Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P31e17t79r 15K61u55l90i75c52h

19. 6. 2014 21:48

"Kam jsme to v našich rodinách dospěli?"

kdyby rodiče nevychovávali své děti v tom, že učitelé jsou největší lůzři a systematicky nepodkopávali obecnou autoritu učitelského stavu, nebyla by situace tak tristní

dřív měli lidi soudnost a když grázlík dostal výchovnou facku za to, že dělá bordel ve škole, klepal se strachy, aby se to nedozvěděl jeho otec, protože by mu doma ještě přidal.

dnes každý vychovává dětské super-osobnosti, které se ve škole nic nenaučí, protože používat mozek a dodržovat aspoň základní disciplínu je opruz.ale za to budou sebevědomé a hrdé...

0 0
možnosti
BH

Smutná skutečnost!! Ohromná karma.

1 0
možnosti
KD

K93a65r12e67l 88D56r38d22a

18. 6. 2014 9:31

K těm mobilům mě napadá obdoba s internetem. Mnoho zaměstnavatelů má fobii z volného užívání podnikového internetu a vymýšlí nejrůznější obstrukce a monitorování jeho užívání. Ve výsledku mají tito šéfové pravdu. Svoji představou svázaného světa vytvoří realitu. Pokud se mám o internet doprošovat, neberu ho jako pracovní nástroj. Vyřídím si poštu, kouknu na iDNES a jdu. Špehovací software zaznamená opět jen zneužití drahé "podnikové hračky" a neodpovědné chování "morálně závadných" zaměstnanců. ;-D

  Teprve v okamžiku, kdy mám internet na pracovním stole a volně dostupný, začnu na něm řešit s převahou pracovní úkoly a to tak, že na soukromé aktivity čas nezbývá.

  Je to o zavádění informačních technologií do škol. Dnes jedou tablety. Mobily umí téměř to samé. Není cestou třeba zahlcení děcek domácími úkoly a úlohami pro Android? Seděli by s mobilem v ruce a ronily by krokodýlí slzy, že se k blbnutí na facebooku nedostanou. ;-D

1 1
možnosti
KT

Po dlouhé době moc zajímavý postřeh. Velmi dobře napsáno. Myslím, že by to výstižněji nešlo zachytit. Držím Vám palce, a budu sledovat Vaše další příspěvky.

4 0
možnosti
TH

"Nepřimlouvám se za tělesné tresty, ovšem tím, že si místo důrazného pohovoru se svým potomkem půjdete stěžovat na učitele, děláte svým dětem medvědí službu."

Spíš ze sebe zmínění rodiče dělají docela slušné idioty a zbytečně zatěžují svými stížnostmi další lidi. Lépe by bylo doma si udělat pořádek.

11 0
možnosti
OH

Zahlédl jsem v diskusi obhajobu dětí, že prý mobil může odhalit jejich šikanu ( šikanování dětí učitelem). Mám ale nepříjemný pocit, že se děti mezi sebou samy šikanují minimálně o jeden řád více a kde máme nahrávky hrdinných kamarádů co jim nenápadnou nahrávkou pomohou?

Ano, může se stát i šikana žáka učitelem, ale většinou je to šikana žáka žákem.

A kdo ochrání učitele před šikanou žáky - což je naprosto jasně tento příklad.

Prostě nikde nevidím ty stovky nahrávek usvědčující hajzlíky ze šikany spolužáků a ani nevidím ty nahrávky, kde učitel šikanuje žáka.

Stále jen vidím provokace žáků k šikaně učitele.

Ve třídě kde jsou podobně morálně závadní žáci, bych odebíral mobily a zavedl nepřetržitý videodozor s archivací.

5 0
možnosti
KD

K47a48r12e16l 61D35r71d72a

18. 6. 2014 7:14

Dobrá myšlenka - odhalovat šikanu spolužáků. Pár takových videí bylo na YouTube. To by se ale natáčení a focení ve škole nesmělo zakazovat. Dnes takovému kameramanovi hrozí 3 z chování.

  A pak, je v zájmu oběti takový záznam? Jeho šíření je fakticky součástí šikany.

  Jinak o situaci na této ZŠ máme tak málo informací, že těžko nemůžeme tvrdit co je naprosto jasné a zda jsou tady "morálně závadní" žáci.

0 0
možnosti
VP

Predstavte si, tady ctu, ze na vsech skolach v Cesku by mela byt lazen!

1 0
možnosti

Souhlasím, rodiče své děti skutečně v řadě případů dobře nevedou, tohle je jen taková třešínka na dortu, že se někdo pokusil usměrnit jejich " osobnosti".

1 0
možnosti

Je potřeba kvůli páru hysterických rodičů mluvit o krizi celého sektoru? pochybuji....

0 3
možnosti

tak nepochybujte, to je krize celého sektoru...

5 0
možnosti
PP

Ve škole by měly být zamykací skříňky, třeba i malé. V hodně školách již jsou. A do nich by se ukládaly věci, které není potřeba nosit domů a nepotřebné věci na výuku, tedy ten mobil. Pokud by dítě chtělo, mohlo by si o přestávce mobil vyndat a pak zase vrátit. Pokud by narušilo výuku tím, že by mobil v hodině použilo či by mobil vydával nějaké zvuky, tak tu máme přestupek rušení výuky, který může klidně řešit i policie, proč by to měl řešit učitel? Je to stejné, jako když někdo přechází mimo přechod, jde sice o prkotinu, ale řeší to i policie. Tedy učitel by to jenom předal k vyřízení  a bylo by na policii, zda zavolá sociálku a předvede rodiče. A týkalo by se to tedy pouze nepřizpůsobivých dětí. A učitelé by se mohli ptát jako v obchoďáku u pokladny (to je vše?), "máte všichni mobily uklizené v šatně?" A na výpočty by mohli mít normální kalkulačku, i když za nás nebyly a umím dodnes sečíst 2 čísla bez kalkulačky.:-),

0 0
možnosti
KD

K81a50r42e50l 17D65r44d11a

17. 6. 2014 9:59

Ale vždyť je ve hře autorita učitele a důvěra, kterou naváže se žáky. Jinak se nedá ve škole pracovat. Nově jsou asistenti učitele. Ti by mohli mobily řešit. Ale policie ve škole? Ne.

  A mobil sám pravidelně někde nechávám. Skříňky by vedly k tomu, že děti bodu mobily častěji ztrácet a zapomínat ve škole.

  O plno svých hraček jsem přišel, že mi je učitelky ukradly. Vždy ty straky říkaly něco jako "po hodině", "rodičům", "na konci roku". Jen kecy. ;-D

1 1
možnosti