Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

že na něco Rakušan nepřišel mne nepřekvapuje;-)

spíše by mne překvapilo, kdyby na něco přišel;-)

4 1
možnosti
VB

Ze 14 lidí co se o ně starám, tak mají pas dva. Takže razítko není kam dát. Na hranicích není čas něco řešit.

První "něco" je až vízum z krajského centra. Panu Rakušanovi by měl poradit někdo, kdo něco ví o problému.

A pan Nožička si určitě poradit nenechá.

3 5
možnosti
PS

P53e60t59r 12S43k28á89c62e38l

13. 5. 2022 22:28

Naopak, pan Rakušan, pokud chce vládnout podle slibu, by měl sám vyhledat rádce ještě dříve, než problém nastane. Jinak je vládce k ničemu a měl by se nechat vystřídat. Ve smyslu tohohle: "Největší nemorálnost je zabírat místo, které nemohu vyplnit." » Napoleon Bonaparte.

3 0
možnosti
Foto

Vysvětlení, proč Romové ze Zakarpatské Ukrajiny přijíždějí do Česka a ne do Maďarska, bude zřejmě prosté. V Maďarsku prý dostávají podporu 75 euro na osobu (tj. cca 1.900 Kč) a v Česku 5.000 Kč na osobu. Někteří Romové prý u nás vybrali podporu a vrátili se zpátky domů. Doufejme, že si pro podporu nebudou jezdit opakovaně.

5 0
možnosti
ZZ

V Polsku je to zhruba stejná výše.

Tady mají k podpoře ještě stravu a zajištěné ubytování zdarma.

Takže mají zdarma ležet doma, nebo za peníze v Praze ?

Těchto ekonomických turistů přijede ještě víc, pokud stát nenajde odvahu je poslat šupem domů.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LN

Mel jste mu to poradit uz pred pul rokem.

7 0
možnosti
AK

No když tam má málo poradců,tak nestíhá kdo mu co radí!!:-P

4 0
možnosti
JR

J82a49n 62R51á82ž

12. 5. 2022 14:20

Brněnská primátorka Vaňková prohlásila, že s Romy stanujícími před brněnským hotelem Grand nejde nic dělat, protože mají maďarské i ukrajinské pasy a tak mají právo k nám přijet. Aha!8-o Zajímalo by mne, jestli v případě, že když si budu chtít postavit stan a v něm bydlet v některém brněnském parku, a nemusí to být zrovna u Grandu, protože nemám v plánu obtěžovat kolemjdoucí žebrotou,zda musím mít maďarský pas a nestačí mi česká občanka. Jsem přesvědčen, že by mne strážníci vyhnali do deseti minut z jakýmkoliv pasem.

PS. Na netu koluje autentické video, jak se ti "uprchlíci" chovají když si v Brně jdou, spíše se perou, pro dávky na pracák.

13 0
možnosti
AK

Jó když se nechce,tak nic nejde.Tak se dnes válčí všude na úřadech vlády nevyjímaje.

4 0
možnosti
PH

Bohužel tento najednou jiný přístup od pana Rakušana jako by ukazoval na možnost, že by romští uprchlíci byli někým jiným než jenom uprchlíky - není to z jeho strany ukázka jakéhosi rozdílného chování vůči jiným národům. Já bych na to možná udělal nějakou komis, aby se tím zabývala. :-)

5 4
možnosti
Foto

Mne by spíš zajímalo, proč nezůstali v první zemi za hranicemi Ukrajiny a táhli do tak bídných podmínek v Česku.

0 0
možnosti
SJ

tak podle vaší logiky by velké procento uprchlíků mělo zůstat na slovensku, a ve skutečnosti jich tam zůstalo minimum.

0 0
možnosti
Foto

Ono to není tak jednoduché, jako překontrolovat žákovské knížky v jedné třídě.

Měl jste se dobrovolně přihlásit a ta razítka kontrolovat sám. ;-DRv

6 31
možnosti
ZP

Trapny dvorak, no. Panu Nozickovi nesahas ani po kotniky, umis jen blabolit s prichuti radoby vtipne kase. Nic novyho pod sluncem. Cau z Ameriky!

5 4
možnosti
ZZ

Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) volá po tom, aby vláda předložila plán, jak si poradí s příchodem statisíců lidí z Ukrajiny, a zároveň důrazně upozorňuje, že za příchodem Romů z Ukrajiny zřejmě stojí organizovaná činnost.

:-/

16 1
možnosti
Foto

Není těžké si podle názoru hejtmana Kuby představit, že když ČR nyní vyhoví Romům z Maďarska v počtu 150, za týden či dva se jich tady z ciziny (protože až se rozkřikne, "běžte do Česka, tam nic nezjišťují a všechno vám tam bez problémů hned dají" - nahrne s právem na sociální dávky dalších 150 tisíc. Rakušan, ve snaze si proti sobě nepoštvat romskou komunitu, dělá bohužel všechno opačně!! Napřed migrantům vydá dávky a postaví stany a až teprve potom "horko ťažko" zjišťuje, zda na to všechno, co Romům, aby byli zticha vydal - mají vůbec právo?? V takovém případě by bylo ideální, aby až se zjistí, že na nic Romové z Maďarska nárok nemají, šlo na osobní účet pana ministra Rakušana šéfa STAN. ;-O

14 1
možnosti
PS

Tak je to politika zde nastupuje aspekt "objevení Ameriky". Trvalo roky než se zjistilo že uprchlík není uprchlík ale migrant. Potrvá roky než se zjistí že nás greendeal uvrhne do chudoby.

Pak tu máme aspekt "pštros s hlavou v písku" prostě jsou témata kde se o problémech nesmí mluvit. Mluvit o zneužití dávek a ještě ve spojitosti s nějakou komunitou to je na kriminál.

34 3
možnosti
ST

Jo jo, namísto realismu, pragmatismu a eficience tu máme "politickou korektnost"...

13 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,14
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik