Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak v Rusku otrávili anglické fotbalisty novičokem

Zlí Rusové udělují pro triumf ve sportu všechno a neštítí se použití jakýchkoliv unfair prostředků. Potvrdilo to i letošní fotbalové mistrovství světa.

Je 11. července 2018 a v moskevských Lužnikách se hraje semifinále fotbalového mistrovství světa mezi Ruskem a Anglií. Ruští fotbalisté totiž nenaplnili předpoklady  českých sportovních novinářů a místo očekávaného vyřazení již v základní skupině udolali v osmifinále na penalty Španělsko a stejným způsobem vyřadili i ve čtvrtfinále Chorvatsko. Angličané naopak potvrdili roli jednoho z favoritů a po osmifinálovém penaltovém dramatu s Kolumbií si ve čtvrtfinále poradili také se Švédskem.

Zápas, který v hledišti sleduje i ruský prezident Vladimír Putin, je velmi napínavý. Angličané mají územní převahu, ruští obránci však svou branku urputně brání (dle reportéra České televize ještě urputněji než bránili ruští vojáci za druhé světové války Stalingrad). Až přichází 87. minuta, kdy anglický útočník Harry Kane, dosud nejlepší střelec celého šampionátu, bezvládně padá v ruském pokutovém území. Rozhodčí bez konzultace s videem ukazuje na značku pokutového kopu. Ruští fotbalisté sice vehementně protestují a televizní záznam jim dává za pravdu, neboť ukazuje, že Kane spadl úplně sám a žádný z Rusů se ho ani nedotknul.

Penalta však platí, nejde ji ale kopat vyhlášený kanonýr Kane, který je odnášen z trávníku na nosítkách. Místo něho jde na penaltu jiný anglický útočník Vardy, jeho střelu však ruský gólman Akinfejev chytá. A to není pro favorizované Angličany všechno. V nastaveném čase, kdy už oba týmy hrají opatrně, zahrává anglický stoper malou domů, anglický brankář Pickford však místo toho, aby šel míči naproti, zavrávorá a padá na zem. Míč se tak dokutálí za brankovou čáru a Angličané si dávají vlastní gól! Vzápětí rozhodčí ukončuje zápas, Rusové vítězí 1:0 a poprvé v historii postupují do finále fotbalového mistrovství světa…

Nejenom experti ve studiu České televize po zápase kroutí hlavou, cože se to s anglickými hvězdami Kanem a Pickfordem stalo. Je takový zdravotní kolaps u takto trénovaných sportovců vysvětlitelný? A zrovna v zápase proti slabému Rusku? Že by v tom snad měl prsty Putin, které se po zápase vroucně objímal jak s premiérem Medveděvem, tak i s předsedou FIFA?

A pak to komusi došlo: Rusko, Anglie a totální kolaps klíčových anglických hráčů – za tím přece nemůže být nic jiného než novičok! Tak teď už snad konečně sklapnou i ti největší rusofilové, kteří se při březnové otravě agenta Skripala hloupě vyptávali, proč by ho chtěli Rusové zabít takto okatým způsobem. A jako důkaz jim nestačila ani otrava dalších dvou počestných britským občanů. Tohle už opravdu neukecají! Jen aby prezidenta Zemana zase nenapadlo přijít s teorií, že nervový plyn, kterým byli angličtí fotbalisté nepochybně otráveni, mohl být vyroben v Česku. Sice by obtížně vysvětloval, kdo ho do Ruska dovezl, když čeští fotbalisté na mistrovství světa vůbec nepostoupili a kupodivu tam nechtěli ani naše rozhodčí, ale Ovčáček s Mynářem by to jistě nějak zdůvodnili…

Na druhý den však bylo vše jinak. Očekávaný triumf britské premiérky Mayové, která od začátku tvrdila, že za novičokem nikdo jiný než Rusko nemůže být, se nekonal. Kane i Pickford se totiž brzy probrali a lékaři britské reprezentace přiznali, že za jejich zdravotní indispozicí stojí bouřlivý večírek noc před zápasem v Moskvě, během něhož ochutnali v nadměrném množství boršč, kaviár, okusili i nějakého toho panáka vodky a při pohledu na půvabné ruské holky úplně zapomněli na to, že se další den hraje semifinále fotbalového mistrovství světa…

Samozřejmě, že přiznat něco takového novinářům nepřicházelo v úvahu. A tak vedení anglického národního mužstva vydalo prohlášení pro média, ve kterém sdělilo, že Kanemu i Pickfordovi se udělalo během zápasu nevolno poté, co v hledišti zahlédli diktátora Putina…

Autor: Josef Nožička | pátek 6.7.2018 9:10 | karma článku: 44,89 | přečteno: 5135x
  • Další články autora

Josef Nožička

Klopp neměl slitování s fotbalisty Sparty, Fiala zase s proruskými zemědělci

Trenér FC Liverpool Jürgen Klopp i premiér české vlády Petr Fiala v uplynulém týdnu názorně ukázali, že jsou opravdu muži na svém místě.

10.3.2024 v 8:15 | Karma: 35,05 | Přečteno: 808x | Společnost

Josef Nožička

V čem vidím rozdíly mezi Jürgenem Kloppem a Petrem Fialou

Kromě toho, jak pražská Sparta obstojí v souboji s momentálně vedoucím týmem anglické Premier League, bude některé lidi možná zajímat i to, zda se v hledišti letenského stadionu objeví český premiér.

7.3.2024 v 8:15 | Karma: 34,52 | Přečteno: 950x | Diskuse| Politika

Josef Nožička

Stane se Dominik Hašek díky "boji" proti NHL v Praze příštím senátorem?

Pokud by česká vláda měla z politických důvodů zápasy NHL v Praze zakazovat, tak by to připomínalo praktiky, které jsou běžné v zemi, proti které Dominik Hašek tolik brojí.

3.3.2024 v 8:15 | Karma: 41,44 | Přečteno: 2486x | Diskuse| Sport

Josef Nožička

Jak pražští demonstranti hrdinně vypískali Fica i Orbána

Velmi početná skupina pražských demonstrantů se včera rázně vypořádala s příjezdem proputinovských kolaborantů Fica a Orbána na Visegrádskou schůzku V4.

28.2.2024 v 18:10 | Karma: 41,00 | Přečteno: 1631x | Politika

Josef Nožička

Je finanční pokuta pro řeporyjského starostu Novotného adekvátním trestem?

Ve srovnání s jiným mediálně známým případem mi výše trestu pro Pavla Novotného za výrok o "palestinských opicích" přijde poněkud nízká.

25.2.2024 v 12:40 | Karma: 36,18 | Přečteno: 1025x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 1584
  • Celková karma 40,02
  • Průměrná čtenost 3238x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik