykazovali! Byl za ně totiž příplatek pro třídního učitele. Za víc než 5 to bylo 150,- Kčs a za víc než 11 dokonce 250,- Kčs :-/

1 0
možnosti

J84i81ř13í 49N66o92s78e88k

3. 12. 2016 18:35

Kolik osob při sčítání lidu vyplnilo kolonku, že je Rom? Všichni byli Češi. Tak na čem komise staví, proboha?

9 0
možnosti