Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Tady není co dodat. Karma R^

1 0
možnosti
JC

J74i77r84i 94C54e60e

4. 2. 2020 14:33

Na celé kauze je nejpozoruhodnější fakt, že zákonodárci neznají text Listiny základních práv a svobod, která výslovně v článku 18, odstavci 3. říká:

"Peticemi se nesmí vyzývat k porušování základních práv a svobod zaručených Listinou".

Článek 21 v odstavci 4. dále stanoví, že "občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím".

Co udělali senátoři? Spustili podpisovou akci s účelem zabránit konkrétní osobě využít jejích ústavních práv.

Přijde mi přinejmenším zvláštní, že ti, co mají největší obavy o stav demokracie v republice, se uchylují k totalitním praktikám v zájmu její ochrany.

Závěry ať si každý udělá sám.

4 2
možnosti
BV

Máte v tom trochu "hokej", pane Cee. Kandidovat může kdokoli kamkoli, to samozřejmě právem každého je - ovšem nikoli to, zda bude zvolen - nebo zda ho někdo nominuje. Pokud se nějaká organizace rozhodne někoho nenominovat - anebo po čase (a třeba i na základě petice nebo argumentů, které jí do určitého okamžiku nepřišly na mysl) nominaci stáhne, rozhodně tím nemůže porušit ničí právo. Snažit se kandidovat někam právem každého samozřejmě je, být nominován nebo zvolen ale nikoli - proto ani nelze peticí za stažení nominace porušit číkoli základní práva a svobody.

>>Přijde mi přinejmenším zvláštní, že ti, co mají největší obavy o stav demokracie v republice, se uchylují k totalitním praktikám v zájmu její ochrany.<<

Jak jsem zdůvodnil výše, petice za stažení něčí kandidatury rozhodně není porušením ničích práv a tedy i žádnou "totalitní praktikou". Co by ale totalitní praktikou nade vši pochybnost bylo, je to, co byste si vy zřejmě v zájmu "zachování demokracie" přál - zakázat občanům organizovat a podepisovat se pod petice, které se vám nelíbí - a označíte je proto, naprosto nesmyslně a bez sebemenšího důvodu jako "petice,které vyzývají k porušování základních práv a svobod". TO by byla svévolná totalitní praktika, omezit petiční právo. A abychom si rozuměli - petice zcela jistě nesmí vyzývat k porušování základních práv a svobod, to je v pořádku - ale váš výklad toho, co "porušuje" práva a svobody je čistě tendenční - a v tomto konkrétním případě by ho každý nezávislý soud zcela jistě shodil ze stolu. Což je pro vás asi další důkaz, v jaké "totalitě" to žijeme, viďte? Ale je to přesně naopak, p.Cee - totalita tady nastane ve chvíli, kdy nějaké "politbyro" (v čele s panem Cee nebo jiným podobným "ryzím demokratem") začne soudům nařizovat co je a co není porušením základních práv a svobod zaručených Listinou.

Takže přátelská rada na závěr: Zkuste si prosím nejdřív ujasnit elementární věci - a teprve pak pište, p.Cee. Ať příště zas nenapíšete tak velký nesmysl jako teď.

1 3
možnosti
JB

Karma. Kádrování "pravými a jedinými demokraty" - kandidáti jsou nevhodní, neb neodpovídají jedinému správnému postoji, který přestavují egocentrici typu Halík (ten s kádrováním má své zkušenosti vskutku dlouholeté, kádruje ostatně i Pánaboha, tak aby nekřičel, když někoho navrhne jeho nenáviděný představený) a "flexibilní" předstíraný naivista Hilšer. Něco jiného je, když s někým nesouhlasím a něco jiného je ostrakizovat ho jen proto, že s ním nesouhlasím. To je čiré svazáctví jako za komunismu, kdy o osudu lidí nerozhodovaly jejich schopnosti, ale jejich politické postoje. V tom je ten rozdíl.

5 2
možnosti
JN

Děkuji. S většinou toho, co jste napsal, souhlasím.

1 0
možnosti
LH

Autor je příliš shovívavý k sympatizantům a zavilým obráncům současné ČT. Dnešní vedení a redaktoři ČT se chovají jako vlastníci, zodpovědni jen svým kapsám a kariérám. Mám na mysli propagandistické pořady, mezi nimiž jsou hvězdnými tzv. informační.

2 2
možnosti
BV

Ne. Dnešní vedení a redaktoři ČT nestranní těm, kterým byste si přál, aby stranili. Toť vše.

A kdyby byli "zodpovědní jen svým kapsám", zcela jistě by podlézali mocným, jako např. ještě donedávna Soukup Zemanovi. To v ČT ovšem nedělají - a to je přesně to, co vám vadí. Místo aby pochlebovali vašim oblíbencům, dělají poctivě svou práci podle zásady "padni komu padni". Ale když to takto dělají, to opravdu nejsou "propagandistické pořady" - nenechat se koupit a nepodlézat mocným jako Soukup nebo Veselý. A skutečnými propagandistickými pořady naopak je práce např. těchto dvou zmíněných "novinářů". Goebbels by byl na tyto své dva vzorné žáky zajisté náležitě pyšný. A někdo takový má být členem rady veřejnoprávního média? To jako neuvěřitelný propagandista má dohlížet na objektivitu? To jako fakt? Ne, já opravdu "kozly zahradníky" nechci.

0 3
možnosti
JN

Já Xaverovi fandím. Jednak určitě mediálnímu světu rozumí, ale také se dovede ptát. Sice se nezeptal Babiše na Čapí hnízdo, jelikož tuto otázku mele dokolečka dokola asi tisíc jiných novinářů čtyři roky, zato se jako první zeptal na to, co je to ten Ústav nezávislé žurnalistiky. A asi si dost dovolil, když kvůli němu vymysleli samostatnou anticenu "Zlatý citron" s podporou naší milované ČT. No nic, nemocná kobyla okolo sebe vždy kope.

4 2
možnosti
BV

Jak můžete fandit někomu, z koho servilita přímo "stříká", resp. "tryská proudem"?

0 2
možnosti
MS

Tak hlavně doufám, že pana Hilšnera nikdo už nikam nezvolí. Snad má dost soudnosti, má koneckonců vysokoškolské vzdělání a nebude blbnout s prezidentskou kandidanturou. No a pan Halík je po své nenávistné kampani nad rakví Karla Gotta osoba jistě nenáviděná většinou národa, že vše co řekne je jen zlo, nenávist a lži.

2 2
možnosti
BV

>>Je opravdu projevem demokracie, když mají někteří lidé tendence mluvit do toho, kdo může a nemůže kandidovat do Rady České televize?<<

Ano - projevem demokracie je, že kdokoli může vyjádřit své výhrady vůči konkrétním osobám. Zatím to možné je - pokud by to ale v budoucnu možné nebylo, ocitli bychom se opět v totalitě. A protože si totalitu nepřeji, nepřeji si ani zpochybňování práva každého mluvit do toho, kdo by měl nebo neměl být členem Rady České televize. Elementary, my dear Watson - čemu na tom, pane Nožičko, nerozumíte?

1 3
možnosti
JN

"Projevem demokracie je, že kdokoli může vyjádřit své výhrady vůči konkrétním osobám" - s tím, drahý Watsone, naprosto souhlasím. :-) Problém je ovšem v tom, že vyjadřovat své výhrady ke konkrétním osobám nutně nemusí být to samé jako mluvit do toho, kdo může a nemůže někam kandidovat.

Zcela konkrétně: když bude například někdo kandidovat na prezidenta, tak je zcela v souladu s demokracií, pokud kdokoliv během volební kampaně veřejně vyjádří k tomuto kandidátovi výhrady. Ale už by mi nepřišlo v pořádku, pokud by někdo dělal veřejně nátlak na poslance či senátory, kteří jeho kandidaturu podpořili (jednou z možností, jak se stát prezidentským kandidátem, je získat podpisy 20 poslanců nebo 10 senátorů), aby svůj podpis pod jeho kandidaturou odvolali s poukazem na to, že není v zájmu většiny občanů, aby dotyčný na prezidenta kandidoval. Chápete ten rozdíl?

4 1
možnosti
PJ

Já tomu nerozumím. Proč už není dávno nějaká komise, která by schvalovala kandidáty do rady. Ta by je pěkně proklepla: jaký mají vztah k ČT, jaký k Číně, USA a Rusku. Jak jsou na tom ekologicky, kolik znají genders a jak dlouhá je jejich uhlíková stopa.

6 0
možnosti
JS

Drive se rikalo jaky maji KLAPOKLIDEZ. (kladny pomer k lidove-demokratickemu zrizeni.

1 0
možnosti
JK

Kladu si otázku jak je možné že se stále více objevují bezcharakterní asociálové, zjevové bažící po jakékoliv funkci a světe div se schopnost provést cokoliv bez ohledu na důsledky je posouvá stále výše, V soukromém sektoru jsou nepoužitelní, teda pokud nehodláte firmu během chvíle poslat do kopru. Jedině státní instituce tam je prostor čím dál větší, posty opouštějí ti slušní samy nebo jsou odvoláni po předchozí hnojometné salvě a dotyčný hnojomet již má jako první připravenou přihlášku. Třeba Válková absolutní karierní asociál za komoušů a dnes ještě víc, hlídá lidská práva, která jsou dle ní čistě selektivní jen pro někoho. Také spolek estébáckých bojovníků za komunistickou svobodu se jal obsadit Lidický památník útokem za přispění osobností Bobošíkové a Zemana. Tady jistý Xaver chce v radě pokračovat v autentickém reálném hororu "Jistě pane premiére", což je dramaturgický opak stejnojmenné Britské fiktivní komedie. Ovšem těžko říci zda se mu zdaří aspoň jeden díl těsně před rozpuštěním rady ČT a celé prohnilé ČT a hlavně "Reportéři" a "168 hodin". O břitké rozpuštění se postará Lipovská i když ji mírně rozhodila otázka v přijímacím řízení "Čím budete pro ČT přínosem?" a téměř ihned (skoro jako Milošovi) ji naskočil známý bonmot a dost nahlas vypálila: "Spíš se ptejte, čím bude ČT prospěšná mě!". A co je prospěšné pro ni to je prospěšné i pro vedoucího tajemníka, tovarišča i fürera Andyho, protože on jako prostý sběrač tenisových míčků ví dobře jak vypadají zbohatlíci, zloději, Kalouskové a tak.

Přísloví o rybě a smradu tu funguje bezvadně, kdo potřebuje všude na postech, kde se mohou odkrývat 401 milionové zaprodané zakázky, poslušné nohsledy...

2 5
možnosti
Foto

Tak v Rakousku zo funguje jednoduše-kdo platí, dívá se, kdo neplatí, nic nevidí. TV je tam zakódována: https://m.antena.cz/dvb-t2-v-rakousku-c439/

2 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,14
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik