Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bez SSSR a RF by nebylo ani Islámského státu. (Jistě poznáváte, co parafrázuji).

Kremelští "jestřábi" nepotřebují žádné tanky a bomby, na to si vychovali islámské teroristy. Kampak se vyvážejí zbraně z ruských zbrojovek? Sice ne oficiálně, a přes utajené kanály.

Hledejme vždy příčinu.

1 1
možnosti
MV

A kdo cvičil Taliban? Kdo cvičil "umirněné" islamisty v Sýrii? Rusko to nebylo.

1 0
možnosti
AK

Myslím, že největší nebezpečí je teď Turecko.

Kdyby se kterákoliv země dopustila zlomku toho, co běžně probíhá v Turecku, slyšeli bychom ohnivé řeči o nutnosti nasadit proti ní nejtvrdší sankce - ať to stojí co to stojí.

Evropští politici, kteří mají z kázání o svobodě a demokracii živnost se nechají fotit s těmi, kdo dali k brutálnímu zásahu proti demonstracím na obranu svobody tisku pokyn.

Sankce ty máme pro Rusy, zatímco pro Turky urychlení jednání o vstupu do EU, bezvízový styk a miliardy Eur. A až budou na stole další požadavky našeho tureckého kámoše, budou splněny i ty. A až budou splněny, přibudou další.

Až nás (i Maďary a Poláky) budou zase poučovat, že jsme málo solidární a že jsme nedorostli evropskému stylu myšlení, řeknu si, že mají pravdu. Tomuhle myšlení jsem opravdu nedorostl.

5 0
možnosti
Foto

Ano, Rusko je větším nebezpečím. Mnohem větším - rozlohou, počtem vojáků, fanatických arogantních obyvatel, ale především výzbrojí. Islámští fanatici jsou primitivové, a jejich taktika je průhledná. Rusko je zákeřné a podvratné. Bojuje neviditelně. Třeba se jednou budeme divit když se objeví nějaké souvislosti mezi Ruskem a IS.

5 5
možnosti
Foto

Ano, jednou si ty souvislosti mezi Ruskem a IS objeví, kde je poptávka, objeví se i nabídka. Tak jako v případě sundání malajského letadla nad Ukrajinou.

1 1
možnosti
PB

..... to bych snad, možná, event. skoro, asi tak nějak moc netvrdil,- i když teda aby sa v tem prase vyznalo ?!,- ..... před půl rokem to byl Orbán, nyčko je to třeba Kotleba, rakouskej premiér, slovinskej celník, makedonskej polda, chorvatskej mýtař, srbskej nacionalista, obecně V4, Zeman na Hradě a dokonce pomatenci v jůesej tvrdijou že největším nepřítelem nejenom pro Evropu ale rovnou pro celej Svět je jejich kandidát na prezidenta Trump,- ...... maj v tedm docela slušnej bordel, žejo V!

2 0
možnosti
AK

Všichni můžeme být klidní.

Není třeba se ruské invaze do Evropy obávat.

Ruské tanky totiž neplní emisní normy EU...

6 0
možnosti
JS

Počátky islámského terorismu je třeba hledat v podpoře tzv. osvobozeneckých hnutí (jinak teroristů) Ruskem (dříve SSSR).

2 2
možnosti
MR

;-D;-D Zkuste si zjistit kdo stvořil Taliban, kdo vyzbrojoval mudžahedíny v Afghánistánu.

3 0
možnosti
JP

Ruský nacionalismus a jeho rozpínavost je jednoznačně největším nebezpečím pro celý svět. Podporou Asada nese Rusko i odpovědnost za situaci v Sýrii a uprchlickou vlnu. Uprchlíci žijí více jak 3 roky v hrozných podmínkách a humanitární pomoc potřebují, chování Zemana a jeho nohsledů k nim je nehorázný cynismus a hnus.

6 8
možnosti
MV

Hezky papouškujete fráze o ruské rozpínavosti, ale realita je taková, že největší vojenské konflikty tohoto století (Irák, Afghánistán, Libye) vždy vedly USA. Nejvíce vojenských základen po světě má USA. Největší výdaje na zbrojení má USA.

1 1
možnosti
MR

Nějak zpomínáme, dříve zde bylo několik a ještě je teroristických skupin, třeba IRA, Baskitská Eta a navíc každá nová mladá generace "generuje" lidi s určitou oponenturou vůči starší generaci a jejího řádu a část populace mladých mužů jež není schopna se zapojit do společnosti a rvoltuje a snadno se nechá ... .

Nestalo se nic jiného že už tu nemáme IRA, ale ISS kterou živí naše humanistické lehkovážnost a odcizení se od reality světa.

V budoucnu situace stvoří další teroristy ... .

Zde nejde o nic jiného než zvyšující se tlak na naše pokřivené vnímámí světa, respektive západní společnosti, jež vyrostla v blůahobytu a vše má v rámci sociálního servisu.

Rusko z toho vynechte, tohle je náš problém ... .

3 0
možnosti
Foto

Zaorálek se Sobotkou nám to budou tvrdit určitě.

3 2
možnosti
Foto

Rusko je konsolidovaný stát se všemi jeho vymoženostmi. Daněmi z nichž lze financovat válku v jakémkoli rozsahu a kdekoli na světě. Islámský stát je ozbrojená banda, která si na stát jen hraje. Proto Ruský stát představuje větší nebezpečí.

8 11
možnosti
Foto

Pane Kšír, plus a ne mínus.

2 1
možnosti