Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Rusko nemalo o Slovensko záujem ani v dobe Stalina, kedy ho niektorí príliš horliví Slováci žiadali, aby Slovensko pripojil k Sovietskemu zväzu a urobil z neho 16.zväzovú republiky. Myšlienka, že by to chcel teraz urobiť Putin, je zrelá na primára Chocholouška.

Ruski politici dávno pochopili, že pre Rusko ekonomicky oveľa výhodnejšie predávať do Európy svoje nerastné bohatstvo a kupovať odtiaľto kvalitný tovar ako tu mať svoje kolónie. Čo mal Sovietsky zväz z toho, že za komunistov dodával do východnej Európy lacnú ropu a zemný plyn a dovážal odtiaľ (relatívne) nekvalitný tovar - v porovnaní so Západom? Plus musel platiť pobyt svojich obrovských vojsk na území týchto štátov.

0 0
možnosti
Foto

Vy se Ruska bát nemusíte. Děláte pro to dost, abyste měl v notese velký červený puntík.

0 0
možnosti
JN

Pane Dvořáku, kdysi jste byl schopen psát do diskusí inteligentní příspěvky. Teď se akorát čím dál častěji ztrapňujete urážkami na úrovni primitiva či adolescenta. Není to škoda? 8-o

2 1
možnosti
LC

já se táák strašně bóóójím, rusů a mrazíka a ivánka a Nastěnky

0 0
možnosti
JN

Rusů se nebojím,mám strach z amerických demokratů

0 0
možnosti
LC

Pokud  by se Putin ovšem rozhodl přejít na válečný styl ekonomiky a skoncovat s ruskou demokracií a nezávislostí institucí, vyvlastnit oligarchy, aby si zajistil podporu většiny společnosti a nekompromisně potlačil akce opozice, které by přišly a přešel na sovětský režim jedné strany  a jednoho hlasu. Pak to přežije jak Rusko, tak on. Celkem v klidu. Jen Rusko se stane opravdu nebezpečným státem! To by byl opravdu úžasný výsledek  západní politiky! Ruský medvěd, který nebude ochoten s nikým diskutovat. Který ví, že  byl překročen Rubikon a musí se spolehnout sám na sebe  a že příštích 20 let bude za páriu. Tak jako už v dějinách mnohokrát.  A začne manipulovat svými menšinami například  v Pobaltí..

0 0
možnosti

Já to zkrátím. Podle Vám máme být rádi, že Rusko jen občas napadne své sousedy, nechat ho být a doufat, že jednou nenapadne i nás.

3 5
možnosti
Foto

J16i74ř75í 34K76i71n90d70l

16. 12. 2014 20:47

Krym Rusku patřil v podstatě odjakživa ;-D;-D;-D Krym patřil  delší dobu než Rusku Turecku. V roce 1783 jej anektovala Kateřina  Veliká. V roce 1944 jsou z Krymu deportování Krymští Tatři původní obyvatelé Krymu. Krym nepředal Ukrajině Chruščov, ale Malenkov, který podepsal dekret dne 19. 02. 1954. Důvod byl ten, že Krym deportací Krymských Tatrů byl hospodářsky rovrácen.

6 3
možnosti
RH

To nevadí, že to není pravda, když se to často opakuje, tak si to někteří lidé myslí..

1 4
možnosti
Foto

Jedním z hlavních faktorů (ne-li nejdůležitější) je ochota bránit se tomu kterému nebezpečí.

Islámskému nebezpečí je většina Čechů ochotna se postavit a jen bezvýznamná menšina jej chce využít pro své zájmy. V případě Ruska to je naopak. Navíc, je dost silných indícií, že mnoho z těch, kteří nebudou váhat kolaborovat a využít kremelský režim ve svůj finanční či mocenský vliv je již dnes ve vysokých pozicích. 

Pro rozhodování, co je větší nebezpečí, nelze ignorovat stav české společnosti. Když vidím množství sluníček, užitečných idiotů i sílu kremelské páté kolony ovlivňovat českou společnost, když vidím, kým se obklopuje President či první místopředseda vlády, pak pro mě osobně je volba jednoznačná. Dokonce bezalternativní.

5 6
možnosti
AK

Kde jsou ty časy, kdy lidé brali vážně, že po změně režimu budujeme prosperitu a život bez válek.

Dnes už je zřejmé, že prosperita je a bude jen pro mizivé procento vyvolených a na dohled jsou jen nové a nové války.

Místo toho slýchám jen příslušníky naší "elity", kteří šli do politiky a ekonomiky, aby nám pomohli, oni se obětují, ale oni to vyřeší. Připouštějí, že ještě není všechno v pořádku, ale za to může vnější nepřítel, který nemá naše vysoké ideály, ale jen svoje nízké pohnutky (v současné době jím bylo zvoleno Rusko), no a pak i nepřítel vnitřní - ti nezaměstnaní, důchodci, dlouhodobě nemocní atd., bez nichž by zmizel vnitřní dluh a ekonomicky bychom vylétli do oblak. Zkrátka peníze z rozpočtu nemizí v trezorech a zahraničních kontech tunelářů, ale v kapsách těch nejchudších. Já jim věřím, vy ne?

3 0
možnosti

Terorismus je psychologický problém. Ostatně, jak plyne z jeho definice, jde o šířeníí strachu, ale ve skutečnosti fyzicky zasáhne jen málo lidí. Při terorismu mluvíme obvykle o jednotkách obětí. Výjmečně to jde do stovek a největší pecka za posledních sto let měla několik tisíc postižených. I malá lokální válka, jaká teď probíhá na východní Ukrajině, má pár milionů postižených a pár tisíc mrtvých a zmrzačených civilistů, o vojácích nemluvě. Muslimští přistěhovalci jsou problémem v západní Evropě. U nás to jsou cikáni. A nemyslím si, že by se to mělo v nejbližší době změnit.

V Austrálii to nebyl teroristický čin, i když šlo o muslima. Byl to jen vyšinutý sexuální maniak, který si zažádal o vlajku. Ale za jeho činem nebylo náboženství. Teroristických činů muslimů kvůli náboženství jsme měli dost, není důvod do této kategorie házet každého blázna.

Kdyby Krym byl ojedinělý incident, pravděpodobně by z toho takový rozruch nebyl. Ostatně, více jak 50 % k Rusku chtělo, takže ani nebylo potřeba to referendum falšovat. Jenže ona to už byla Osetie, Abcházie, Krym a hlavně regulerní invaze na východní Ukrajinu. Tohle není něco, co by se dalo zlehčovat.

Boje na východní Ukrajině rozpoutalo jen a pouze Rusko. Pokud by tam separatisté neměli pravidelnou ruskou armádu, nic by si nedovolili, protože by věděli, že nemají šanci. V zájmu USA i EU je stabilní, obchodující Ukrajina. V zájmu Ruska je destabilizovaná Ukrajina, která odvede pozornost od Krymu, nebude moci jednat o vstupu do NATO a budou si z ní moci ukrojit co chtěji.

Zeman je ožrala a ruský vlezdoprdelka. Faktem je, že Islám je rakovina (která se nás naštěstí zatím netýká), ale Rusko je kamion naplněný probanbutanovými lahvemi, rozjetý na 200 km/h

3 6
možnosti
PH

Co já se všechno na starý kolena nedozvím, já jen čekám kdy začne létat drůbež do huby a zatím se budeme mlátit po hlavě.

4 0
možnosti
PH

Až si nás, myšleno Evropu začne Islám mazat na chleba, tak nás možná US bude tahat z bryndy, jestli ovšem v té době nějaké US ještě budou fungovat. je otázka, kdo přijde dříve na řadu.

2 1
možnosti
PR

No rus uz na rade je a krachem Us uz hrozil Klema:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,19
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik