Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Jako učitel to dobře víte. Dá se domluvit s třídou o 27 (28) žácích tak, že když něco budete plánovat, aby všichni byli pro? Podle mě nedá nebo extrémně těžko. Možná kdyby se domlouvalo, že bude měsíc prázdnin navíc, to by asi schválili jednomyslně. A stejný důvod je i u EU. Navíc počet členů pravděpodobně v budoucnu poroste (Bosna, Severní Makedonie, Černá Hora, možná ve vzdálené budoucnosti Srbsko)

0 0
možnosti
ZZ

Tak to vypadá na snížení počtu závazných pravidel, které mohou všem vyhovovat a ne na rozšiřování problematický stanovisek EK.

;-)

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Josefe Nožičko. Spravna kritika nemeckeho furera. Jsem take proti hlasovani takovym zpusobem.

Tato otazka je choulostiva pro vsechny. Mam svoji preferenci, ale nesnazim se ji poukazovat. Snad pod jinym clankem.

Vsak je zde otazka k vam, pane Nozicko. Mate nejake reseni nabydnout panu kancleri? Rad bych znal vase mineni o sestave cele EU. Jednou to prijde, tak je dobre o tom diskutovat. Tesim se!!!!

0 0
možnosti
ZZ

Nabídnu pro začátek neměnit stávající stav a připravit změny, které nutí členské státy k tomu, aby respektovali přání EK, které nejsou součástí volného obchodu apod. ( a do určité míry konec Lisabonské smlouvy )

:-/

0 0
možnosti
PP

P33a25v23e73l 39P25o22n48e31c

31. 8. 2022 19:21

> začne se v klíčových oblastech, jako jsou například ... lidská práva.

Tahle politická hra se vede (také) o povinné imigrační kvóty. Díky za článek R^

4 0
možnosti
JN

Já děkuji Vám i všem ostatním návštěvníkům za přečtení i za vcelku slušnou diskusi (dnes jsem neměl moc času se do ní zapojit).

0 1
možnosti
PB

..... nevyšlo to ve dvou válkách, tož sa podvolíte v míru a ešče temu budete tleskat ve stoje,- ...... lebo chytnete jednu po tlamě politicky aj ekonomickyV[>-]!

4 0
možnosti
JR

J23a41n 29R90á90ž

31. 8. 2022 14:32

Peksa, je pirátský týpek, který se vyznačuje uměním naštvat co nejvíce občanů státu, jehož zájmy by měl v Bruselu hájit. Seriózně se zabývat jeho pindami nemá smysl.

K Scholzovi a jeho návrhům: Je to další německý kancléř, který se rozhodl omezit suverenitu svých východních sousedů. Nic nového pod sluncem a bude záležet na naší vládě, jestli německý návrh na kapitulaci přijme.

5 0
možnosti
OD

Ale učiteli, to není nic nového, eurofederalisté tlačí na pilu. Máme tu takový střet idejí - na jedné straně stojí ti, kdo jsou spokojení se statem quo, na druhé ti, kdo by se rádi integrovali "hlouběji".

Zatímco stará dvanáctka je už natolik integrována a Benelux či Portugalsko nikde neventilují strach z franko - německého diktátu, v té naší "nové" Evropě spíše dochází k desintegraci.

Každé společenství má svá pravidla, která dobrovolně vstupující státy buď přijmou a dodržují nebo nepřijmou a pak se nikam necpou. Máme tu v regionu takovou zvláštnost. Státy se vesele přihlásily, vyjednaly (nebo spíše nevyjednaly, že pane tehdy premiére Zemane) podmínky vstupu a pak je přestaly dodržovat.

Orbán, ti dva thchuři v Polsku a náš pantáta předvedli, že sice na pravidla kašlou, ale prachy chtějí, "protože na to mají právo".

Pak tu máme prezidenty, kteří rádi hráli ruskou či čínskou kartu a to jen proto, aby se pomstili EU za to, že nad jejich politikou kroutí hlavou. Ten současný se před časem dokonce aktivně zapojil do zpravodajské hry KGB.

Když na to vše hledím pohledem Francouze, Belgičana nebo Němce, chápu jejich postoj. Oni už tuší, že bez integrace budou stále pomalejší a slabší než ostatní velmoci. Oni vědí, že USA a Čína mají proti nim výhodu rychlého rozhodnutí leadra, který má veškeré mocenské instrumenty své rozhodnutí prosadit. Zoufalá reakční doba EU v téměř všech případech je důkazem.

My tu na "východě" EU máme jiné starosti. Poláci stále nepochopili, že velký je ten stát, který tak berou ostatní, ne ten stát, který má statisticky velkou populaci, ale malou politickou váhu. Teď jí mají díky válce, ale nezdá se, že by se situací dokázali pracovat. Maďaři potvrzují, že jsou součástí Balkánu nejen geograficky, ale i duševně a pomalu tu doutná iredenta odplatou za Trianon, no a zbytek Balkánu (kromě Rumunska) je v chaosu dál tak, jak byl vždy. Bezděky tím potvrzujeme podezření, že na víc prostě nemáme.

7 0
možnosti
OD

V této situaci je dobré si říci, jak na tom jsme my zde. Ekonomicky jsme dokonale integrováni, politicky je to naopak Vymlouváme se na to, že nás nikdo neposlouchá, ale zapomínáme na to, že naše reprezentace už dávno není partnerem, protože konstruktivně nejsme schopni ničeho, pohodlně jsme se rozvalili na sponzorované sedačce autobusu a pouze pyskujeme nad stylem jízdy a směrem cesty. Z naší vlády nepřišlo za posledních deset let nic jiného než natažená ruka šmátrající po dotacích. Přitom je jasné, jak zrychlil růst HDP a životní úrovně po vstupu. Přesto je populus EU krajně nepřívětivý.

Víte, učiteli, teď můžeme vyjednávat, ale my nemáme ani ujsněnou pozici, strategii a cíl, tak jen sprostě nadáváme těm, kdo jí mají. Takhle nic nevyjednáte. Ten čecháčkovský mindrák, že nám pořád někdo usiluje o naší nepočestnost, je směšný a hloupý jako ti, kdo ho provozují.

Pokud chcete oponovat, kde jsou věcné argumenty a jiné, funkční řešení? Nemáte nic, než bláboly o EU Reichu a podobně. S tím nevyjednáte nic. Ale Vy vlastně nic vyjednávat nechcete, vy jen potřebujete prudit a nadávat. Co s takovým chlapem? Vyhodit!

8 3
možnosti
Foto

Jsem za současný stav, kdy i my máme hlas, který má stejnou váhu. Dovedu si představit, jak velké státy "přesvědčují" ty menší, aby správně hlasovaly a navíc se na to dá nahlížet, jako elegantní způsob zbavit jakéhokoliv vlivu Visegradskou čtyřku...tedy jestli ještě nějaká vůbec existuje:-)

14 1
možnosti
PK

S právem veta pro 26 a v budoucnu prý ještě více nic nezintegrujete. I integrace Německa s jedním jazykem proběhla silou. To samé i USA, byť to je jako země přistěhovalců jiná káva.

0 0
možnosti
Foto

Mají v tom tradici. Takové malé Mnichovy... I já chápu jeho obavy:-) Karma už jen za ten nadpis :-)R^

10 2
možnosti
JK

No to je kvůli ruské kolonii v EU jménem Maďarsko, to si v době války prostě nemůžem dovolit.

Víte, že...

Maďarsko byl za druhé světové fašistický stát, spojenec Německa, s Židy zacházeli jako s podlidmi, jednotky maďarské armády po boku wehrmachtu společně napadly Sovětský svaz a také okupovaly Zakarpatskou Ukrajinu a Sedmihradsko. Jenže Německo hned po válce podstoupilo důkladnou denacifikaci, kdežto Maďarsko nic. Je to tam celé dodnes: "Maďaři nebudou rasoví míšenci," říká na záběrech Orbán[1]. Osina v zadku, jinak se to nazvat nedá.

[1] https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/nacisticky-text-hodny-goebbelse-po-orbanove-projevu-rezignuj/r~d0c064000d9f11eda9eeac1f6b220ee8/

6 5
možnosti
MK

Osina v Bruselském zadku. Kéž by těch osin bylo více.

4 6
možnosti
MB

Pane učiteli, hlásím se - dnes s obsahem souhlasím! EU je nepochybně projekt dobrý. Nicméně ve svém dobru ,vylila pověstnou vaničku. Prakticky jako za komunistů - Dítě prostě zmizelo! Je to nepodstatné, protože jde o dobro záměrů

A tak se rozum demontuje. Více hlav, více ví. Opět kolektivní rozum z Brusele. Povolenky se nezruší, protože by nebylo čím uplácet, dotace. Člověk, národ je k ničemu. Rozhodne svátost - Záhado federativní celek. Národní suverenitě ubrat - Vše řešícímu orgánu přidat ...

Já osobně si přeji návrat ke kořenům - Scholz, Pirátstvo už v koruně! Chtějí sklízet plody? Úroda je to ohromná! Euro - USD dolar 1:1. Rozvrácení automobilového průmyslu, uzavřené atom elektrárny - prázdné potrubí a energo krize. A jako vždy. Drobné ptákoviny, na cestě ke štěstí člověka. Proboha, vždyť to již tady bylo! Kdo to dítě usadí do vaničky zpátky? Kdy rozumný člověk, vlastně už přestane vadit ... ? :-)

13 0
možnosti
  • Počet článků 1600
  • Celková karma 39,28
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik