Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přidám k tomu zážitek Jana Wericha. Když před nacisty uprchl do USA, také byl pln sympatií k utlačovanému afroamerickému obyvatelstvu. To mu však vydrželo jen do té doby, kdy na něho malý černoušek vytáhl revolver a šlohnul mu hodinky. Mne by spíš zajímalo jak se na BLM dívají Afroameričané, kteří se už dávno zaintegrovali do normální společnosti.

6 0
možnosti
JL

J. Werich pred nacistickou okupaci navstivil Sovetsky Svaz ktery mel rad. Predstavste si, ze kdyby Werich zustal pres okupaci doma a pak v petactyricatem kdyz vital osvoboditele by na neho "maly rusacek" namiril automat a zvolal: "davaj casy".

Nic ve zlem, jen ty hodinky mne neco pripomely.

0 1
možnosti
MB

Nějak už začínám mít ke klečení averzi a Natálie zřejmě také. Letos se totiž nejenom poklekává, ale i zaklekává. :-)

2 0
možnosti
JK

Pokud by Kocábová neměla slavného otce, tak by téměř nikdo o jejím spisovatelství nevěděl. A mohla by písmenkovat ne do knihy, ale tak internetových diskuzí.

0 0
možnosti
PB

P29e79t32r 34B88u26r59i56a53n

12. 11. 2020 20:26

Taková trochu proletářská nenávist, že?

4 0
možnosti
Foto

Mi přijde ten článek o ničem, ale je to jen můj názor, určitě bude ve výběru :-) tak já zase jdu. :-)

1 0
možnosti
JN

Já Vám právo na Váš názor samozřejmě neberu, ovšem s tou prognózou ohledně zařazení do výběru jste se dle všeho sekla. ;-)

0 0
možnosti
PB

..... spisovatelka a zpěvačka (?),- su asi kulturní barbar,- její psané dílo neznám a muziku už vůůůbec né, ale podstatné je její vyjádření k BLM! ,- ...... zná Ameriku a v Americe t.č. dokonce žije. Tedy předpokládám, že je s daným prostředím dokonale obeznámena, na základě čehož je pak schopna jasně formulovat svoje názory a postoje. Nálepka xenofoba, rasisty event. fašisty, konkrétně u této osoby, je naprosto vyloučena!R^

3 1
možnosti
MP

Josef Nožička mě svými názory na názory Natálie Kocábové na Black Lives Matter mile překvapil

;-DR^

2 0
možnosti
JN

Zdravím Michale, já jsem zase mile překvapen, že ses tu po delší době objevil. :-)

0 0
možnosti
Foto

J61i61ř76í 78K24a46r12b17a94n

12. 11. 2020 14:20

Já také necítím vinu za činy svých předků. To bylo, s tím už nikdo nic nenadělá, proč to tedy vytahovat?

Ale cítím vinu za dnešní rasistické projevy. A pokud se rasisticky projeví běloch, stydím se za něj. Čímž samozřejmě nechci říci že rasisticky se projevují jen běloši. Ale pokud se rasisticky projevuje černoch, tak nějak doufám že ti slušní černoši se za něj také stydí. Doufám v to a chci tomu věřit, protože člověk musí věřit v dobro. V dobro v lidech. Jinak svět bude čím dál horší a skončí v plamenech.

4 0
možnosti
JN

V tom s Vámi souhlasím.

0 0
možnosti
EH

Trump není žádný dáreček, ale Bidena Američanům přeju. Mají, co chtěli. Člověka, který osobně podpoří kriminálníka, jenom proto, že je černý. Který nejspíš docílí toho, že policisté budu houfně opouštět práci ve čtvrtích s gangstery a narkomany. Nakonec černochů prý volilo Trumpa víc než před čtyřmi lety.

6 0
možnosti
PV

P35a84v94e19l 69V40é76b71r

12. 11. 2020 13:57

Pokud někdo poklekem vyjadřuje souhlas s diskriminací, tak by snad měl v pravici svírat přihlášku přihlášku do Ku-Klux-Klanu. Ten taky s diskriminací souhlasí.

Já vím, jak jste tu větu myslel, ale napsal jste to s opačným významem.

0 0
možnosti
JN

Děkuji za Vaše upozornění, máte pravdu, že takhle jsem to napsal nesmyslně - příslušnou větu jsem proto v článku nyní opravil.

0 0
možnosti
OB

Já nevím na co si černoši v Americe pořád stěžují, kdyby mi dal někdo na výběr jestli Afrika nebo Amerika, asi bych se dlouho nerozhodoval ;-D

5 0
možnosti