Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P27e68t36r 84S50k65á46c85e73l

10. 10. 2020 23:13

Každý člověk se zdravým rozumem dojde k logickému závěru, že za posledních 30 let u voleb rozhoduje menšina, neznáme vlastně názor většiny. Menšinou pověřená vláda si potom dělá co chce, chybí kontrola jejich činnosti. Pokud se mýlím, uveďte v čem.....

0 0
možnosti
AW

A18l56e38š 41W14o84l29k22e90r

10. 10. 2020 10:49

Možná proto, že jsme v celku hloupý národ s nesvéprávnými voliči...

0 0
možnosti
RK

R13a81d18e18k 77K55o33h93u71t

10. 10. 2020 19:50

Sebekritika se cení.

0 0
možnosti
JK

Pokud jde o emigračku na západ, tak ze známých osobností to byl před lety např. Aleš Brichta.

0 0
možnosti
OP

Měl jsem debatu se známou, která po krajských volbách ironicky "prskala", že teď už tedy bude líp, když opozice porazila Babiše. ANO je ve vládě od roku 2014, co zvláštního oni zajistili? Čerpání dotací na Čapák a další haluzy, oproti třeba Polsku, které v té době postavilo stovky kilometrů dálnic, v nejlepším ekonomickém období neustálý státní deficit, v čem je ten Andrejův úspěch? Já bych řekl, že jen v skvělém marketingu ANO a různým dárečkům pro jejich voliče.

4 0
možnosti
RK

R27a59d15e19k 89K79o60h56u92t

7. 10. 2020 21:49

No tak včera byla informace, že se opravuje a staví historicky nejvíc dálnic v Česku.

1 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko,

neměl jste dnes na blogu napsaný nový článek o Minářovi?

0 0
možnosti
MJ

Přiznám se že také často uvažuji o "hloupých a nesvéprávných" voličích. A je mi přitom dost jedno jakou konkrétně volí stranu. Spíš mi jde o to, proč konkrétně danou stranu volí a co jsou u toho všechno ochotní překousnout a ignorovat. Pokud někdo nějakou stranu (nebo člověka) volí kvůli x-krát vyvrácené průhledné lži, tak pro mne prostě je hloupá a nepochopitelná volba. Stejně jako když někdo volí usvědčeného lháře nebo zloděje.

Chtěl bych, aby politika byla o ideových volbách. Zkousnu, pochopím a budu respektovat, pokud bude někdo volit levici kvůli okamžité spotřebě, větší regulaci, sociálnímu státu atd. Chápu že někdo naopak volí co největší volnost, menší regulaci a tlak na osobní zodpovědnost. Respektuji pokud někdo volí nějakou stranu kvůli euroskepticismu nebo naopak kvůli snaze o větší evropskou integraci.

Chápu, že třeba někdo nevolil Schwarzenberga kvůli tomu že někde usnul, šišlá, je prozápadní nebo nosí barevné ponožky. Nebo Drahoše kvůli "suchému projevu" nebo občasnému "nevím". Ale rozumím i tomu, že tohle někdo dokáže omluvit a volit je (já měl v prvním kole vždy jiného kandidáta). Ale pokud KS někdo nevolil kvůli fejku s hákovými kříži, nebo Drahoše kvůli migrantům, které nemůže prezident vůbec ovlivnit, tak by prostě to volební právo asi mít radši neměl. A ani při nejlepší vůli si nedovedu představit jak voliči MZ omlouvají to jakými lidmi se MZ dobrovolně obklopuje (Šlouf, Mynář, Nejedlý, Ovčáček...), jak úmyslně co nejvíc rozděluje společnost a poštvává lidi proti sobě, jak lže a pokud ho někdo přistihne, tak se nedokáže ani omluvit. K tomuhle jsem zatím nikdy žádný rozumný argument neslyšel a podle mne ani neexistuje.

Stejně tak nepochopím, že může někdo kroužkovat lidi typu Hašek nebo Jermanová. A úplně stejně bych se divil, kdyby někdo kroužkoval Béma, Ratha Topolánka nebo Nečase.

2 0
možnosti
Foto

R45o85m41a82n 48K62o19z75e41l

6. 10. 2020 19:45

S tou migrací je to asi tak, že lidé dají i na to, jaký má prezident názor a jak informuje. Spousta lidí kvótám nerozuměla, ale říkali, že přece když s tím přišla EU, do které jsme vždy chtěli, tak to je v pořádku, ale když prezident informoval, jak to s těmi kvótami je, tak se zvedl velký odpor. Pan Drahoš k migraci dost nešikovně mlžil. Na Slovensku také prezident o migraci nerozhoduje a přesto prezident Kiska o ní mluvil neustále.

2 0
možnosti
Foto

Když se podíváme zpět, vidíme, že ti, kdo volili Zemana i podruhé, opravdu hloupí jsou. Totéž se týká i voličů Babiše. Ti často argumentovali tím, že je to podnikatel, že povede zemi úspěšně jako firmu, nebude nás zadlužovat a budeme se mít lépe. Kdo přemýšlel, viděl, že je to rétorika a že ANO je améba, beztvará hmota, jejímž jediným cílem je mc a dotace. Zadluženost, investice, důchodová reforma apod. je nikdy nezajímala.

5 2
možnosti
MJ

To ANO bych viděl trochu jinak. Alespoň zpočátku tam určitě vstoupilo spousta lidí, kteří opravdu chtěli něco změnit a vadil jim dosavadní styl politiky. Hlavní strany - ODS / ČSSD potřebovaly pořádnou facku, aby se probraly a lidé jim ji poprávu dopřáli. Taky získal Babiš zpočátku dost známých a vážených osobností, které ho podporovaly. Byl tam etický kodex atd atd. Jenže to se časem změnilo. Kde jsou ty osobnosti dnes? Kde je ten etický kodex? Tipuji že původních voličů už dnes taky moc nemají. Největší problém ANO je, že ANO=Babiš. Z ostatních významnějších stran to tak má už jen SPD=Tomio. To už i ty komunisti jsou v tomhle víc demokratičtí. Ale pak u těch stran prostě nemůže fungovat samočistící mechanismus a nejsou schopny se zbavit problémových lidí. Záleží jen na loajalitě k vůdci a jeho podpoře - proto je v ANO dál Faltýnek a Jermanová. Odejdou teprve až se to bude vůdci hodit.

Obrovskou sebevražednou chybou ČSSD byl vstup do vlády s Babišem. Měli trvat na jeho odchodu, když toho jeho vlastní strana schopná nebyla. Nebo holt nechat vládnout Babiše s Tomiem a KSČM. Horší než teď by to nebylo, o voliče by přišel Tomio místo ČSSD a Babiš by teď byl v daleko horší pozici a ČSSD určitě v lepší.

1 0
možnosti
PP

No, každý má právo na svůj názor, byť někomu může připadat hloupý.

Podle mě jediný hloupý volič byl, ten co se nedostavil k volbám , aby si pak stěžoval, jak jsou ti co volili hloupý.

Ti co šli k volbám, pouze vyjádřili svůj názor a tomu se říká demokracie......

8 0
možnosti
MJ

Vlastně souhlas. Nevolit nikoho - tzn nechat se přesvědčit že jsou všichni stejně špatní nebo prostě na všechno kašlat je prostě špatně.

Ale pořád to nic nemění na tom že bych u některých hlasů rád slyšel nějaké rozumné zdůvodnění té volby (speciálně Jermanová, Hašek).

0 0
možnosti
PS

P34e60t91r 64S95k79á28c90e87l

5. 10. 2020 20:27

Jako první odhalil nynější nesmyslný systém voleb pan Petr Hannig. Uvedl: "Voliči volí stále negativně". Vysvětlím - jednou Pepík, podruhé Franta. 30 let se tam střídají stejné tváře jako na orloji vinou systému. Ve škole se neučí, jak naši předkové Slované vládli na Moravě - Kone Stavby Světa...taky jsem vážení na tohle koukal. Koné Právo spočívá v tom, že na myšlence se nejprve musí všichni shodnout a potom usilovat o její zhmotnění. Přesně stejně, jak probíhá ve Vatikánu konkláve! Oni to od Slovanů opsali. Podrobněji si počtěte zde:https://www.email.cz/download/k/JZlH2zije-4HG_Z7kCsIfUvqbRlMx0WFeOdHi-3XCyrpU_gH0zgy35jPYlGkW27dged6aY0/Almanach%202.2020.pdf

0 2
možnosti
PS

P23e26t11r 66S30k81á59c63e33l

5. 10. 2020 20:35

A je zde cenzura, link se nedaří zobrazit. Přitom zní přesně stejně, jako uložený v mém PC. Takže zkuste zájemci o dovzdělání tohle: file:///C:/Users/petrs/Downloads/Almanach%202.2020%20(2).pdf

0 2
možnosti
PN

volby dopadly tak, jak dopadly

2 0
možnosti
  • Počet článků 1600
  • Celková karma 39,58
  • Průměrná čtenost 3239x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik