Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

V čem je vlastně problém celému světu předvedl Hitler. Ve světle tohoto chápu, že totalitní diktátorské režimy, pro které život člověka neznamená nic, nesmí mít možnost použít světovou vysoce morální záležitost ve prospěch svojí vlastní propagace.

Lidské životy jsou víc jak peníze, to si musí uvědomit i olympijský výbor.

1 0
možnosti
JJ

J95a77n 62J49a83n57u48s93k27a

20. 5. 2021 12:53

papezenci horsi papeze, poturcenec horsi turka. Tohkle jsou ti nefalsovani vlastizradci, marionety zavesene na americkych nitich

3 1
možnosti
Foto

Možná jenom nechtějí jít ve šlépějích "soudruhů" z roku 1946

1 0
možnosti
JK

Pokud jde o mě, tak čínskou olympiádu určitě bojkotovat budu, ostatně jsem dosud bojkotoval všechny olympiády, co jich pamatuji.

Ale dost legrace, a teď vážně. Pikantní je tato pasáž, kterou jste napsal: "Že k porušování lidských práv v Číně dochází, to nejspíš nezpochybňuje nikdo. A je jistě v pořádku na takové věci poukazovat. Ale proč k něčemu takovému zneužívat zrovna největší sportovní svátek, tedy olympijské hry?" Vám nedochází, že případný bojkot olympiády v Číně by byl právě součástí onoho poukazování na porušování lidských práv v Číně? ZNEUŽÍVAT OLYMPIÁDU K POUKAZOVÁNÍ NA PORUŠOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV? Opravdu skvělý názor. Bohužel se jím řídí drtivá většina rozhodujících sil ve světě. Genocida Ujgurů a Tibeťanů je každému ve skutečnosti fuk, hlavně když se udrží dobré vztahy s Čínou. A také - přece se kvůli nějakým Ujgurům a Tibeťanům nevzdáme skvělé sportovní podívané a případných olympijských medailí. Dost mi to připomíná politiku appeasementu vůči nacistickému Německu. Jak a kdy by podle vás tedy mělo probíhat ono poukazování na porušování lidských práv v Číně, když je to v pořádku? Až když to nebude nikomu a ničemu překážet?

A ještě se vyjádřím k této vaší otázce: "Pomohlo snad situaci v tehdejším Afghánistánu, když v roce 1980 na protest proti sovětské invazi bojkotovalo 65 zemí v čele s USA letní olympijské hry v Moskvě?" Kdyby si nějakou takovou podobnou otázku položil kdysi Jan Palach, nejspíš by se neupálil, možná by se dožil "v klidu" vysokého věku, jeho čin by se nestal symbolem a v roce 1989 by neproběhl "Palachův týden", který odstartoval proces, jež vedl až k pádu komunistického režimu.

5 1
možnosti

Pád komunistického režimu neodstartovala smrt Jana Palacha, ale Martina Šmída.

0 0
možnosti
Foto

Pane Nožičko, níže jste se dohadoval s panem Flaškou a on měl vlastně pravdu. Uvedl jste, správně, že se podle Lásky nabízí varianta buď na olympiádu nejet, nebo tam poslat pouze sportovce. O pár odstavců níže jsou pak slova Fišera, že se přiklání k tomu, aby na olympiádu sportovci jeli, ale aby papaláši neasistovali u ceremoniálů.. Jinak ono to tak hrozné nebude. A s přirovnáním olympiád v Moskvě a LA bych to nespojoval. Tehdy byla úplně jiná situace. Sportovci na olympiádu pojedou určitě, a pokud nepojedou politici, bude to jen dobře. Stejně dělají buď jen ostudu, nebo pochybné kšefty, při kterých jim jsou Tibet a Ujgurové úplně ukradení.

6 0
možnosti
LH

Takovej akurátní borec a neví o kterém senátorovi pan Nožička píše? Nebo kdo je senátor Fišer?

0 0
možnosti
PB

..... možnost, jak to zbojkotovat ale zároveň se zúčastnit, by tady byla!,- OV ČR by to z Tchajwancem zbojkotovali,- ale EU Olympijskej výbor nemá,- tak tam mužou vodjet jako Evropani a když to klapne na bednu, tak si zapějou Ódu na radost,- ajetoVEU!

2 0
možnosti
JK

Nechal bych to na sportovcích. Ale jedna prognóza ( zadarmo ), na něco takového bychom si sami netroufli, jedině že by se k podobnému kroku před námi rozhodla významná část evropských zemí, pak bychom se nejspíš přidali. K tomu jsem si jist ale nedojde.

Takže olympiáda bude.

1 0
možnosti
JN
PN

P88e44t10r 80N50e42d82v17ě42d

19. 5. 2021 20:41

Je zábavné číst blog, který přesně odpovídá informacím z odkazu, či informací snadno ověřitelných. Možná je jen přehozené pořadí Lásky a Fischera. (nepodstatné) Ovšem to drzé projevení obavy kam iniciativa těch s obrovským mandátem od občanů může vést, zakončené otazníkem....to se koukám nějak nelíbí:-) No, pokud prosadí bojkot, jsem zvědav na reakce sportovců....

2 2
možnosti
PP

Neprosadí, toho bych se nebál. Mrkněte na anketu u článku na idnes - to jim dojde, že by to přestřelili.

3 0
možnosti
MV

pan Fischer se vyjadril dost jinak, nez jak pan Nozicka naznacuje....

nic divneho od pana Nozicky - naznacuje a tak trochu, jako casto, prekrucuje.

7 9
možnosti
LH

Pavel Fischer

@PavelFischer

Ideály olympijského hnutí nelze oddělit od ochrany menšin.

Čína má znovu olympiádu. Naplnila sliby, které dávala před pořádáním olympiády 2008? Senátní výbor se otázkou zabývá... právě dnes!

1 0
možnosti
Foto

Ve šlépějích VAŠICH soudruhů by určitě jít nechtěli, nebojte. Nicméně to, že Čína by za tu čínskou chřipku, kterou zamořila celou planetu a na které vydělává obrovské peníze pykat měla, si myslím. Vy samozřejmě ne.

4 9
možnosti
PP

Tak si nejsem jistý, jestli jste četla víc než nadpis a perex.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1591
  • Celková karma 39,36
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik