Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pětikoalice odklonila ČR ze směru k porusené zemi. Ovšem její vůle zvýšit úroveň právního státu byla podezřele nízká. Lehkomyslnost, s níž se postavila k nosným tématům zřejmě souvisí s jejím hazardním počínáním, jímž nahrává těm, které svou lhostejností přehrála ve volbách jen o fous.

3 0
možnosti
ZZ

Národní fronta zvolila cestu konfrontace a inflace.

Hazardní počínání je jí vlastní a nějaký právní stát je tím posledním problémem, který ji dnes pálí.

:-P

0 0
možnosti
ZK

Panu Tomáši Vodvářkovi je v diskuzi také vyčítáno, proč nepochválil i pana Ratha. I on se postavil čelem a odstoupil po své škatuli s vínem, ač mu ji někdo podstrčil. Možná se autor se svým chvalozpěvem na novou politickou kulturu unáhlil. Tak, Rath asi není dobrý příklad, ale co třeba bývalá ministryni školství, paní Kateřina Valachová. Ta svoje odstoupení také zdůvodnila vyšší politickou kulturou a zároveň morálním políčkem Babišovi. Nakonec stejně jak u pana Ratha i u paní Valachové poté, co začala mluvit její podřízená Simona Kratochvílová, s tou politickou kulturou to moc hezky nevypadá. Já bych počkal.

1 0
možnosti
RC

Rath? To myslite toho, co se na jednani Snemovny nechal vozit z basy?

0 1
možnosti
RC

A jak si tedy tu kulturu predstavujete? Ze treba odstoupi i Klara Dostalova?

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10224199015783687&set=a.1533172209836

0 0
možnosti
RC

My vime, vy preferujete:

"Nikdy neodstupim, nech si to vetci zapamatuji"...

pripadne:

"kdyz nebude mit kancler proverku, tak nebude kancler"... ale viceprezident ano.

3 3
možnosti
RC

aneb telefonovani s mafianem vadi, ale kdyz je mafian majitelem politicke strany, tak to nevadi... A jeho zamestnanci mu pak delaji ve strane vedouci funkce...

2 2
možnosti
MV

O vašich představách lze usuzovat už pár let, co tady píšete. V tom je jasno. Ale že jste se nikdy nerozepsal o např ČSSD podobně jako nyní o STANu? Padni komu padni, jak často píšete neplatí vždy, že? Ani, jde o průšvih, ale také ano, STAN situaci řeší, jak píše TV, kterého ve vašem textu zminujete. Konaly tak u vládní strany minulé vlády v podobných případech?

10 4
možnosti
JV

To je váš a vám podobným způsob obrany. Jak často vaše společenství rádo uvádí : "A vy zase bijete černochy" . STAN mělo během půl roku problém s TŘEMI místopředsedy hnutí, kteří museli rezignovat. Vy a třeba pan Fiala tomu říkáte lepší politická kultura? To je ta Změna? Kolik nepravostí se ještě neprovalilo? STAN jednání svých vrcholných politiků neřeší. Odstoupení byla vynucená a naopak STAN za svými průšviháři stojí a jejich činy se snaží bagatelizovat. Po té, co se tito gauneři museli poroučet ze svých funkcí je naopak pětikolka dává za morální vzor!! To je, pane Valíčku, neskutečné. Vaše argumenty jsou neobhajitelné.

9 3
možnosti
Foto

J37a42n 93Š18i79k

20. 6. 2022 7:25

Pan Gazdík rezignoval jako ministr. Vzhledem k tomu, že (možná zatím) není obviněný, nerezignoval na poslanecký post. Jestli měl nebo neměl s někým chodit na lov tuleňů, no dobře, a co? Ví někdo ze soudců z lidu, jaké mají dotyční spolu formální a neformální vztahy? O to ale nejde. Otázka zní: jaké máte očekávání, že jde udělat víc? Na hlavní post rezignoval. A dál má udělat co, aby vylepšil politickou kulturu? Skočit z mostu? Polít se před kamerami lepidlem a poprášit peřím? Běžet nahý přes náměstí ve Zlíně? Docela by mě zajímalo co víc. Jeden svatý soudce nám to určitě řekne na mimořádné schůzi sněmovny. Jmenuje se Babiš :-) Hezký den

11 3
možnosti
JN

Co by měl pan Gazdík příště udělat víc, aby vylepšil politickou kulturou?

Tak za prvé by neměl lhát ohledně toho, že se s panem Redlem zná jen formálně a na žádné dovolené s ním nikdy nebyl (a až když mu novináři ukáží policejní usnesení, tak si pak vzpomene...)

Dále by se jakožto čelní představitel hnutí STAN měl zamyslet nad tím, nakolik pověsti tohoto subjektu prospěje, když mezi jeho sponzory patří člověk, který měl úzké kontakty mimo jiné i s Krejčířem a navíc je údajně duševně nemocný (předpokládám, že jejich schůzky se asi netýkaly Vámi zmiňovaného lovu tuleňů...).

A když tak jako někteří jiní stále zmiňujete toho Babiše: tam bude rozhodující, jaký verdikt vynese soud v září, a pokud nebude odsouzen, tak nevidím důvod, proč by si stejně jako pan Gazdík poslanecký mandát neponechal. Rovněž přeju hezký den.

3 0
možnosti
MK

Tenhle vládní spolek do konce roku nevydrží.

1 3
možnosti
JL

Vazeny pane Nozicko. Dekuji za vas pohled na problem ve strane STAN. Nebudu rozebirat tuto situaci. Jen chci podotknout na dalsi malou "kanku" naseho politickeho systemu.

Jsou zde dve moznosti. Jmenovani politici, kterych se to tyka, maji moznost abdikovat z pozice a ustoupit do pozadi v politice. To je normalni proces neni-li zde kriminalni obvineni. Take dobre pro nasi republiku. Reseni rychle a bez velkych problemu.

Druha moznost je hozeni vse za hlavu a pripravit se na mnozstvi diskuze, nadavek a vetsinove soustredeni na tento "skandal". Prace pro republiku musi ustoupit pro cest jednoho ci dvou politiku.

Znovu se obracim na vsechny diskutery. Jedina nova veta v Ustave nas muze takovych chvil uchranit. Veta zni:

" Senat projednava a schvaluje vsechna navrzena jmena pro dosazeni ministru, soudcu a vladnich cinitelu do funkci spravy statu a do funkci v podnicich se statni ucasti".

Zde by se zabranilo tomuto kolotoci na politickem nebi a prace pro republiku by nebyla narusena.

Dekuji za nedelni moznost diskutovat o tak dulezitem problemu nadnesenym panem Nozickou.

1 0
možnosti
JN

Nemáte zač, já děkuji Vám za návštěvu v diskusi.

0 0
možnosti
JK

To bylo volební Nožičkovské radosti, když všechno dostali STAN a skoro nic Piráti bez afér, vzpomínáte, pane autore? ;-D

3 0
možnosti
JN

A můžete mi pane Kubíčku eventuálně osvěžit paměť a připomenout mi, v kterých blocích jsem já konkrétně oslavoval hnutí STAN za to, že Pirátům vyfouklo téměř všechny mandáty? ;-)

1 0
možnosti
Foto

Trvalo jen několik málo hodin, než Hlubuček přišel o funkce a postavení ve STAN. Babiš zůstává ve funkci trvale. V rozporu s normálním chováním i stanovami vlastního hnutí. Hlubuček byl jedním z důležitých členů hnutí STAN. Babiš hnutí ANO založil jako politickou divizi svého byznysového impéria. Hnutí STAN je demokratický politický subjekt, kde lidé například vybírají mezi sebou ty nejlepší a hlasují o tom, kdo hnutí povede. Hnutí ANO je neoficiální firmou, podle některých kritiků spíše sektou, kde je majitel a podřízení. Neexistuje, aby se podřízení pokusili majitele sesadit. V jakékoliv jiné straně by Babiš už dávno skončil. K tomu, co kdo udělal, Hlubuček podle dosavadních informací pomáhal dostat peníze z několika městských nebo státních organizací. Babiš založil politickou divizi svého byznysu. Prostřednictví té se přisál na státní pokladnu. Zatímco zadlužení státu při jeho vládě raketově stoupalo, jeho jmění rostlo a rostlo. Svoji pozici v politice využil k tomu, aby nastavil pravidla pro svůj byznys. Klasickou ukázkou jsou dodávky „řepkové“ složky a především, Babiš měl pod sebou ministerstvo vnitra i spravedlnosti. To bývalý náměstek primátora Hlubuček nemá. Také nemá největší noviny v zemi, aby ohlídal, co píší a nepíší. A též to příliš mnoho nevypadá, že by Hlubuček zdeformoval demokracii v naší zemi. Srovnávat Babiše a Hlubučka nejde. Nejde ani vzdáleně. Pramen

ŠTĚPÁN MALÁT

12 4
možnosti
JV

Babiš měl pod sebou ministerstvo vnitra i spravedlnosti?8-o Odkud jste spadl? Není tento blog o STAN? Zastáváte se spolupráce s mafiánem, s korupcí, s obchodu s drogami jen proto, že jde o vaši oblíbenou stranu? Srovnávat Babiše a Hlubučka opravdu nejde.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1590
  • Celková karma 39,62
  • Průměrná čtenost 3241x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik