Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

Jurečka (Jurečkovi) se po dobu svého ministrování nenárokových dotací zcela vzdal, manželka brala jen nárokové, stejně jako všichni zemědělci -

https://www.novinky.cz/ekonomika/428133-jurecka-prevedl-farmu-na-manzelku-ta-pobira-eurodotace-na-plochu-dal.html

Možná byste si o tom měl něco přečíst, než začnete plácat:-/

0 0
možnosti
JN

Nárokových ovšem nejspíš byla i většina dotací, které dostával Agrofert - proto mi z tohoto pohledu přijde nesmyslné, že mu kvůli možnému střetu zájmů byly automaticky stopnuty všechny dotace.

0 0
možnosti
Foto

Jestliže od té doby, co EU upravila podmínky týkyjící se střetu zájmů /srpen 2018/ Agrofert z eurodotací nic nečerpá, pak nechápu, co se tady řeší.

1 1
možnosti
Foto

Ventilují nenávist, která by je jinak zadusila.

2 2
možnosti
JL

Prvni dva odstavce vaseho blogu jsem precetl velmi pozorne, pane Nozicka. Dale jste zacal mluvit o necem, co posuzuji jako narazku na pana Jurecku. Ministra pred peti lety. Nevim zakladni podstatu te narazky, ale vim urcite, ze me DNES nezajima souvislosti mezi premierem dneska a panem Jureckou pred peti lety.

Problem pana premiera je zavazny a je treba i jemu dat prostor a cas se obhajit. Stret zajmu je velmi vazny prestupek. Pan premirer by to mel vedet. Prosetreni treti velicinou je spravny krok.

Tesim se na vas komentar po prosetreni teto evropske komise. Potom si rad prectu vasi uvahu. Prosim ale, bez Jurecky!!!

2 0
možnosti
JN

Máte samozřejmě pravdu v tom, že jde o problém premiéra a že je třeba mu dát čas a prostor, aby se obhájil. Pravdou je samozřejmě i to, že blog naráží na Jurečku, ale proč by nemohl? Když on byl ministrem zemědělství (a byl jím mimochodem bez jednoho dne ještě před rokem), tak v jeho případě mohla mít také spousta lidí podezření na střet zájmů. Proto mi zrovna od Jurečky přijde trochu pokrytecké, když i on patří mezi ty, kteří Babiše vyzývají, aby prodal Agrofert nebo skončil ve vládě.

Jinak děkuji za návštěvu a mějte se.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 2
možnosti
JN

Viz to, co jsem před chvilkou odpověděl panu Borovi (možná se v diskusi zbytečně opakujete...)

2 0
možnosti
JB

J24i97r42i 55B71o65r

14. 12. 2018 12:35

Pane Nožičko,neušlo vám že ten problém s převáděním na manželky a příbuzné,platí až od července 2018?

5 1
možnosti
JN

Neušlo, ale tady jde přece o princip - převádění firmy či majetku ze strany politika na svého příbuzného sice bylo až do letoška legální, ovšem že je to účelové, to nejspíš už tehdy chápal asi každý.

2 1
možnosti
MH

Chováte se přesně jako Babišovi poskoci. Je nějaký problém, tak odvedu diskuzi jiným směrem - "podívejte se na tamtoho, co ten dělá!". A jste úspěšný, v diskuzi se řeší Jurečka, ačkoli má problém Babiš. Dobře vás ten vykuk naočkoval.

Tak vy chcete dotovat ze svých zaplacených daní miliardáře ... Bohužel kvůli takovým případům jako jste vy musíme sponzorovat tyto podvodníky i my ostatní. Nejlepší by bylo, kdyby všechny ty jeho dotace zaplatili příznivci Babiše s vámi v čele. Ale to bohužel nejde. Rv

7 4
možnosti
SN

:-).......Výborně napsáno! Najednou, jak vidno z diskuse se vyrojilo tolik "odborníků" na zemědělské dotace, že hledím.

Zemědělské dotace se berou ne jednotku výroby , na hektar, také na kus skotu atd. ty jsou nárokové a dostávají je všichni zemědělci. Ale dodávám.....jsou zastropovány podle velikosti podniku. Větší mají menší a opačně!

Mělo by být také známo, že zemědělské dotace jsou podstatně nižší u nových zemí EU než v zakládajících. Samozřejmě je to proto, aby nám omezili konkurenceschopnost vůči zemím původním.Po sameťáku u nás byla zlividována dobrá třetina, v některých případech i více, zemědělské výroby. Chytří by mohli pochopit proč ! Konkurenci je třeba likvidovat!

A jako v každém režimu, závist je sviňa. Najde se Pepek Vyskoč, který zaběhne do Bruselu,(udavač), a samozřejmě za cenu poškození rodné země, to předloží jako problém! R^R^R^

7 4
možnosti
Foto

J57i52ř36í 77K76i68n88d97l

14. 12. 2018 11:47

Zjistěte si na co se berou zemdělské doatce a z čeho se skládají. Vláda Babiše v demisi zamítla poslanecký návrh, aby dotace byly určovány podle velikosti farmy. V současné době se na to chystá EU a Babiš a ministr zemědělství Toman lobují, aby se tak nestalo. Jedině máte pravdu v tom, že dotace se určují podloe hektaru a zde opět jako jeden z největších vlatsníků půdy bere nejvíce Babiš. On kupuje zejména půdu z důvodu, aby na ni bral dotace. Oni ty dotace jsou fikaně nastavené,aby zejména vyhovovaly těm velkým. V jednom rozhovoru mluvil zemědělec, který měl statek a chtěl získat dotaci z EU. Nejdříve se musel prokouzat haldou papíru a pak zjistil, že nejdříve za vlasní si musí postavit to, na co chtěl získat dotaci. Pak až to dostaví dotaci dostane. Jenže on dotaci chtěl z důvodu, že na výstavbu neměl peníze. Takže měl dvě možnosti. Buď si u banky půjčit za těžký úrok a postavit zamýšlenou věc a pak dostat dotaci, ale léta splácet úroky, anebo se na dotaci vykašlat. Udělal to druhé a postupně jak má peníze staví. Takže z toho je vidno, že taková dotace je výhodná pro velké farmy, které disponují velkým oběm peněz. Ze strany vlády Bbaiše není zájem tohle změnit, protože to je vyhovující pro něj. Má právníky ekonomy, kteří dokáží dotace získat a to nějaký culikář nemá.

3 1
možnosti
Foto

J91i24ř96í 71K31i46n17d84l

14. 12. 2018 10:41

Přirovnávat zemědělce, culíkaře Jurečku k miliardáři, který má víc pozemků, než míval za Rakouska-Uherska arcivévoda František Ferdinand a přesto se bez dotací neobejde je víc jak úsměvné. Já nechápu, kde se ve vás všech koblihářů bere ta umanutá touha hájit Babiše, jakoukoliv hloupostí.RvRvRvVíce na: https://www.euro.cz/archiv/novodobi-pozemkovi-magnati-1337298#utm_medium=selfpromo&utm_source=euro&utm_campaign=copyli

12 3
možnosti
SN

:-).....Pane všechno znalý Kindle! Nevyjadřujte se k tomu o čem nemáte ánung !

6 2
možnosti
Foto

Nechce se mi zjišťovat objem Jurečkova hospodářství. Možná že je to srovnání principiálně možné, ale objemově zcela jistě pokulhává. Navíc je-li zemědělec ministrem zemědělství mi celkem konvenuje.:-/

5 1
možnosti
Foto

a je-li premiérem Babiš, úspěšný podnikatel, rovněž. Určitě je to lepší řešení, než když ho dělá mašinfíra, nebo rozený politik bez jakékoliv praxe ze života, či akademický prognostik.

3 2
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,81
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik