Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Dle článku to vypadá, že za to bude moct ODS s Piráty. Se divím, že jste tam ještě nějak neimplantoval Kalouska. Nebo toho necháváte jako výmluvu pro Babiše? :-)

0 1
možnosti
JN

Je neuvěřitelné, že i u takového článku je pro některé nejpodstatnější, o kterých politických stranách se tam píše. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Ta matematika by fakt měla být povinná. Pak by nám snad nadějní mladí lékaři nepsali takové nesmysly, že "Aby byli lidé bohatí, stát musí být chudý".

3 1
možnosti
AC

děkuji za reklamu :-)

2 1
možnosti
MK

M41i74l82a25n 67K84e81s54l

14. 4. 2019 16:01

Maturanti to měli vždy obtížné.Reálné gymnázium jsem končil v roce 1952.Ještě před maturitou proběhl nábor do škol pro důstojníky lidově demokratické armády.Zájem o toto studium byl nulový.Po osobních pohovorech s náborovými oficíry jsme pochopili,že být oficírem čsl armády je to nejlepší,co můžeme udělat.Přesvědčili celkem sedm kluků.Po zdravotních prohlídkách zbyli jsme tři zdraví,silní a snad i blbí.Před přijetím na školu bylo nutné udělat přijímací zkoušky.Rozhodli jsme se je sabotovat.Bohužel to snad ani nešlo. Na příklad z matematiky byl na přijímačkách také takový obtížný příklad : máme pětimetrovou lať,řežeme ji na dvoumetrové díly,jak velký díl nám zbude?Bylo mi blbé to nevypočítat a tak jsem přijímačky udělal.O prázdninách před nástupem do školy jsem se pochlapil a nenastoupil.A ono to prošlo.

1 0
možnosti
JN

Podobně jako Vy na tom byl jeden můj spolužák z gymplu. Na vysokou vojenskou si dal přihlášku z donucení rodičů, samozřejmě se dostal, ale nakonec se také pochlapil a nenastoupil na ni. Šel na dva roky na vojnu a po vojně pak úspěšně vystudoval VUT.

1 0
možnosti
Foto

Já, maturant z matematiky v roce 1930, podávám žalobu na Cermat za matoucí zadání úlohy 19. S takovým zadáním trvám na tom, že úloha nemá řešení a že mi Cermat musí vrátit bod. "Náklady na těžbu ho stojí tři čtvrtiny ceny". Tři čtvrtiny jaké ceny? Pokud se jedná o tři čtvrtiny tržby, pak správné znění je: Náklady na těžbu činí tři čtvrtiny tržby. Chtějí po nás výsledky, a sami jsou s logikou na štíru.

A teď vážněji. Některé úlohy v maturitních testech jsou snadnější než úlohy v testech u přijímacích zkoušek na střední školy.

3 0
možnosti
Foto

Oprava - v roce 2030.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JN

Že jste to Vy, tak to sem ze včerejší MF DNES přepíši:

"Já jsem dlouhodobě pro mnohem pozdější termín zavedení takovéto maturity. Vždy jsem říkal i v těch debatách, že nejde řešit problémy školství tak, že se zpřísní nebo zavede nějaká závěrečná zkouška. Nejprve se musí upravit samo vzdělávání. A jestliže jsou školy, které mají opakovaně obrovský neúspěch studentů u maturity z matematiky i ve chvíli, kdy je volitelná, tak je to vážný signál," řekl MF DNES Fiala.

0 0
možnosti
AM

Nepřipouštět žádné diskuse a držet 2021.

Když jsou maturanti blbí a propadnou, tak hold nepůjdou na technický směr, ale přibyde nám politologů, muzikologů a jiných "užitečných" oborů.

2 0
možnosti
Foto

Pokud se udrží klesající trend obecné úrovně maturit, bude to povinná maturita z počtů a ne z matematiky.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Přiznejme si, že matematika je u většiny žactva méně oblíbený předmět. A tak politici víceméně kopírují přání většiny žáků, potažmo jejich rodičů, tedy svých voličů. Je jasné, že odborníci na to mají jiný názor. Ale stejné je to s přídavky, dávkami, platy .... .

5 0
možnosti
Foto

U paní Veroniky cosi píšu. Státní maturitě o věc naprosto nejde. Jde jen o udržení byznysu pro mnoho firem. A co se tedy matematiky týká...mně osobně tu chybí opravdu na slovo vzaty odborník pro posouzení. Protože znám ty zkušené starši, co matematiku učí celý život, studentům naprosto nic neodpustí, a přesto jsou na větvi, jak strašné zavádějící a zcela nesmyslné příklady jako diletantske pasti se tam vyskytnou v zadání, nepoužitelné pro praxi... a mají na věc stejný názor jako já. Zbytečnost, co udržuje židli pod zadkem bujnému aparátu. Zlatá doba, kdy si tohle ošéfovávala sama střední škola.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik