Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

coj@nato

11. 11. 2009 0:33
Dodatečně

R^karma

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 10. 2009 21:01
Musí se to projevit na reputaci

vysokých škol obecně. Když si v Plzni dovolili  podvádět  takovým drzým průhledným způsobem odhalitelným na první pohled,  jaká je záruka, že vysokoškolské diplomy jiných škol nemají společně s poctivými absolventy taky podvodníci. A že ty podvody jen nejsou důsledněji skryty, podvodník má v databázi školy záznamy, že studoval patřičný počet let, má i nějaké zkoušky, v knihovně je jakási diplomka...... Stačí nechat uběhnout v klidu pár let a už nikdo nemá nárok si pamatovat, jestli ten konkrétní člověk s nimi aspoň občas na nějakou hodinu do posluchárny chodil....

Na druhé straně aféra může mít i kladný účinek. Spousta lidí si neuvědomuje, že kategorie "vysokoškolák" je oproti dřívějšku jiná. Když se to vezmě množinově, tak dříve byla množina vysokoškoláků, množina schopnějších středoškoláků s maturitou a množina méně schopných středoškoláků. Dneska se projevuje snaha vylepšovat statistiky vzdělání společnosti, aby co nejvyšší procento populace mělo papírově vysokoškolské vzdělání.

0 0
možnosti
RP

radim36

9. 10. 2009 21:18
Re: Musí se to projevit na reputaci

Já jsem se rozepsal, prostě aby bylo možné vylepšit statistiky a "udělat " co nejrychleji co nejvíce vysokoškoláků, šly dolů nároky na vysokoškolské studenty takovým způsobem, že dnešní horší vysokoškolstí absolventi jsou na úrovni drívějších průměrných středoškoláků.  Aféra u veřejnostiurychlí poznání tady této skutečnosti.

0 0
možnosti
AH

nyny.

9. 10. 2009 15:40
a ne jen to

VŠ titul všude v estátní správě znamená zařazení do platových tabulek výš a na vyšší příjmy, takže ne jen podvod na titulu vzhledem ke vzdělání, ale i neoprávněné pobírání financí a tedy způsobená škoda a hlavně je to vlastně podvod, pokud se nepletu, tak je to trestný čin.

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

9. 10. 2009 10:54
jen doufám,

že není něco podobného na lékařské fakultě.Představa že by mne měl operovat lékař, který získal titul během prázdnin je hrozná.

0 0
možnosti
E

editi

9. 10. 2009 9:33
To stejné či podobné je

na Jihočeské Univerzitě. Tam studuje rachlokvašně nižší třída ODS-starostové.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
B

Barča

9. 10. 2009 8:44
Neskutečný podvod i pro život příští generace

2 roky jsem žila v domnění, že můj syn patří k těm průměrným studentům VŠ, jelikož před 2 lety dělal přijímačky na práva do Plzně, samozřejmě je neudělal. Dva roky bydlí na koleji se studenty práv, na rozdíl od nich, se neustále musí učit. Takže jsem byla toho názoru, že holt kluci, kteří udělali tak těžké přijímačky mají rychlejší chápání a učit se tolik nemusí. Když mi říkal, že při různých kolejních diskusích ti kluci nemají vůbec přehled, brala jsem ho s reservou. Když mi říkal, že dotyčný xxx má dvě zkoušky a je v II.ročníku, taktéž jsem mu nevěřila. Dnes, po poznání stavu na právech je mi 20 let po revoluci na blití, a v duchu se synovi stále omlouvám, že jsem s ním hovořila často s takovým despektem, netušíc, že žijeme v takové žumpě.

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 10. 2009 7:58
No ono je opisování a opisování

Přece jenom je určitý rozdíl mezi opisováním písemky, kdy si člověk nemůže vzpomenout na nějaké datum či vzorec, nikomu to nevadí (když ho zrovna kantor nechytí) , a jeho schopnosti v budoucnu to neovlivní - ty údaje si může kdykoliv v najít kdekoliv v knihovně.

A je rozdíl "opsat" část nebo celou diplomku. Protože, tu člověk tvoří půl roku doma, může nahlédnout do jakýchkoliv knih, on dokonce může opsat, tedy citovat celé pasáže - jen musí uvést v závěru od koho jsou, a hlavně-nějak v textu naznačit proč je uvádí, zda z toho vyplývá nějaký závěr, zda na nich stavi svou vlastní teorii a podobně. Prostě, diplomová práce je tvůrčí(takřka vědecké) dílo, které prokazuje duševní schopnosti studenta (právě proto aby se nemohlo říkat že vejšku může strudovat každej blbec). Jeho schopnosti v budoucnu to ovlivní - když se člověk, který není ani schopen vyprodukovat tolik duševního úsilí, aby sám napsal diplomovou práci (a ještě má tu drzost aby jí celou opsal od někoho jiného) dostane do ve

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 10. 2009 7:47
Máte pravdu

U technických oborů je asi složitější se vydávat za inženýra, když dotyčný nezvládá ani práci na úrovni průmyslováka. V nemocnici by zas takový lékař neprošel atestacemi, to by si tam asi nikdo nerisknul. Bohužel jsou obory, kde se neumětelství příslušného "vysokoškoláka" neprojeví tak markantně - např. práva - zvláště pak když dotyčný potřebuje titul jen k vylepšení své image a své znalosti už jinde nemusí prokazovat (např. zkoušky v advokátní komoře, soudcovské zkoušky, zkoušky na státního zástupce, atd.).

0 0
možnosti
O

OpalenySpoluobcan

9. 10. 2009 7:03
jenom

drobnou poznamku - kdyz jsme pred cca rokem tady psali neco o tom, j ak musi to skolstvi vypadat, kdyz v Plzni uci i modelka Verka Tydli, tak jsme Patrykem byli bangobanovani vsichni!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1593
  • Celková karma 39,70
  • Průměrná čtenost 3241x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik