Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SS

A nemiri?

Prezident, komunista a lhar

Premier, komunista, stbak a zlodej

Podpora vlady-komuniste.....

0 0
možnosti
MS

Merkelová ani Posselt by se neměli pouštět do tématu, které je nad jejich politické a diplomatické síly.

Vyhánění obecně nemá politické ani morální ospravedlnění. Takže co? Začneme znovu probírat Sudety po válce, nebo křišťálovou noc před válkou? Co takhle starověk? Mohli bychom začít probírat kolik národů bylo v minulosti vyhnáno a vyhlazováno po milionech.

Vyhnání a vraždění Němců byla neomluvitelná, ale naprosto logická reakce v souladu se zákonem akce a reakce. Po 2. světové válce bylo tisíce ukřivděných Čechů s touhou se pomstít, úplně stejně jako je v Afghánistánu, nebo Iráku tisíce Afghánců a Iráčanů s touhou se pomstít západnímu světu. Kdo je naivně překvapen tímto stavem?

Takže co ten Posselt s Merkelovou vlastně chtějí? Bělobrádek s Hermanem jim nestačí? Budeme se dokola točit v minulosti? Nebo chtějí nějaké nekonečné omlouvání ve stylu perpetuum mobile?

4 0
možnosti
Foto

Není pravda, že "odsun německého obyvatelstva ze zemí střední a východní Evropy byl uskutečněn na základě Postupimské dohody."

Už 12. 05. 1945 byla vyhlášena částečná mobilizace československé armády. A už 26. 05.1945 armádní jednotky organizovaně a po celém pohraničí shromažďovaly obyvatelstvo a vyváděly ho za hranice. přitom jim zabavovaly knihy a cennosti. prolbémem bylo, že za hranicí byla buď okupační zóna a zejména ruská okupační zóna odmítala přijmout další hladové krky do zničené země, nebo tam byli Poláci,obsazující Slezsko - Hrádku nad Nisou až po Hlučín, a ti se potřebovali zbavit vlastních 9 milionů Němců a další od nás tam nechtěli.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=668059

České elity tak chtěly spojence postavit před hotovou věc. Postupimská jednání začala až 17. července 1945.

0 0
možnosti
JN

Už jsem to uvedl i níže v diskusi v reakci na paní Blahovou: máte pravdu, že část odsunu proběhla ještě před Postupimskou konferencí, přesnější by asi bylo tvrzení, že Postupimská konference odsun Němců posvětila.

2 0
možnosti
FS

Na Posseltův výrok je jednoduchá replika. My ke komunismu, on k národnímu socialismu (Hitlerovi).

0 1
možnosti
Foto

To může říct jenom člověk, který si od Poselta nepřečetl ani jednu větu.

0 0
možnosti
RC

Co se tyka obsahu sdeleni, ktere citujete v titulku, neshledavam na tom nic, co by bylo lacine. Je to proste sdeleni pravdy. Otresne pravdy.

2 1
možnosti
JW

Tak ten komunismus dokládá svými argumenty z komunistické propagandy sám pan Nožička. Jejich známé 350 tis. Čechů a Slováků. Pane Nožička, kolik to bylo Čechů? Kolik to bylo Židů? Kolik to bylo Židů poslaných Slováky na smrt? Kolik to bylo Slováků, padlých po boku Wehrmachtu?

3 1
možnosti
JN

To je naopak od lidí vašeho typu klasický alibismus. Převážnou většina z těch zhruba 350 tisíc mrtvých má na svědomí nacistické Německo.

0 1
možnosti
KS

To, co řekla Merkelová, bylo směřováno k sudetským Němcům, kteří žijí v Bavorsku. Jejich podpora by vedla k oslabení Seehofera. A Posselt se jí v tom snažil trochu pomoct. Oběma určitě bylo jasné, že to nějakou odezvu v Česku vyvolá. Vědí, kde je nějaká hranice, kterou nesmí překročit, proto to bylo takové všelijaké prohlášení. Naši politici na to reagovali jednou, dvěma větami a nechali to být. Což je taky to nejlepší, co mohli udělat. A jestli míříme zpět ke komunismu? Někdy mám taky ten pocit.

4 0
možnosti

Posselt je pro česko-německé vztahy tak důležitý, jako Okamura pišící dopisy britské premiérce pro česko-britské.

Jinými slovy, téma pro Blesk.

1 0
možnosti
JN

To ohledně důležitosti Posselta byste ovšem spíše měl říci Bělobrádkovi s Hermanem.

1 1
možnosti
VS

Vy jste taky ten projev nečetl celý, že?

1 0
možnosti
OK

Komunisté a komunistky stejně jako nacisté a nacistky měli, měly a mají vždycky ve všem jasno, včetně kolektivní viny a kolektivních trestů. Potěší mne každý hlas, který kolektivní tresty odmítne.

2 3
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik