Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Chování prezidenta v překladu - když mi slíbíte nějaké prachy, nebude mi vadit, jak mizerný režim tady vedete, jak se chováte k k Vašim oponentům a sousedům. Jak to slušně nazvat? Kdy že budou příští prez. volby?

1 1
možnosti
OK

Pane Nožička, na demokracii asvobodě slova je krásné, že můžeme společně diskutovat například o tomtoproblému, aniž by nás za to někdo postihl. Ne ve všech zemí mají takové štěstí.

Svým článkem jsem se chtěl zaměřit na postoj, který prostřednictvím pana prezidenta zaujímámek nedemokratickým režimům. Před rokem 1989 západní státy kritizovalyrežim, který panoval ve východní Evropě a díky podpoře Západu mělotehdejší Československo naději, že jednou bude svobodnou zemí. A stalo se. Nezapomínejme,že i my jsme žádali mezinárodní podporu. Myslím si, že teď je řada na nás,abychom i my poskytli podporu zemím, ve kterých panuje stejný režim, jaký tupanoval před rokem 1989.

2 0
možnosti
JN

Pane Klepáči, děkuji za Váš příspěvek. Dovolte k němu několik poznámek:

S prvním Vaším odstavcem bezezbytku souhlasím. K tomu druhému - to srovnání s Československem před rokem 1989 trochu kulhá. Tibet byl před tím, než se stal v roce 1950 součástí Číny, feudálním teokratickým státem a pokud by se tedy stal nezávislým na Číně a státní zřízení by se tam vrátilo do původní podoby, tak by jeho obyvatelé nejspíš měli mnohem méně svobody než mají dnes.

Režim v Československu před rokem 1989 byl Západem kritizován a část disidentů byla ze Západu podporována, ovšem tu svobodu jsme si museli vydobýt především sami. Mimochodem, náš dnešní prezident, kterého kritizujete, v srpnu 1989 napsal článek Prognostika a přestavba, ve kterém tehdejší režim ostře zkritizoval a byl za to vyhozen z práce. Čímž tenkrát projevil statečný postoj - na rozdíl od mnohých, kteří tenkrát "drželi hubu a krok" a dnes si hrají na největší komunistobijce.

2 0
možnosti
Foto

Jak někdo vytáhne humanitární bombardování, tak už vím, o čem s ním nemám mluvit.

Jinak u nás nemáme presidentský systém, takže předměty jednání by měl president konzultovat s vládou. Pokud ne, tak mluvil ne jménem ČR, ale jménem Miloše Zemana. Který se opět projevil jako diplomatické nemehlo.

10 6
možnosti
JN

Jak píšu i v článku, v tomto případě jsou prezidentovy výroky zcela konzistentní s postojem české vlády. Premiér i ministr zahraničí rovněž prohlásili, že ČR uznává územní celistvost Číny a neuznává Tibet jako samostatný stát. ;-)

6 0
možnosti
AM

Spíše bohudík tam není spící louka :-)[>-]

3 2
možnosti
PV

R^Vždyť mluvil celkem rozumně. I o té Formóze, kterou založil ČÍNSKÝ generál, žijí tam číňané, tak proč by nebyla čínská? To je zas jednou umělé téma.

4 2
možnosti
Foto

Jenže v Tibetu žijí Tibeťané. Co s tím? V Karlových Varech žijí Rusové, tak proč nejsou ruské?

Ve Vysočanech žijí vysočanští a Vám to stejně nepatří.;-D

4 3
možnosti
LC

a pro mě za mně, může tam promluvit i za mne

4 0
možnosti
LC

mnoho povyku pro nic, pan Klepáč má přece právo odjet do Číny a promluvit jménem ČR také

4 0
možnosti
JC

:-)R^;-);-D Určitě ano ...

2 0
možnosti
Foto

Jak už jsem zmínil dříve - prezident hovoří primárně jménem vlády. Za mne jakožto občana samozřejmě nehovoří a ani hovořit nemůže. Prezident nebo vláda hovoří v rámci svého mandátu, což rozhodně automaticky neznamená, že jejich postoj sdílí i občané. Jedná se v podstatě o jakousi "demokratickou fikci".

3 1
možnosti
Foto

J51i98ř10í 31K63i79n49d48l

28. 10. 2014 11:35

Pokud má souhlas vlády, tak ano, tak může hovořit v zahraničí  jménem vlády. Nemůže si pouštět pusu na špacír. Není to neomezený vládce. Zastupuje stát navenek. Zajímalo by mně, zda k tomu, co předváděl v Číně měl souhlas vlády. Ta jak je známo, jej nepotopí i kdyby ten souhlas neměl.

3 2
možnosti
Foto

Každý vrcholný představitel svého státu má právo jménem svého státu jednat i se vyjadřovat. Snad všichni tak i činí. Jinak by byli čím? Hlavou státu, či kašpárkem?Nebo ,,šedou eminencí". Stačilo by mít koncipienty na pár ,,diplomaticky" formulovaných frází, KTERÉ BY PŘEDNESL, ČI PŘEDAL MLUVČÍ, ČI ZÁSTUPCE TISK. ODDĚLENÍ PREZIDENT.SEKRETARIÁTU. Nakonec mnozí tyto praktiky ještě živě pamatujeme, že;-€8-o:-/

6 0
možnosti
Foto

J14i66ř71í 94K58i85n30d33l

28. 10. 2014 10:24

Tvrdíte, že pokud je jakýkoliv vrcholný politik demokraticky zvolen, má právo mluvit jménem své země. To podle vás znamená, že každý politk si může v cizí zemi mluvit, co chce bez ohledu na oficální politku svého státu. Bez ohledu na to, zda to zemi v zahraničí poškodí. Já si do dnešního myslel, že je to v pravomoci ministra  zahraničních věcí, který reprezentuje politiku státu v zhraničí bez ohedu, zda je to jeho osobní názor. Je vidět, že jsem hodně mýlil.

7 4
možnosti
Foto

ne jakýkoliv politik, ale prezident. Prostě je to hlava státu, tak se s tím smiřte. Za pár let máte šanci to změnit. Zeman moje volba taky není, ale s jeho výroky v Číně souhlasím.

9 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik