Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

A přitom by celou problematiku (kterou jako problematickou vidí jen sám autor) hodná dlouhosáhlého článku vyřešila drobná změna pravidel připouštějící los toho, kdo bude začínat. Ale to už by nezbylo na tak zbytečný a rádoby sarkastický článek.

0 0
možnosti
JN

Ano, na první pohled je to velmi jednoduché řešení, hodné Vaší geniality. Ovšem co když se pak stane, že při zápase o titul mistra světa, který se hraje tuším na 12 partií, bude díky losu jeden ze šachistů začínat osmkrát a druhý jen čtyřikrát (takhle se pravidelně každou partii střídá, kdo bude mít černé a kdo bílé)?

Nebo třeba v šachové lize, kde nastupuje za každý tým 8 šachistů, mají vždy 4 z nich bílé a 4 z nich černé. Když se to bude losovat, už ten poměr nemusí vyjít stejný a jeden z týmů tak bude díky losu zvýhodněný.

0 0
možnosti
JJ

Šachy a to dáma, mlýn, go ninuki, deskové vrhcáby nebo mancala(ta asi ne původ má na africkém kontinentu) a jiné.

A úplné maso je člověče nezlob se, nebo halma tam je těch barev ještě více. Že neprotestují asiaté - jsou tam žluté figurky, indiáni - jsou tam červené figurky, mimozemšťani - část figurek je zelených a obyvatelé pandory proti modrým figurkám...

1 0
možnosti
JJ

Pardon Pandory. Byť fiktivní, přesto raději s velkým P. Kdo ví jakém paralelním vesmíru se může nacházet.

0 0
možnosti
LF

L94u91k57a29s 16F28i92k61r

17. 7. 2020 3:12

A co teprve strelba. Terce maji Černý stred.

1 0
možnosti

P74e67t42r 37Č18e62j15k94a

16. 7. 2020 22:58

Vyhazování černých figurek bílými může být zcela určitě nějak napasováno na kolonialismus, takže dojde k úpravě pravidel. :-) Bílé figurky budou mít zakázáno vyhazovat černé figurky a v případě, že by se bílá figurka měla dostat na políčko (například při předepsaném tahu jezdcem do L), na němž se nachází černá figurka, tak buď sama opustí hrací pole, nebo bude umístěna na nejbližší bílou pozici směrem odkud byl veden první tah bílou. Případně hráč hrající bílými může zvolit alternativu táhnout způsobem, který nepovede k vyhození černé figurky. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Já doufám, že už se konečně začne hrát s šedivými figurkami, každý bude moci táhnout libovolnou figurkou šedé barvy (samozřejmě v souladu s tradičními omezeními) a vyhraje ten, kdo získá na facebooku více lajků... :-)

7 0
možnosti
MV

Zapoměl jste zmínit ještě klavír,také zde je černých méně než bílých;-D;-D

ale jinak-karma.

2 0
možnosti

Jako námět dobré, ale to byste to nesměl uchopit vy. Jinak, pokud jde o ty genderové problémy, tak vím (ač šachům nijak neholduji), že dáma má mnohem větší akční rádius, než král, nebo jezdec, takže rozhodně není nijak upozaďována.:-)

2 0
možnosti
MD

A přitom to jde snadno vyřesit! Oba budou hrát s černými. Šachistum nebude přeci delat problem pamatovat si které figurky jsou jeho, nekteri umi hrat i poslepu! Začátečnici by mohli mit figurky které maji predni a zadni stranu. Samozřejmě se nesmí svindlovat a figurky během hry otáčet. Ro smi jen černý!

1 0
možnosti
Foto

Dokonce se uvažuje i o zákazu černobílého filmu, o barevném nemluvě. Jediná povolená barva bude šedivá. ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
JL

Pane Nozicko. Snad poskytnu diskutujicim uzasny postreh kdyz vam pripomenu nutnost obarveni vasich vlasu na svetle a nesnazit se "rasisticky" vmesovat do "cernych" velikanu.

Jak potom maji reagovat vasi zaci, kdyz vidi vas pristup k takovemu velikemu problemu. Osobne jsem prestal barvit me stribrne vlasy. Neucim, tak si to mohu dovolit!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1601
  • Celková karma 38,89
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik