Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obecně bych nepsal, že šlo o vraždu, ale o zabití za zatím neznámých okolností. Mohla to být i sebeobrana?

Nicméně je divné, že se nikdo z učitelů nepozastavil nad tím, že student ve všech ostatních předmětech prospívá, jen v jednom je na propadnutí. Neselhal tu ve skutečností celý učitelský sbor?

Počkejme si na závěry vyšetřování, dá se tušit, že konflikt má mnohem hlubší pozadí.

4 0
možnosti

Taky se neví, jestli byl třeba na propadnutí už před distanční výukou či ne, no zřejmě šlo o souhru velice nešťastných okolností, které se snad i v rámci prevence podaří najít a popsat.

0 0
možnosti
TB

Copak on někdo omlouvá vraždu? Třeba jen říká, že situace ani zde není zcela černobílá a učitel se prostě choval zca nekorektně.

0 0
možnosti
Foto

Vraždu samozřejmě neomlouvá vůbec nic. Myslím si, že je tato tragédie záležitostí hlavně pro psychology. Co studenta vedlo k nenávisti vůči učiteli tak velké a nepřekonatelné, že zvolil vraždu? Inteligentní člověk v jeho věku přece musil zvážit důsledky toho činu - zejména když se na něj připravoval. A odkud vzal mačetu? Někteří učitelé nebyli studenty (i žáky) často v oblibě, někdy i nenávisti, ale obvykle se to vyřešilo nějakým jejich zesměšněním, případně slovní urážkou (a následnou poznámkou učitele nebo dvojkou z mravů), ale vraždou? Co se to u nás děje? Zdá se že je "něoi shnilého je v tom státě "dánském". (Anebo - příliš je mnoho násilí a vražd na obrazovce a médiích, inspirujících k takovým činům? Každopádně je to velká tragúdie, jak pro nšťastného učitele, žáka- vraha, jeho rodiče - i pro celou společnost. A to zrovna v blízkosti výročí velkého "učitele národů" J. A. . Komenského. " Díky za zamyšlení, pane Nožičko. R^

4 0
možnosti

Dá se s jistotou tvrdit, že kvůli covidu a následné distanční výuce, včetně nynějšího blázince s Rusama, student opravdu neměl podmínky k normální výuce a přípravě. Tohleto "není omluvitelným řešením jít zavraždit svého učitele mačetou. Žák má přece v takovém případě možnost požádat o komisionální přezkoušení, případně vykonat opravnou zkoušku z předmětu, ve kterém neuspěl." to je sice pravda, ovšem asi taková, že kdyby všichni řidiči dodržovali předpisy, a starali se podle nich i o svá vozidla, tak by se snížil počet nehod snad o 90%. Student prostě klidného uvažování v té době jak vidět nebyl vůbec schopen, a ani žel nenarazil na někoho, kdo by ho mohl uklidnit. Kupodivu nemáme dosud ani žádné informace v tom smyslu, jak si nebohý pan profesor sám počínal třeba při distanční výuce.

0 0
možnosti
JN

Jen k té poslední větě: a na základě čeho byste to chtěl posuzovat?

0 0
možnosti
MB

Tak tetička wiki už to zveřejnila->

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_Knaisl

Jako pravověrný jógín jistě reinkarnuje do jiné bytosti.

0 0
možnosti
Foto

Ono se říká, že jogíni se dožívají vysokého věku, ale jejich okolí trpí.

0 0
možnosti
Foto

J49a13n 74Š29i90k

3. 4. 2022 22:35

Jako vždy odevšad spekulace, což činím taky. Znám několik lidí, kterým je přes 70 z různých oborů, včetně učitelů. Pro jejich okolí by bylo nejlepší, kdyby už odešli na odpočinek. Jsou málo kreativní, skoro žádná sebereflexe, za nás se to dělalo tak a bylo to tak nejlepší a blá, blá, blá, nehledě na to, že se málokdy mají ochotu učit sami novým věcem. Jenže dnes se bez permanentniho vzdělávání nikdo neobejde, dokonce ani ve většině dělnických profesí. Jinak jestli byl žák hodný, to neznamená vůbec nic. Střelci na školách v USA jsou většinou zakřiknutí a tiší i milí hoši...Myslím ale, že pravdu se dozvíme. Tyhle věci policie vyšetřit umí. Hezký den

6 1
možnosti
PC

Podobné věci zůstanou vždycky v rámci spekulací. Pokaždé v takových situacích slyším "bezproblémový žák", "bezproblémový učitel", "učitel s velkým U" atd. Jak je tedy možné, že u bezproblémových lidí dojde nakonec k takové katastrofě? Někdo neříká pravdu? Kdo? Proč?

Z některých výpovědí žáků jsem slyšel, že byl učitel příliš mírný a žáci jeho dobroty zneužívali tím, že mu často dělali schválnosti nebo si ho všelijak dobírali - což je dle mého názoru už samo o sobě dost na pováženou, vezmeme-li v úvahu, že právě takoví učitelé se velmi často stávají obětí šikany stran žáků.

Pan učitel přesluhoval už 10 let. Nic proti tomu. Jen je mi divné, že p. učitel pro sebe nevyvodil z dané situace (která přece nepřišla z hodiny na hodinu, jak již bylo řečeno), závěr a že mu za takovýchto okolností stálo za to učit dál. Pedagog by měl disponovat jistými psychologickými dovednostmi, díky nimž pak může zaujímat potřebná stanoviska ve vyučovací hodině i mino ni. Jenže ne všem, spíše zdaleka ne všem, je tato schopnost dána - a pak nastávají prekérní situace, bohužel někdy i s takto tragickými následky.

Výše uvedené píšu z pozice dospělého, nezaujatého člověka. Přesto jsem si vědom, že i tohle může být bráno jako spekulace - ostatně jako všechno, co se kolem této kauzy tvrdí.

Zdůrazňuji a třikrát podtrhuji, že pro vraha p. učitele neexistuje absolutně ŽÁDNÉ ospravedlnění.

2 0
možnosti
Foto

Ono se ještě neví, jak ke konfliktu došlo.

Nakonec pro atentát na Heydricha také ospravedlnění jistě nevidíte. Rv

0 0
možnosti
JD

J91a86n 69D43o35u19š62e73k

3. 4. 2022 20:05

Kdybych měl soudit podle internetových diskusí, musel bych dospět k jedinému názoru. Ukázal to covid, válka a jakákoliv událost vybočující z běžného průměru.

Lidi ví o něčem úplný kulový, přesto na to musí mít jasný názor.

6 0
možnosti
JL

Zabíjet učitele kvůli pětce z matiky mi připadá poněkud úlet. Kdyby mu chodil za holkou, dalo by se to trochu pochopit. Mladík měl špatné duchovní vedení. Nezabiješ. Asi mu to nikdy neřekl, že se to nedělá.

2 1
možnosti
Foto

Zkuste totéž říkat ruským vojákům. ;-(

1 1
možnosti
OU