Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Děkuji za zatím vesměs kladné reakce a jsem rád, že se mnou souhlasí i ti, s kterými se jinak většinou neshodnu.

3 0
možnosti
Foto

bezvýhradně souhlasím

4 0
možnosti
Foto

Karma!

Otázka je, jak studenti - muslimové - mohou zvládnout předměty, kde jsou v učebnicích zobrazeny lidé, zvířata, rostliny - tudíž výtvory Alláhovy, které islám zakazuje zobrazovat. Studium výtvarných umění a zdravotnické to naprosto vylučuje.

8 0
možnosti
KM

Ale nezakazuje. Nikdy jste neviděl fotku Chomejního? ;-D

0 0
možnosti
LN

..tentokrát souhlas...dokonce si myslím..že při české vynalézavosti...začne  brzy přibývat studentů trpících dočasnou konverzí k islámu....která nejspíš po úspěšné maturitě zase odezní....;-)

7 0
možnosti
JM

Pozor na to! Odstoupení od islámu se trestá smrtí.;-)

2 0
možnosti
IH

I33v78o 21H42r35a13b87a19l

2. 8. 2014 10:39

A čemu se divíte. Předpisy se obvykle delegují odshora - tedy cestou nadřízenosti. A podívejte se na stav v našem zákonodárném orgánu.

Hlasoval jsem blbě, tak se odvolám a zajistím nové hlasování. Přece jsem se jen spletl, nebo jsem nevěděl o čem hlasuju.

1 0
možnosti
AK

Položme si otázku jinak. Mohla by křesťanka v muslimské zemi skládat zkoušku?  Odpověď bude znít nemohla. Tam by totiž do školy chodit vůbec nemohla.

10 1
možnosti
IH

I69v12o 25H20r92a90b69a64l

2. 8. 2014 10:49

Otázkou je jak definovat křesťanské nebo muslimské země. Pokud se týká katolického prostředí, existují dva bigotní státy - Polsko a USA, každopádně ve většině států jsou náboženství a veřejná správa odděleny (odluka státu od církve se tomu říká). Z tohoto hlediska můžete mluvit pouze o státech s převážným výskytem obyvatelstva hlásícího se k nějaké náboženské větvi. A opět, ve většině států světa platí ústavní právo náboženské svobody, tudíž vyznávej si náboženství jaké chceš.

Je právě ukázkou vyspělosti a ústavnosti daného státu, že zajistí stejné podmínky všem svým občanům.

Samozřejmě muslim, který se přitěhuje do Evropy bude mít asi velké problémy, pokud by např. označoval galerie a obrazárny za dílo ďábla -protože jeho víra považuje zpodobnění osoby za nepřípustné.

Čili není problém v uplatnění osobního náboženského přesvědčení či stylu, ale z pohledu existence se asi menšina bude muset přizpůsobit historicko kulturním tradicím daného regionu.

A k vašemu postřehu - v takovém Egyptě, Turecku, Maroku, dokonce i Palestině nebude mít křesťan s přístupem ke vzdělání žádný zásadní problém.

1 3
možnosti
Foto

Mám na věci /jak případ muslimské maturantky, tak na společnost Scio/ úplně stejný názor jako autor blogu, což se mi u něj nestává. Dnes karma.

14 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik