Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J25a34n 19R94i68c64h81t35e94r

24. 9. 2019 15:00

Snažil jsem se zjistit, proč jsou ony manifestační demonstrace nutné právě v pátky - prý proto, že ve dnech volna by si jich nikdo nevšiml. Nu budiž. Pak bych měl ovšem návrh: škola končí cca kolem druhé odpoledne, kdy je naprostá většina pracujících stále v zaměstnání, takže klidně můžou začít demonstrovat ve tři, však my si jich cestou z práce všimneme.

Mimochodem, proč se nedemonstrovalo o prázdninách, kdy dospělí lidé chodí rovněž do práce, to mi jaksi nevysvětlil nikdo. Ovšem kdoví, třeba všichni byli v lesích, sbírali odpadky a sázeli stromky... třeba...

7 0
možnosti
RC

Stavka je obvykle preruseni nejake cinnosti. Jako skolak tezko muzete stavkovat ve svem volnem case... To uz pak neni stavka...

1 3
možnosti
Foto

Školák ale nevykonává žádnou činnost přinášející nadhodnotu. On pouze čerpá služby, na které má ze zákona nárok.

3 1
možnosti
RC

NADHODNOTU??? To je ve Vas ten Marxismus tak zazrany?

1 4
možnosti
Foto

Myslela jsem, že tomu tak lépe porozumíte. Normální člověk chápe jaksi samozřejmě, že školák, který chodí do školy, není totéž co zaměstnanec. Stávkují piloti, ne cestující, které přepravují. Stávkují doktoři, ne pacienti. Jaký další příklad chcete, abyste pochopil?

5 0
možnosti
RC

Predstavte si, ze i cestujici mohou vyhlasit stavku, kdyz uz je zminujete. Proste se rozhodnou (a dohodnou), ze dopravce budou ignorovat. Cimz mu na pravidelne lince zpusobi skody - naklady zustaly, vynosy neprisly.

Predstavte si, ze dokonce i auto muze stavkovat....

0 0
možnosti
Foto

Jasně, např. teď podle Vás zřejmě stávkují klienti CK Thomas Cook. Jsou jich plná letiště a určitě vůbec nechtějí, použít letadla tohoto dopravce (mimo jiné provozuje flotilu čítající 44 letadel), aby ho poškodili za to, že neuhradil jejich pobyty u moře. ;-)

1 0
možnosti
RC

Znegujte si Vase jmeno....

1 1
možnosti
PB

P80e11t14r 45B66u97r25i88a19n

26. 9. 2019 20:05

To co popisujete se nazývá bojkot. Je zvláštní, že v úvodním příspěvku poučujete co je to stávka a sám se v tom nevyznáte.

1 0
možnosti
RC

stavka je forma bojkotu, kdy se bojkotuje prace za ucelem ziskani neceho...

0 1
možnosti