Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono to má jednu základní souvislost. A to hovořím o situaci před 50 lety.

Předpokladem vždy bylo, že na VŠ jdou studenti všeobecných středních škol, zatímco průmyslováci a podobní jsou do praxe.

Jenomže, maturita na průmyslovce je plnohodnotná, ale my jako průmyslováci jsme nikdy z matematiky nematurovali a na ČVUT to bylo setsakra znát.

V "matice" jsme plavali a v laboratořích excelovali.

0 0
možnosti
JK

Nevím, jakou jste dělal SŠ, ale jako absolvent SPŠE jsem na matfyzu problém neměl. Spíše naopak, v porovnání s gymnasisty.

0 0
možnosti
Foto

Přiznám se, že já jsem si matematiku zvolil jako libovolný maturitní předmět. A i když jsem po celé období neměl horší známku jak dvojku, pak u zkoušek jsem málem pohořel, ale faktem je že jsem měl co dělat, abych se trémou nesesypal. Matematika je královnou věd a nalézt ji můžeme téměř všude.

3 0
možnosti
TH

Nejlepsi by bylo proste zrusit maturitu u tech vasich jmenovanych zamestnani. Knihovnik nebo ucitelka v materske skolce. V normalnich statech tihle maturitu nemaji.

V normalnich statech , je maturita jen na gymnaziu a tudiz se predpoklada, ze pujdou dal studovat na vysokou. Tam ma byt maturita z matematiky povinna.

Jsme asi jedinny stat, kde ma maturitu reznik nebo zahradnik a ktera opravnuje ke studiu na vysoke...

2 0
možnosti
JN

To myslím, že trochu přeháníte - je pravda, že je u nás řada oborů, kde je dle mého názoru ta maturita zbytečná (např. kosmetička), ale na druhou stranu u učitelky v mateřské škole nebo zdravotní sestry je myslím v pořádku (zbytečné naopak je, pokud se u těchto profesí vyžaduje i vysokoškolské vzdělání).

2 0
možnosti
TT

Jak tady čtu tu diskusi,musím se postavit extra příspěvkem na stranu "Pro maturitu!". Jednak je ta dnes požadovaná úroveň znalosti matiky při maturitní zkoušce jen malý kousíček nad 9. třídou ZŠ svého času. Druhak si nedokážu představit skoro žádný obor, kde matematika není potřeba. To jako lékař nemá rozumět statistice? A jak si přečte svůj odborný časopis, kde se to statistickými daty jen hemží. To jako právník nemá rozumět výpočtu úroků? A jak má soudit ty, kteří si vymyslí podvodné úrokové kličky. Atd. atd.

3 0
možnosti
JK

Autore: na konzervatořích je maturita zbytečná. Pokud tito lidé studují hru na hudební nástroj, tak musí umět logicky myslet, jinak by prostě dobře hrát nemohli. Vlastní zkušenost. Víte, logické myšlení není jen u matematiky, jak si velká většina lidí myslí....

0 0
možnosti
TT

Chtělo by si ten článek přečíst...

0 0
možnosti
Foto

Já věřím, že to prosadí. Hloupí jsou na to dost.

0 2
možnosti

Maturitní testy z matematiky jsou poměrně snadné, alespoň 17 bodů z 50, což stačí na projití, by měl dát každý, kdo se má nazývat středoškolákem.

3 0
možnosti
JK

Ano. Ale pak je namístě otázka, proč matematiku nenahradit raději odborným předmětem. Ta matematika (a zpravidla na vyšší úrovni) je totiž jeho součástí.

0 2
možnosti
JT

Maturita by mela byt glejt od statu na to, ze "clovek neni uplne blbej". A pokud nekdo nezvladne stredoskolskou matematiku alespon za 4, tak nejspis je uplne blbej a maturita pro neji neni.

9 0
možnosti
JK

Tak takto to cítím taky R^.

3 0
možnosti
Foto

Nerozumím tomu, proč teď všichni horují pro matematiku. Každý je talentovaný na něco jiného. Matematika pracuje se specifickým souborem pojmů a pravidel, takže ačkoliv je po formální stránce "logická", neznamená to, že je srozumitelná.

2 3
možnosti
PK

P28a48v31e44l 27K82u79l11a

9. 3. 2016 17:17

Nojo, to by ale potom nemusela být maturita z ničeho. Někomu třeba nejde čeština ;-)

3 0
možnosti
Foto

Opět se ptám – začne se matematika vyučovat na konzervatořích, anebo z nich hodlají udělat učňovské obory bez maturity?

0 0
možnosti
JK

na konzervatořích je zbytečná, protože kdo studuje hru na hudební nástroj, tak musí umět myslet logicky!! Jinak by nemohl dobře hrát. Vlastní zkušenost

1 0
možnosti
  • Počet článků 1587
  • Celková karma 40,13
  • Průměrná čtenost 3231x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik