Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Doporučuji navštívit stránky: http://www.dotaceeu.cz Jsou tam všechny dotace poskytnuté firmám atd. Nestačil jsem se divit, na co všechno pobírají dotace firmy, které mají miliardové zisky. [>-]EU[>-]R^

0 0
možnosti
Foto

Pokud budou z jakési Tramtárie vypisovány od zeleného stolu dotační tituly na věci, které v Horní-Dolní rozhodně nejsou pro nikoho prioritní, nic se nezmění.

Jen se musí onen konečný příjemce peněz po určitou dobu tvářit, jak je vše bezvadné a až po této době to využít smysluplněji.

Obráceně to bohužel nefunguje, protože hloupý domorodec přece nebude rozhodovat o tom, co potřebuje!

1 0
možnosti
IB

I80v35o 21B57o23u88š41e

17. 9. 2020 14:19

Ty tituly vypisuji v te Horni Dolni. V Tramtarii to jenom schvaluji, protoze si mysli, ze jsou pro ty v Horni Dolni prioritni.

0 0
možnosti
JK

Dotace jsou zlo. Zvláště ty účelové. V EU předpokládají, že je i naším přáním použít dotace na chvályhodný účel tak, aby se co nejdříve srovnal (nebo aspoň přiblížil) výkon ekonomiky, kterou nám zdevastovali komunisti. Chyba lávky, pravomoc v rozhodování, kdo kolik dostane si na sebe strhli politici a už to jede, 4 roky je krátká doba, takže žádné okolky jede se natvrdo. 3 roky povinností a následně se inkasuje.

Co takhle nedávat dotace firmám, ale státu za to, že snížil nebo odpustil daně tuzemské firmě a ta vykázala rozmach ve 4 letech co ty daně má odpuštěny, pak stačí jen vytypovat zájmové obory s vysokou přidanou hodnotou a tam podporu směřovat. Produktivita práce by letěla nahoru v podstatě ihned, práce na výrobní lince dotaci nepotřebuje. Mimochodem daňové úlevy. odpuštění a snížení daně je u nás celkem běžné u zahraničních firem a firem v holdingu premiéra ,některých ministrů a jejich kamarádů. I v případech střetu zájmů by dotace výpadku daní nebyla problém, protože by se napřed musel prokázat růst té firmy, jejich technologie a produktivity, prostě kritériem je přínos pro stát, bez ohledu na vlastníka takové české firmy. Investice do rozvoje firmy znamená menší odvod dividend do zahraničí a jako kontrola by stačil audit certifikovanou odbornou firmou, což se u větších firem děje běžně už dnes.

Nejlevnější a správně účelově využité peníze na investice jsou ty, které neprojdou rukama úředníků, žádných.

0 0
možnosti
PK

Selský rozum velí, že buď by dotace neměly být vůbec nebo jen na nějakou základní infrastrukturu, když už. A méně by se podvádělo, kradlo a nebylo by třeba tolik kontrolorů, lobbistů a byrokracie vůbec. Problém je, že Evropa určitou integraci potřebuje a aby vůbec dnes obdivovaná "babička" EHS vznikla, tak se musely odsouhlasit masivní dotace Frantíkům do zemědělství. Pak vznikají zbytečné problémy, svody jako Čapí hnízda, Babiš setře na můj vkus sprostě Hohlmaierovou, i když je ze superrodu, dcera modly pravičáků bavorského Strausse.

2 0
možnosti
JK

Češi sami sobě nastaví zlodějský podmínky na čerpání dotací z EU, pak čeští úředníci nezkontrolujou dokonce ani to a podle pana autora za to může ... Brusel, samozřejmě! Protože kdyby ty podmínky Brusel nenapsal tak, aby se podle nich dalo krást, nemuselo se nic stát, přece. A vůbec, stejně to žádný kradení ani nebylo, žejo, to si myslí akorát v tom Bruselu, ty pravidla jsou prostě gumový, takže co jako. Nikdo nám do toho kecat nebude a můžou za to ONI.

5 1
možnosti
Foto

Já bych řekl, že vám dělá problém chápat význam psaného textu. Určitě nechci v tomhle případě házet veškerou vinu jenom na Brusel. České ministerstvo průmyslu mělo podmínky, spojené s čerpáním dotací, již dávno nastavit přísněji.

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757390

3 0
možnosti
Foto

I35v57a73n 76M94a85r39e40k

16. 9. 2020 20:57

Karma pane Nožičko. Není to nic nového. Pro změnu u našich sousedů vybudovali za pomocí dotací z EU řadu rozhleden (vzhledem spíš připomínající nepodařené myslivecké posedy), z nichž valná část se nacházela v údolích. Jejich výstavba na vyvýšených, k tomu vhodných lokalitách by prý byla technologicky náročná . Řada z nich vzala v krátké době zasvé, ale účel- vyčerpání dotací splnila stejně tak jako "školící střediska" dokonale. R^

4 1
možnosti
JN

Přesně tak - i nedaleko mého bydliště je jedna taková za dotace EU vybudovaná rozhledna, z které není téměř nic vidět...

2 0
možnosti
IB

I75v73o 58B25o28u93š50e

16. 9. 2020 20:40

Ano, v Bruselu objevili zlodějiny a vy se jim za to smějete. Místo abyste se styděl.

4 3
možnosti
Foto

I65v95a76n 54M53a71r90e95k

16. 9. 2020 20:58

. . . Za co?

1 0
možnosti
  • Počet článků 1591
  • Celková karma 38,30
  • Průměrná čtenost 3239x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik