Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Opět vysoká karma a tradičních pět kvikálků v diskuzi. Dobrá práce!

2 2
možnosti
PS

Dnešní satira o Karlovi a mudr Pretvarkovi...skvělá, autore....bez diskuze !

2 0
možnosti
JN

Díky - já jsem tedy spíše čekal komentáře pana Matušky a některých dalších ohledně toho, že humor a satira opravdu, ale opravdu nejsou moje parketa... :-)

0 1
možnosti
JF

Není snad většího svázáctví než provést Livii Klausovou po červeném (a tedy i rudém) koberci !! Většího svazáctví snad už je jen to když tzv. demokraté o sobě tvrdí že jsou demokraté, ale myslí tím úplně něco jiného a stále to stejné a to ten správný fotbalový dres do tohodle fočusu, např. kdy svazák pronáší frázi o politické korektnosti. No je v tom pěknej fočus. ;-D

1 1
možnosti
Foto

Jak voni to dělaj, pane Nožičko?

Tady jeden skoro nedopíše příspěvek do diskuze a už je smazanej???

4 0
možnosti
JN

To se musíte, pane Matuško, zeptat jiných - já s administrátory na pivo ani na kafe nechodím...

5 1
možnosti
JK

Blogový hujer a největší mazač příspěvků nedpovídajících jeho zvrásněným koženým představám o korektnosti, se hlásí k nechuti vůči korektnosti.

No tohle prostě nevymyslíš.

6 3
možnosti
JN

Tak největší zdejší mazač příspěvků se v této diskusi skutečně objevuje, ale bez ohledu na mou vrozenou skromnost jsem přesvědčen, že to nejsem já. ;-)

3 0
možnosti
JR

J89a62n 22R71á26ž

11. 7. 2022 10:31

To, že dnes a denně potkáváme s novodoými "svazáky", kteří se vyjadřují autoritativně k tomu, co je gender, či sexuálně korektní vyjadřování, popřípadě co je s liberálně demokratickým světonázorem v souladu, tudíž je to přípustné a to co považují za nevhodné, chtějí z veřejného prostoru odstranit, pozoruje každý, kdo není idelogicky zaslepený.

Že se k tomuto problému Erben vyjádřil poněkud odlehčeně na karlovarském fór, je dobře, Alespoň se o tématu názorové konformity rozvířila diskuze.

4 2
možnosti
JF

J28a28r22d25a 70F40i53š22e60r

11. 7. 2022 10:51

O "novodobých svazácích" nejvíc mudrují staro-dobí svazáci, proč asi?

4 3
možnosti
JL

Někdo tvrdí, že Eben trefil do černého. Jiný říká, že se jedná o Ebenův nepovedený žert. Tak jak je to tedy?

https://www.kinobox.cz/clanek/22308-marek-eben-prirovnava-dnesek-ktotalite-je-to-jen-nepovedeny-zert

0 0
možnosti
JN

Vždyť přece i v samotném textu článku píši, že jsou jak lidí, kteří Ebena za jeho slova chválí, tak i takoví, kteří ho kritizují (viz druhý odstavec).

3 1
možnosti
MV

Čili, jako casto "víte", co si myslí diskutujíci (když reagují na vás blog nebo příspěvek v diskuzi) tak přesně víte, co při pronášení zmíněného myslel Marek Eben...

Pěkné prázdniny přeju

1 1
možnosti
PN

P98e16t32r 44N36e73d85v70ě76d

11. 7. 2022 10:22

Zdravím Vás, pane Valičku. Nevěřím svým očím. Zrovna Vy píšete o tom, že někdo ví co si jiný myslí? Není to zrovna od Vás docela pokrytecké?

7 0
možnosti
JZ

Je úsměvné, jak tady někdo brojí proti politické korektnosti, ale když napíší o rusácích co si myslím, tak se hned tito novodobí putinovští bolševici nekorektně rozčilují.

5 0
možnosti
JN

Obavám se, že si trochu pletete pojmy a dojmy :on totiž zdaleka ne každý, kdo je až takový antiruský fanatik jako vy, musí nutně být novodobý bolševik - takové označení zaslouží spíše lidé, kteří nesnesou jiný názor než ten, co hlásají oni sami.

P. S. Jak jste v sobotu v Masných krámech oslavili vítězství ruské tenistky, hrající za Kazachstán? ;-)

4 2
možnosti
OZ

Marku Ebenovi leží na srdci omezování vtipů. Je proti omezování svobody projevu. Jenomže v Česku na to máme zatím jediný soudní precedens – kauzu, kdy kardinál Dominik Duka vedl soudní spor proti divadelní hře Naše násilí a vaše násilí, která se hrála jen jednou na brněnském festivalu a sám Duka tam nebyl, jen slyšel, že se tu v nehezkém světle ukazoval Ježíš Kristus. Představení přitom narušili neonacističtí skinheadi a fotbaloví chuligáni říkající si Slušní lidé. Ano, působí to celé jako námět naprosté frašky, ale bohužel v ní žijeme. Je poměrně typické, že Marek Eben ve své fejetonistické knížce Myšlenky za volantem píše o tom, že se zakazuje pohádka O Šípkové růžence a pohoršuje se nad tím , jak „cenzoři“ neumějí rozlišovat pohádky od reality.

Jedná se o klasicky špatně interpretovanou zprávu z května 2019 o jedné školce v Barceloně, kde „zakázali číst pohádku O Šípkové Růžence“ a dokonce ji odstranili z knihovny. Ve skutečnosti byla pohádka jen přeřazena z věkové kategorie pod 6 let do věkové kategorie nad 6 let. Odborníci a odbornice tak přehodnotili asi 200 knížek ze 600, aby se malým dětem, které přijímají stereotypy jako normu, nečetly pohádky, u nichž ani nechápou, o co v nich jde. Čili žádná cenzura, žádné ničení tradic, žádné svazáctví, ale naopak podnět k tomu, aby děti jenom slepě neabsorbovaly, ale odnášely si z pohádek něco víc úměrně svému věku.Ale lidé jako Marek Eben nebo i politik Patrik Nacher, kteří nejsou zvyklí ověřovat si informace, o tom píšou alarmujícím tónem do svých knih, jejichž informační hodnota je ani ne nulová, jako spíš záporná, dezinformační.

2 5
možnosti