Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak v Rusku otrávili anglické fotbalisty novičokem

Zlí Rusové udělují pro triumf ve sportu všechno a neštítí se použití jakýchkoliv unfair prostředků. Potvrdilo to i letošní fotbalové mistrovství světa.

Je 11. července 2018 a v moskevských Lužnikách se hraje semifinále fotbalového mistrovství světa mezi Ruskem a Anglií. Ruští fotbalisté totiž nenaplnili předpoklady  českých sportovních novinářů a místo očekávaného vyřazení již v základní skupině udolali v osmifinále na penalty Španělsko a stejným způsobem vyřadili i ve čtvrtfinále Chorvatsko. Angličané naopak potvrdili roli jednoho z favoritů a po osmifinálovém penaltovém dramatu s Kolumbií si ve čtvrtfinále poradili také se Švédskem.

Zápas, který v hledišti sleduje i ruský prezident Vladimír Putin, je velmi napínavý. Angličané mají územní převahu, ruští obránci však svou branku urputně brání (dle reportéra České televize ještě urputněji než bránili ruští vojáci za druhé světové války Stalingrad). Až přichází 87. minuta, kdy anglický útočník Harry Kane, dosud nejlepší střelec celého šampionátu, bezvládně padá v ruském pokutovém území. Rozhodčí bez konzultace s videem ukazuje na značku pokutového kopu. Ruští fotbalisté sice vehementně protestují a televizní záznam jim dává za pravdu, neboť ukazuje, že Kane spadl úplně sám a žádný z Rusů se ho ani nedotknul.

Penalta však platí, nejde ji ale kopat vyhlášený kanonýr Kane, který je odnášen z trávníku na nosítkách. Místo něho jde na penaltu jiný anglický útočník Vardy, jeho střelu však ruský gólman Akinfejev chytá. A to není pro favorizované Angličany všechno. V nastaveném čase, kdy už oba týmy hrají opatrně, zahrává anglický stoper malou domů, anglický brankář Pickford však místo toho, aby šel míči naproti, zavrávorá a padá na zem. Míč se tak dokutálí za brankovou čáru a Angličané si dávají vlastní gól! Vzápětí rozhodčí ukončuje zápas, Rusové vítězí 1:0 a poprvé v historii postupují do finále fotbalového mistrovství světa…

Nejenom experti ve studiu České televize po zápase kroutí hlavou, cože se to s anglickými hvězdami Kanem a Pickfordem stalo. Je takový zdravotní kolaps u takto trénovaných sportovců vysvětlitelný? A zrovna v zápase proti slabému Rusku? Že by v tom snad měl prsty Putin, které se po zápase vroucně objímal jak s premiérem Medveděvem, tak i s předsedou FIFA?

A pak to komusi došlo: Rusko, Anglie a totální kolaps klíčových anglických hráčů – za tím přece nemůže být nic jiného než novičok! Tak teď už snad konečně sklapnou i ti největší rusofilové, kteří se při březnové otravě agenta Skripala hloupě vyptávali, proč by ho chtěli Rusové zabít takto okatým způsobem. A jako důkaz jim nestačila ani otrava dalších dvou počestných britským občanů. Tohle už opravdu neukecají! Jen aby prezidenta Zemana zase nenapadlo přijít s teorií, že nervový plyn, kterým byli angličtí fotbalisté nepochybně otráveni, mohl být vyroben v Česku. Sice by obtížně vysvětloval, kdo ho do Ruska dovezl, když čeští fotbalisté na mistrovství světa vůbec nepostoupili a kupodivu tam nechtěli ani naše rozhodčí, ale Ovčáček s Mynářem by to jistě nějak zdůvodnili…

Na druhý den však bylo vše jinak. Očekávaný triumf britské premiérky Mayové, která od začátku tvrdila, že za novičokem nikdo jiný než Rusko nemůže být, se nekonal. Kane i Pickford se totiž brzy probrali a lékaři britské reprezentace přiznali, že za jejich zdravotní indispozicí stojí bouřlivý večírek noc před zápasem v Moskvě, během něhož ochutnali v nadměrném množství boršč, kaviár, okusili i nějakého toho panáka vodky a při pohledu na půvabné ruské holky úplně zapomněli na to, že se další den hraje semifinále fotbalového mistrovství světa…

Samozřejmě, že přiznat něco takového novinářům nepřicházelo v úvahu. A tak vedení anglického národního mužstva vydalo prohlášení pro média, ve kterém sdělilo, že Kanemu i Pickfordovi se udělalo během zápasu nevolno poté, co v hledišti zahlédli diktátora Putina…

Autor: Josef Nožička | pátek 6.7.2018 9:10 | karma článku: 44,89 | přečteno: 5135x
  • Další články autora

Josef Nožička

Když Markéta Pekarová Adamová rychleji mluví než myslí

Pokud by předsedkyně Poslanecké sněmovny pronášela své neuvážené výroky jen u nás doma, nebyla by to až tak velká tragédie...

11.2.2024 v 18:03 | Karma: 39,77 | Přečteno: 1458x | Politika

Josef Nožička

Koaliční spor o zbytečného koordinátora na zbytečném ministerstvu je úspěšně zažehnán

Byl opravdu spor o ministerského koordinátora pro euro tím největším problémem, který měla současná vládní koalice v uplynulých dvou letech řešit?

9.2.2024 v 10:40 | Karma: 35,09 | Přečteno: 700x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Ústavní soudci čelí výhrůžkám a dle očekávání za to mohou Babiš se Schillerovou

Šéfredaktorka Forum 24 Johana Hovorková obviňuje Andreje Babiše a Alenu Schillerovou z toho, že záměrně vyvolali nenávistnou kampaň vůči Ústavnímu soudu.

6.2.2024 v 10:40 | Karma: 45,09 | Přečteno: 5269x | Diskuse| Média

Josef Nožička

Hurá, už to běží!

Problém se spuštěním systému elektronických přihlášek ukazuje, že v řadě věcí, které nynější vládní koalice kritizovala v době, kdy její politici byli v opozici, není nikterak lepší ani ona sama.

3.2.2024 v 10:30 | Karma: 38,68 | Přečteno: 3042x | Diskuse| Společnost

Josef Nožička

Opakované znásilňování není dle českých soudů tak hrozné jako pěstování konopí

Případ nezletilé dívky, kterou opakovaně znásilňoval její otčím, stále budí velkou mediální pozornost. A není se vůbec čemu divit.

1.2.2024 v 10:40 | Karma: 42,58 | Přečteno: 2904x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Rusové na Ukrajině použili zakázaný chlorpikrin, tvrdí USA. Kreml to odmítá

2. května 2024  12:35

Kreml ve čtvrtek označil za nepodložená tvrzení Spojených států, že ruské invazní síly použily...

  • Počet článků 1585
  • Celková karma 39,46
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik