Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

krásné jak tady pouliční výbor obhajuje rozvědčíka a komunistu Pavla, ale přitom před půl rokem vadil Babiš jako komunista ;-D;-D

5 0
možnosti
MH

Kdyby byl Babiš slušný člověk, tak mu komunismus skoro nikdo nevyčítá. Ale to vy očividně nepochopíte.

1 0
možnosti
KN

Smutný, že se nenašel nikdo bez komunistické minulosti,teda našel, ale asi měli voliči pocit,že je třeba v tradici komunistů,i když bývalých,pokračovat.

0 0
možnosti
RK

Doufám, že učitel kouká na 168 hodin ;-)

1 0
možnosti
RC

Povazovat za chybu, ze prezident jedna v souladu s Ustavou, jmenuje ministra a zaroven prohlasi, ze veskera varovani byla prazdna, je divne.

Zvlaste kdyz vam nevadilo, ze Zeman jmenoval Babise premierem. Trestne stihaneho Babise.

14 0
možnosti
MK

Považuji za poněkud zvláštní poukazovat na nějaké drobné chyby (pokud se to tak vůbec dá nazvat) v jednání prezidenta Pavla a přitom přejít mlčením mnohá horší a protizákonná jednání minulého prezidenta Zemana.

Váš první bod bylo, tuším, jakési vyřizování účtů. Na rozdíl od vás jsem nic takového v inauguračním projevu nezaznamenal. Zmínka o tom, že Babišovi voliči jsou příznivci bezhodnotové politiky je pouze konstatováním faktu. To není žádné vyřizování. Babišova politika nestojí na žádných idejích a proto opravdu je bezhodnotová. Vám vadí, když někdo řekne pravdu? Naproti tomu Zeman si ve vyřizování účtů liboval a od vás jsem nikdy nezaznamenal žádnou kritiku na toto počínání.

Prezidentskou standartu komentovat nebudu. Pouze vás upozorním na to, že správně se píše standarta a opravdu ne standarda. Ještě lepší je napsat vlajka prezidenta republiky, tak o ní mluví Ústava.

No a to jmenování ministra prezidentovi ukládá Ústava. Prezident Zeman jednal v tomto bodě v rozporu s Ústavou a prezident Pavel jeho chybu napravil. Opět nic, co by mu bylo možné vytýkat.

17 1
možnosti
JN

Děkuji za upozornění ohledně té standarty - v blogu to dodatečně opravím.

2 0
možnosti
Foto

Po Mstihněvovi , který v ruském stylu zaříznul in memoriam i Peroutku (symbol pro novinářskou obec) to dá trochu práci představit nového prezidenta s podobnou nectností, ale při troše fantazie to možné je. Část čtenářstva potěší slova o určitém vyřizovaní účtů.

3 2
možnosti
MH

Doba nějakých „kultů osobnosti“ je přece již dávno pryč, prohlásil volič Babiše. :-)

7 1
možnosti
JN

Není nad to, když něco takového ironizuje někdejší volič Kalouska. ;-)

2 10
možnosti
ZH

Můj dotaz se už propadl na další stránku, tedy prosím o odpověď ještě jednou (týká se předchozího článku).

Jakým způsobem či za co si Pavel vyřizoval účty zmínkou o předchozím chaosu? Chápete význam slovního spojení "vyřizovat si účty"?

Jakým způsobem bylo chybné, že se Pavel ve svém projevu zmínil o chaosu? Vaše úvaha v následujícím odstavci je jen jakási vaše dedukce, u které neshledávám nějakou návaznost na další jeho projevy, ze kterých by možná bylo možné něco vydedukovat. Nebo se někdy vyjádřil tak, že by vaše dedukce dávala smysl?

11 1
možnosti
JK

To je právě to, co jsem psal, že pan Nožička vydává své dojmy za Pavlovy chyby.

10 3
možnosti
PC

Pane Nožičko, napsal jste to skvěle.R^;-)

Vaše blogy vnímám jako střízlivé a nekonfrontační. Díváte se na věci s nadhledem, což právě nejen zmínění blogeři, ale mnozí diskutující nedokážou, a tak se do Vás často smečkovitě navážejí, majíce přece tu jedinou, oficiálně propagovanou "pravdu".

Moc nechápu, proč mají tito lidé (zde stále titíž) nutkavou potřebu srovnávat s Pavla (kterého zatím většina z nás moc nezná, až na mého minulost) se Zemanem nebo s Babišem. To je přece jaksi málo k obhajobě nového prezidenta. Proto mi to připadá absurdní a infantilní, neboť prosté jakýchkoli relevantních argumentů.

Vytvořit si modlu, kult osobnosti, ještě dříve, než se dotyčný ujal své funkce, je z pohledu střízlivě uvažujícího člověka směšné a nebezpečné zároveň. Stačí se podívat do nedávné historie, kdy se dělo totéž a kdy poté, dříve nebo později, došlo k rozčarováni.

Přál bych si samozřejmě (jako většina lidí) zklidnění ne zrovna moc přívětivého stavu společnosti. Ale to není (a nikdy nebylo) v moci jednoho člověka (hlavy státu), je to v moci nás všech. Každý národ má to, co si zaslouží...

14 10
možnosti
MV

Ano, každý z nás si po Klausovi a Zemanovi zaslouží typ prezidenta, jakým je pan Petr Pavel. Souhlas.

15 4
možnosti
JP

Po 20 letech sebestředných exotů máme konečně normálního a dobře reprezentujícího prezidenta. Zatím se to tak jeví. Jen Nožička a jeho parta vede dál svůj boj i po bitvě, snaží se Pavla alespoň nějak dehonestovat, jednou je to komunista, podruhé rozvědčík, lampasák, moc mlčel, moc mluví...Prostě ideál to být nemůže, ale má za sebou nějakých více než 30 let, za které se stydět rozhodně nemusí. Připomínám jen jeho službu v bývalé Jugoslávii, kde se tehdy střílelo ostrými. Dostal za to francouzské vyznamenání i vyznamenání od prezidenta Havla - a vůbec to nevyužil v předvolební kampani ani dnes.

19 6
možnosti
Foto

Jenomže bezcharakterní lidé neuznávají někoho, kdo charakter má. ;-)

9 4
možnosti