Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K článku mám několik zásadních výhrad. Za prvé autor vychází z předpokladu, že válka na Ukrajině se vede, cituji: "aby byly uspokojeny zahraničně-politické zájmy USA a některých vrcholných politiků z Bruselu". Toto je nikdy a ničím nedokázaná mantra a osobně jsem přesvědčen, že se jedná pouze o propagandu mající zakrýt pravou příčinu válečného stavu. Druhý "omyl" je, že autor Karlu.S. vkládá myšlenku, že konflikt chce řešit válkou. Příměr války na půl plynu byl použit obrazně, ostatně válka se v současnosti již vede -  sankcemi, diplomacií i na tomto fóru (dezinformační kampaně). Válka prostě nemusí být jen střelba z děl.

Třetí omyl autora spočívá v tom, že na rozdíl od K.S. nepochopil historií tolikrát prověřenou pravdu - agresora zastaví vždy jen tvrdý a okamžitý odpor. Ztráty s ním spojené jsou několikrát  menší než následky agrese. Kdyby toto pochopili zástupci velmocí před Mnichovem, nemusely být desítky milionů mrtvých.

Ještě bych dodal, že úroveň některých diskusních příspěvků je opravdu otřesná - místo argumentů pouze urážky,  často směřované na toho, kdo se nemůže bránit.

0 1
možnosti

Vámi popsanou zkušenost: "agresora zastaví vždy jen tvrdý a okamžitý odpor", přece Putin nakonec pochopil.. A na odpor se postavil... Agresorem přece je USA, která se cpe na Ruskou hranici, nikoli Rusko.. To se v Mexickém zálivu nevyskytuje..

2 0
možnosti

Z článku Ilony Švihlíkové: Euroasijská unie jako nová hrozba?:

".....střední Asie je oblast, ve které je rovněž nesmírně aktivní Čína. V rámci Šanghajské organizace spolupráce byl oslaben vliv Spojených států v oblasti, což by bezesporu jeden z důvodů, který Hillary Clintonovou vedl k silnému výroku o (tehdy plánované) Euroasijské unii: „Nebude se to tak jmenovat (myšleno Sovětský svaz). Budou tomu říkat celní unie, budou tomu říkat Euroasijská unie a tak nějak. Ale nemylme se. My víme, co je cílem a snažíme se vymyslet efektivní způsoby, jak to zpomalit nebo tomu zabránit.“ Dosaďme dění na Ukrajině do logiky tohoto výroku, proneseného na sklonku roku 2012."

"Více na: http://nazory.euro.e15.cz/analyzy/ilona-svihlikova-euroasijska-unie-jako-nova-hrozba-1091184#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

9 4
možnosti

J47a66r27a 35R22a98n48k

17. 9. 2014 3:58

No nazdar.....nemate tam neco lepsiho, treba The Economist?

3 5
možnosti

Kdyby se válčilo na plný plyn, tak by měl Schwarzenberg hned klidnější spaní. Takto se v parlamentu za poslední půlrok  už třikrát vzbudil!;-D

8 3
možnosti

P21e16t92r 75S97k84á31c76e59l

16. 9. 2014 21:37

< Konkrétně to, že protiruské sankce se dávkují postupně a válka se dle pana Schwarzenberga na půl plynu přece vést nedá. Diplomatická jednání jsou prý na nic a proti Putinovi je nutno postupovat tvrdě> 

Jednání že jsou na nic? Tohle konstatování od bývalého šéfa našich diplomatů činí smutným snad každého. Jak to ministerstvo ty tři roky řídil? To musel být chaos...

Války a ty co je způsobili nemám rád. Z I.sv.války se mi nevrátil děda, v té druhé málem taťka skončil ve vězení když se staral o výživu svých sousedů a příbuzných.

7 4
možnosti
Foto

J42i60r78i 14B10i79l21i76n54a

16. 9. 2014 22:05

No, Hitlerovu agresivitu pane Skacel diplomacie a usmirovani take nezastavily.....

5 1
možnosti

Kdyby byl v této době prezidentem Schwarzenberg, tak by se Česko stalo tím nejlepším spojencem a vykonavatelem ukrajinských zájmů USA v Evropě.

Se Zemanem jsme se stali součástí umírněného a skeptického postoje Rakousko-Uherska (ČR, Slovensko, Maďarsko, Rakousko).

Možná by bylo dobré si připomenout i třetí postoj bývalého prezidenta Václava Klause, který svůj názor na vývoj situace na Ukrajině vyjádřil na začátku června 2014:

http://czech.ruvr.ru/2014_06_04/Klaus-Ukrajina-je-umele-vznikly-stat-1328/

17 4
možnosti

Nejlepší konspiraci tady předvedl pan Menšík, který spojil Putina s Al kajdou. To už pravděpodobnější, že se spustil s nějakou rajdou. Nakonec náš milý bývalý ministr zahraničí by mu mohl vyprávět.

11 2
možnosti

;-DMusíte být pěkně nakřakovaný, když se otírate o mé jméno. A s tou rajdou, to mluvíte o svých spuštěných zkušeniostech?

0 0
možnosti

;-Djste úžasní, kteří věříte Lavrovovému naslouchči Zemanovi a Putinovému držtaškovi tuneldětkovi Klausovi. Synci smekám;-D To vnimá na dalších 25 let restartu od bolševického myšlení.

3 9
možnosti

Jsem rád, že tento pán, který hovoří o válce (patrně neví co to slovo znamená) není naším ministrem zahraničí...teď si může štěkat co chce, není to podstatné a má to asi stejnou váhu jako to co řekne Žirinovský

15 4
možnosti

P44e47t37r 24K76a55p94l77a83n

16. 9. 2014 18:10

Schwarzenbergova kandidatura byla nejspíš hlavní příčinou, že spousta lidí raději volila nepříliš oblíbeného Miloše Zemana, i když mu mnozí neodpustili tu opoziční smlouvu.

21 3
možnosti
Foto

Svého času Gorbačov včas sebral rudé generalitě kufr s knoflíkama, aby jej nepoužili, když viděli, že jdou do ,,kelu". Pak to ještě zopakoval Jelcin. Tím však ,,různé generality" ze světa nezmizeli. Někdo dnes takového generála vidí v Putinovi, jiní v jiných. Jmen by bylo jak do tlf. seznamu. ,,Půlplynové války" se vedou stále. I o plyn. To by v tom byl soudruh čert, aby si i Chrnimírek neškrtl.;-€:-/

4 3
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,29
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik