Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V zásadě mi systém jednotné maturity přijde fér. I proto aby maturita měla nějakou úroveň.

Ovšem to popírají zprávy (jako dneska na IDnes) že páťáci měli v přijímačkách v didaktickém testu podobnou otázku jako maturanti, jen těžší....

0 0
možnosti
EK

Absolvovámí maturitní zkoušky by měl být důkaz, že dotyčný má předpoklady studovat na vysoké škole. Tedy umět se dobře vyjadřovat slovem i písmem jak gramaticky, tak stylisticky, prokáže schopnost pracovat pod zátěží a naučit se větší množství faktů na jeden termín, umí argumentovat a logicky myslet (maturitu z matematiky by měl mít každý vysokoškolák, byť za dostatečnou). Státní maturita by měla být jen pro ty nejlepší, zejména pro absolventy gymnázií), ostatní by měli složit zkoušku podle typu školy, zaměřenou na praktické využití absolventů. A ten, kdo by chtěl maturitu, by si ji složil navíc. Takže maturita by měla být komplexní zkouška a nějaké vyplńování pochybných testů by mělo být na posledním místě. Vždycky vzpomínám na jeden test z fyziky, kdy mi suverénně nejvyšší počet bodů získala dívka, o které by se dalo politicky korektně říci, že byla intelektově znevýhodněná.

Cermat je zločin páchaný na mladé generaci.

0 1
možnosti
JD

J57a61n 72D43r70t26i88n10a

3. 5. 2018 9:50

Obyčejně s panem blogerem nesouhlasím, ale tady mu dávám za pravdu. Pracuji jako konstruktér - v okamžiku kdy to co vymyslím pouštím do výroby, začíná firma investovat hodně velké peníze. Z tohoto důvodu máme nastavenu řadu velmi sofistikovaných kontrolních mechanismů - řada různých počítačových programů které mě kontrolují a k tomu několik dalších týmů které opět pomocí nějakého software provádí spoustu různých kontrol aby byla pravděpodobnost toho že jsem udělal chybu pokud možno nulová. Samozřejmě že spoustu různých kontrol dělám i já. Jakmile se vyrobí prototypy, opět jsou podrobeny neskutečnému množství zkoušek a testů které provádí zase jiné týmy. Nejde jen o výrobní náklady, ale hlavně o čas protože zákazníci samozřejmě nečekají (můžou se obrátit na konkurenci) takže neodhalená chyba znamená taky ztrátu trhu. A přesto všechno se nám občas stane že chybu žádný z té spousty kontrolních mechanismů neodhalí. A nikdo mě za to nepovažuje za odpad, nikdo mi nevyhrožuje že mě zruší - to by pak vývojáři velmi rychle vymizeli.

2 0
možnosti
JA

Konečně dobrý nápad, zrušiti ligu mistrů...R^

1 0
možnosti
JN

A on Vás někdo nutí se na ni dívat? ;-)

0 0
možnosti
PK

Ligu mistrů bych asi nechal žít,ale Českou ligu tu bych rozpustil hned....;-D

0 0
možnosti
JK

osazenstvo Cermatu rozhodně Ligu mistrů nehraje, je to nějaký odpad, který dostal trafiku a teď se na mládeži mstí

1 3
možnosti
PL

Ono to srovnání kulhá už jen z toho důvodů, že rozhodčí má na verdikt zlomek sekundy a je na to sám. Kdežto v Cermatu pracují celé komise po dlouhou dobu.

0 0
možnosti
JN

Viz má odpověď panu Krimlovi.

0 0
možnosti
Foto

Chyby k fotbalu neodmyslitelně patří. Kdo si ještě pamatuje finále MS 1966? Dohady, zda gól byl nebo ne, trvaly roky.

0 0
možnosti
PL
LK

Velmi rád čtu Vaše blogy, ale v tomto se dopouštíte faulu, protože ve fotbale je na rozhodnutí okamžik a v případě Cermatu jsou na to týdny a několikerá kontrola před spuštěním. Pro mne je ale daleko podstanější celkový "dojem" než jedna špatná otázka, respektive odpověď na ní.

0 0
možnosti
JN

V tom, že ve fotbale (pokud není k dispozici video) má rozhodčí na rozhodnutí jen okamžik, máte samozřejmě pravdu. Ovšem na druhou stranu jsou tam kromě hlavního ještě pomezní a brankový rozhodčí. A jak už tady napsali někteří níže, minimálně ten brankový penaltové situace viděl dle všeho z optimální vzdálenosti.

2 1
možnosti
Foto

V každé lidské činnosti (bohužel) dochází k chybám. V nemocnicích, na silnicích, v továrnách - kvůli tomu nezakážeme nemocnice, silnice, továrny. Chyba Cermatu proti té včerejší neodpískané penaltě (za ruku) je takřka zanedbatelná. Mimochodem, na co čuměl brankový rozhodčí, který byl asi pět metrů od Marcela?

2 0
možnosti
OU
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,52
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik