Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

V čem je problém, že pivovary patří zahraničním vlastníkům? V čem je problém, že automobilka Škoda patří Volkswagenu? V čem je problém, že Barum patří Continentalu, Karosa Ivecu atd.? Já tam žádný problém nevidím, naopak ze zkušenosti z 90. let si pamatuju, že hlavně ty firmy, které se prodaly českým vlastníkům, tak pak poměrně krátce zkrachovaly. Namátkou Poldi, banky přežily jen díky pomoci státu, Vlárské strojírny Slavičín, ČKD, Škoda Plzeň také skoro nepřežila.

1 0
možnosti
JN

Ony by se ovšem daly uvést i opačné příklady. Když třeba vezmu náš region, tak Letu Kunovice jeho americký vlastník v 90. letech rozhodně neprospěl. Taktéž příliš neprospěl zahraniční vlastník firmám jako ZPS Zlín, Hamé Babice apod.

A v případě toho piva jde především o to, že pivovary s tak velkou tradicí jako je např. plzeňský Prazdroj by v českých rukou zůstat měly.

2 0
možnosti
Foto

.... a zase tu mizí celá vlákna.

0 2
možnosti
JN

Zmizelo jedno jediné, které se odvíjelo od vašeho příspěvku. Tak nebuďte skromný a napište to.

2 0
možnosti
PK

Já mám humor pana Ebena rád ale přiznám se, že ty pivovary bych tam nedával. Nebo formuloval jinak. Pro nás dobrý, ale pro cizince? Umíme výborné pivo ale pivovary patří ...

0 0
možnosti
JP

útlocitný učitel povolil diskuzi

4 4
možnosti
PK

Do značné míry ho chápu - nediskutuje se k tématu, co říká ale že to je ON. Antipatiím rozumím třeba u Paroubka, Konečné, ale v tomto případě?

2 0
možnosti
Foto

No autor není novodobý svazák, on je starý svazák.

6 13
možnosti
ZZ

Řeč je ale o těch nových - angažovaných - svazácích !

Ne o těch, kde jste aktivně vystupovala na akcích pořádanými SČSP a SSM.

13 5
možnosti
OD

Ale učiteli, to je od Vás hezké, on si totiž dělá šoufky zejména z lidí jako Vy. Tím, že ho pochválíte, se zase pokoušíte říci - hele on je jeden z nás.

Ne, není. To, že si dělá legru z hysterických feministek a "halivůdských póz" našich celebrit, ještě neznamená, že hlásí mezi "bureše a dezoláty".

A malý drb nakonec - Marek nesnáší tělocvik a pány v nátělnících.

6 8
možnosti
MV

Přesné. Proto v mém příspěvku píšu, že mě pobavil.

4 5
možnosti
PB

..... Eben, na rozdíl od masově vyprodukovaných "umjelců" a celebrit, je nesmírně vzdělaný a moudrý člověk,- jeho přehled a typický nadhled, kultivovaný a nonšalantní projev slova, v mnohém připomíná Wericha,- ........ nééé každý, z kulturní a mediální fronty, takovou intelektuální převahu snese, tudíž mu zbývá jediné, co dokonale ovládá,- totiž projevit se svým vlastním, korektním, progresivním komentem úslužného primitiva

18 0
možnosti
MV

Marek Eben umí. Jeho humor je jedinecnej a jestli někomu vadily jeho reci/poznámky k novodobým svazakum, ať se s tím srovná po svém. Mě pobavil.

28 0
možnosti
JN

Pokud je to pravda, tak jsem tomu samozřejmě rád.

4 0
možnosti
JZ

Na druhé straně zúžit Karlovarský filmový festival na proslov Marka Ebena by bylo dost hloupé. Chápu, že někteří dezoláti, pro něž jsou vrcholem kultury Troškovy komedie, tomu nerozumí, ale to je jejich problém.

0 22
možnosti
JN

Pokud to tak někteří štamgasti z Masných Krámů, posilnění nějakým tím ryze českým Budvarem, pochopili, tak je ubezpečuji, že cílem tohoto blogu nebylo hodnotit MFF jako celek, nýbrž reagovat na některé dnešní "politicky korektní" svazáky.

22 7
možnosti
Foto

Tak snad se nám formuje protiváha kulturní úderky.

15 0
možnosti
OD

O18t31a 23D34v19o16r19a20k

4. 7. 2023 9:36

Kdo je kulturní úderka ? Nohavica, Ringo Čech nebo třeba Czáková ?

13 5
možnosti
  • Počet článků 1590
  • Celková karma 39,64
  • Průměrná čtenost 3241x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik