Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Souhlas, těch nesmyslných nařízení je ovšem víc. Například omezení úředních hodin úřadů, což jde dokonce i proti logice daného účelu.

2 0
možnosti
JN

To je pravda. Byť zde mi přijde, že po oprávněné kritice se tohle u řady úřadů přece jen změnilo k lepšímu.

0 0
možnosti
Foto

Mám na to stejný názor R^

0 0
možnosti
PC

Pokud vím, tak nejvíce lidí, kteří onemocní covidem a mají pak těžký průběh tohoto onemocnění, nebo na něj dokonce zemřou, jsou právě ti, kteří úzkostlivě nosí roušku (teď respirátor), kterou snad ani doma nesundají.

Má to svou logiku: nedostatek kyslíku (doplácejí na to nejen plíce, ale všechny orgány(!) + permanentní zpětné vdechování všeho sajrajtu, kterého se tělo potřebuje zbavit, tedy i virů a mikrobů, jež jsou jak stvořené pro vznik problematického virového nebo rovnou bakteriálního onemocnění s následným těžkým průběhem, vedoucím často k úmrtí.

A samozřejmě nemenší roli tu hraje podlomená psychika, která těmto lidem výrazně ničí imunitu.

5 2
možnosti
JD

J79a61n 10D82o54u38š55e35k

15. 3. 2021 1:11

POZOR, Volného fanda nemající ánung o ničem.

1 1
možnosti
Foto

I63v51o 16C24i80l60i65c88h

14. 3. 2021 23:16

Souhlasím a karmuji R^

1 0
možnosti
Foto

My ale nevíme, jakým způsobem se může virus šířit. Pouze předpokládáme ...

0 0
možnosti
JZ

Kdybychom se měli řídit v životě jen tím, co víme jistě, tak můžeme akorát čekat na smrt a o vše ostatní si hodit mincí.

3 0
možnosti
PL

P44e23t60r 65L55o10r69e76n92c

14. 3. 2021 22:25

Pokud to jde, roušku nenosím ani na ulici u nás na předměstí. Mám ji připravenou v kapse, ale radši se dalším chodcům předem vyhnu, při čelním styku nahodím.

Onehdá mě zaskočili měšťáci, co parkovali za rohem a já to nestih'. Hned jsem přešel na druhou stranu a odvracel jsem ksicht, oni se naoplátku dívali jinam.;-)

4 0
možnosti
Foto

i já jsem poslední dobou obezřetnější a pilně sleduji okolí;-D

1 0
možnosti
Foto

Napsal jste to dobře. Karma. :) Jinak, je pravdou, jak píše níže pan Polický a možná i další, že to může mít svůj význam z hlediska porušování, což sám ministr Blatný říkal, ale nemůžeme kvůli těm, co to obcházejí, omezovat všechny ostatní.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že povinost mít roušku na liduprázdné ulici smysl má.

Jakkoliv jinak by to bylo nastaveno začli by ještě víc lidé to nařízení obcházet.

Například by spolehali, že když někoho míjí tak policista není zrovna kolem či nebude schopen dokázat jak byli daleko......

Ten smysl totiž není medicínský, tam opravdu stačí ta vzdálenost řádově 2m, ale smysl to má. Bez toho by totiž nebylo realně možné vynutit dodržování toho aby lidé měli roušky pokud jsou poblíž jiných

2 6
možnosti
ZH

To byste ani nebyl vy, abyste neobhajoval nějaký nebezpečný nesmysl... ;-D

4 2
možnosti
Foto

On to ví, on to i řekl, on chce jen buzerovat.

4 0
možnosti
JZ

Povinnost nosit na prázdné ulici roušku není zdaleka tak nesmyslný příkaz, jak se mnozí domnívají. Jedná se totiž o preventivní nařízení a taková nařízení jsou běžnou součástí zákonů a předpisů. Smyslem takového nařízení je to, aby se pokud možno co nejvíce omezil výskyt nežádoucí události, která při vytváření opakovaného rizika může nastat. A k takovým událostem by docházelo podstatně méně, kdyby si každý vzal za svou mravní povinnost dodržovat ono nařízení vždy, a nikoli jen tehdy, uzná-li to za vhodné.

Dobrým příkladem jsou ty dopravní předpisy. Správně má člověk dodržovat předpisy vždy. Takže když auto přijede na osamocenou křižovatku a řidič vidí, že široko daleko nikdo není, přesto má vyčkat na zelenou či zastavit na stopku. Protože ví, že v rámci bezpečnosti bychom to měli dělat všichni, i za cenu snížení vlastního pohodlí. Stejně tak by se mělo jezdit podle nejvyšší povolené rychlosti, nikoli jet rychleji s tím že "tady to znám, silnice je prázdná, je zbytečné jet padesátkou". To samé s dáváním blinkru při přejíždění do pruhu nebo při couvání někam. Myslím, že je jasné, že kdybychom dodržovali bezpečnost i tam, kde se nám to zdá zbytečné, rozhodně by ubylo nehod než za situace, kde si o dodržování zákona rozhoduje každý sám. Protože ne každý je schopen riziko správně vyhodnotit.

A potom je Blatného nařízení i praktičtější. Protože kdyby neplatilo pravidlo, že roušky mají být venku vždy, tak jak by tedy mělo nařízení znít? Že se mají nosit jen pokud se kolem osoby někdo dostane třeba do okruhu 2 metrů? A pokud už 2 metry ode mě nikdo nestojí, měl bych si roušku zase sundat? A kdo posoudí, co jsou dva metry, každému se to bude zdát odlišné. Navíc mnoho lidí bude na to zapomínat, nasazovat si na okamžik roušku. Jiní zase budou myslet, že stojí od druhého 2,5 metrů a není to třeba. Takže podle mě je jak z bezpečnostního, tak z praktického hlediska účelnější, když je se musí rouška nosit všude. Jiná úprava by vedla ke zvýšení rizika.

9 0
možnosti
ZH

I na té křižovatce nemusíte stát na červenou za všech okolností. Pokud by vám nebo někomu jinému hrozilo nějaké nebezpečí, je naprosto legitimní projet na tu červenou.

A teď si představte, že pobíháte po prázdných ulicích (dejme tomu, že za prázdnou ulici považujeme takovou, kde jsou všichni od vás vzdáleni ve zcela spolehlivé vzdálenosti) s respirátorem na obličeji. Protože nesmíte mít výdechový ventil, zahlcujete sám sebe vlastními výdechy - tedy tím, co v sobě máte. Pokud už budete produkovat virus (nemusíte o tom vědět), ocitnete se sám v nebezpečí, aniž byste však přitom uvedl do nebezpečí někoho jiného. Tedy stáváte se dobrým kandidátem pro lůžko na JIP, tedy zároveň s vlastním ohrožením zatížíte i zdravotní systém, který naopak potřebuje odlehčit.

A teď babo raď... ;-D

5 1
možnosti