Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

To je ta nejlepší pomoc chudším státům brát jim odborníky a vzdělanceRv.

4 0
možnosti

Klídek, většina těch odborníků z chudších států, např. gynekologů, byla zatím fejkových;-D

1 0
možnosti
RP

Ještě bych dodal: Studovat zadarmo tu můžeš, ale pouze na doktora, stavebního a strojního inženýra a geologii. Možná ještě práva, aby s vámi nemohla Evropa vydupat. Ostatní obory, které národu nic nepřinášejí jako filosofie, gender a podobné zbytečnosti, až si na to vyděláte. ;-D

4 0
možnosti
RC

Vy jste geolog? nebo proc geologii???

A co IT, chemie, fyzika, ...???

0 0
možnosti
RP

Kromě jiného je to těžká genocida rozvíjejících se národů. Jak se mají postavit na vlastní nohy když Ti co mají potencionál zůstanou tady? Jsem ochoten k jediné humanitární pomoci. Studuj, vystuduj, máš na to 5 let, pak mazej zpátky a snaž se se svou zemí něco udělat. Pošli faráře do práce, přesvěč svůj lid, že množit se jako králíci je špatně a dvě děcka stačí, dej jim práci a pak s námi obchoduj. Za sto let můžete být tam kde my. Když to šlo v Japonsku, Korey a Číně, tak to musí jít i u vás.

No ale kde bychom potom prodali zbraně a brali otroky že? To je ten pokrok, nejprve jsme je vozili spoutané na lodích. Dnes sem jezdí sami a říká se tomu humanita. ;-D

2 0
možnosti
ZS

určitý rozdíl tady ovšem je, otroci pracovali, tihle se nechávají živit

1 0
možnosti
VK

Je ekonomicky aj morálne neobhájiteľné míňanie daní na vzdelávanie ľudí pre potreby iného štátu. Oproti tomu konflikt s právom slobodnej voľby, kde chce človek žiť a pracovať.

Takže: zrušiť bezplatné VŠ a štátne peniaze predisponovať na štipendiá (v profesnej skladbe podľa potrieb štátu). Štúdium za vlastné alebo na štipendijnú pôžičku. Pôžičku anulovať odpracovaním povedzme 20 rokov doma, alebo ju splatiť zo mzdy za prácu mimo domov.

Ako daňový poplatník nemám najmenší záujem na použitie svojich daní na štúdium kohokoľvek, kto následne odíde "za lepším", dane bude platiť v zahraničí a ja musím následne riešiť problém ako sa dostať k službe, za profesné obsadenie ktorej som si už zaplatil.

9 0
možnosti
RC

a Vy jste odesel ze Slovenska do Cech? A studoval jste kde?

1 0
možnosti
LV

L26i24b55o18r 29V59a71n21ě65k

26. 4. 2018 22:50

Nejúčinnější je ekonomická motivace.

Nechť si studenti platí své VŠ studium sami.

Vyšší poptávka po inženýrech než po politolozích či kulturních antropologech vede i k snazšímu uhrazení nákladů studia.

17 0
možnosti
VV

Nezaprete se. Stat delniku a rolniku je zrejme vasim idealem. vysoke skoly at si studuji cizinci v cizine, my tady budeme montovat jejich vyrobky.

1 3
možnosti
AL

K článku pouze krátce:

Karma.

R^

7 0
možnosti
RP

Evropa sklízí žito za to, co rozsévala svoji anti rodinnou politikou od 60. let minulého století. Konzum, realismus jezme a pijme, neboť zemřeme, liberalismus a modernismus...

Každý má to, co rozsívá a to stejné platí i společnosti.

Alespoň víme, co Evropu čeká včetně nás, a nebude to příjemné, až se ten ekonomický kolos zastaví nadobro a půjde to všechno do háje. Nebojte, milióny jiných lidí z jiných končin země už na to netrpělivě čekají...A slétnou jak supové na mršinu...

10 0
možnosti
PK

Němci možná chtějí více kopírovat USA. Ale především musí Němky rodit a Němci vychovávat řádně novou generaci aby si národ pověstnou Fleiss a Ordnung zachoval a rozvíjel.

1 0
možnosti
RP

Ono by třeba i stačilo, kdyby firmy přestaly bojkotovat zájemce o práci vyššího věku 50+, s technickým vzděláním a předchozí technickou praxí.

23 0
možnosti
RP

Jenže to oni neudělají, jinak by tímto krokem zbagatelizovali celý školský systém v ČR. Na jednu stranu to lidi inspiruje spíše pak k vlastnímu podnikání, které ne vždy dobře dopadá a spec. pokud budeme jako psi na ty nejmenší entity jako jsou řemeslníci a podobně výdělečně činí a ždímáme je jako citrón na daních na rozdíl od velkých korporací, které mají pozemek na továrnu za symbolickou 1 CZK a spoustu fiktivních zadlužení, které je osvobozuje od vyšších daní vzhledem k jejich ekonomickým výsledkům. Akorát soudruzi na západě si udělají zelenou čárku a tučné vyplacení bonusů následuje..., akorát Ti Češi pak zůstávají pořád těmi špatnými hospodáři.

1 1
možnosti