Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
LV

Docela bych chtěl být u toho, až k Vám bude pravidelně chodit sociálka, protože budete dítě omlouvat z důvodu opakující se nemoci.

1 0
možnosti
Foto

H65a12n85a 91V30l48k68o68v20á

11. 4. 2019 20:20

Tak už sem chodím skutečně občas a u Vás vždycky narazím na tu "kavárnu".

Ve zdejším prostředí to snad ani není to co v běžném životě... Tady je to vždycky "a just"!

K diskusi s "kavárníky" co je máte v opozici v každé diskusi....

"Ten co nechodil do školy udělá maturitu lépe než ten kdo do ní chodil"...

Fajn . Kolik jich znáte?

Já si pamatuji asi deset odpadlíků během své středoškolské kariéry - chodili za školu, měli omluvenky, vypadli kvůli prospěchu.

K maturitě jsme z těch co do školy nechodili dospěli dva - individuální studijní plán, vrcholový sport...fotbalista Pecha a já.

Pecha bez maturity naposledy co jsem slyšela kopal někde v Německu třetí ligu, já mám maturitu za 9 (ale popravdě mám to IQ 136 jak zúčastnění vědí...) a vlastní živnost.

Takže teda nevím ...

2 0
možnosti
JN

Máte naprostou pravdu, ale "kavárníci" už asi jiní nebudou... :-)

Jinak na fotbalistu Pechu si trochu pamatuji, hrával totiž jednu dobu i za Uherské Hradiště.

0 0
možnosti
Foto

H59a23n12a 25V61l22k28o63v26á

11. 4. 2019 19:52

:-) Mladší dcera je na základce.

Starší má střední již pár let za sebou, ale "samoomlouvání" tam moc nebrali....

Bylo nám to - rodičům- řečeno na třídních schůzkách už v prvním ročníku a tahle škola (jejíž jsem i já absolventkou z roku 1990), SPŠS (dcera studovala ekonomický směr, takže taková sekretářka co se vyzná v technické dokumentaci - sen všech strojařských podnikatelů) si s vyhazováním "samorostů" hlavu nikdy nedělala....

Na druhou stranu absolventi nemají problém s uplatněním...

1 0
možnosti
Foto

Ale s tím, že zletilý student je mimo působnost rodičů přišly školy, resp. vedení škol, možná na pokyn shora. Mě jako rodiče to dost zaskočilo, veštkeré absence svých dětí jsem si vždy ohlídala, a to bez ohledu na jejich zletilost či nezletilost.

Nepovažuji ovšem za ideální zatěžovat problémy s absentéry ještě doktory, kteří toho mají už tak jako tak nad hlavu. Navíc skutečně nemocný má ležet v posteli, ne běhat po všech čertech kvůli razítku. Doktor je potřeba v případě nutnosti provést nějaké speciální ošetření (např. chirurgické), ale pokud jde jen o virózu, je lepší, když ji dítě zbytečně neroznáší (plus není vystaveno riziku, že v čekárně chytne ještě něco dalšího).

Takže bych doporučovala, nechat to na rodičích. Ostatně jsou to právě oni, koho se důsledky přílišné tolerance poklesků potomků nakonec nejvíce dotknou.

1 0
možnosti
ZV

K tomu omlouvání lékařem - formálně to má vypadat takto: Učitel požaduje po žákovi omluvenku vystavenu lékařem. Ale pozor, to neznamená, že tu omluvenku chce škola po lékaři. Ona ji chce po žákovi. Takže žák řekne svému lékaři o vystavení omluvenky, lékař sice může hudrovat, ale má povinnost to udělat. I když může říct, že se nejedná o úkon proplácený pojišťovnou a bude za to chtít zaplatit podle svého sazebníku (podobně, jako když si jdete pro potvrzení na školku, řidičák, zbroják...):-P

1 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že rozhodujícím kritériem u středoškolského studia je maturita, nechala bych to na ní a ne na počtu "odpracovaných" hodin. Co když ten "záškolák" odmaturuje s lepšími známkami než ten, který nezameškal ani hodinu, a ještě měl "prřesčasové hodiny" v kroužcích? Když už chcete studenty přirovnávat k zaměstnancům.:-)

1 1
možnosti
JN

No jo, a co když se jiný student v důsledku záškoláctví k maturitě vůbec nedostane a skončí třeba ve třeťáku? Můžete samozřejmě namítnout, že je to jeho věc či věc jeho rodičů, ale na druhou stranu stát pak jeho studium 3 roky zbytečně "sponzoroval", navíc mohl tím svým záškoláctvím být "vzorem" pro ostatní spolužáky, atd.

0 1
možnosti
PB

..... příčiny sou jasný,- bohužel, na základce v současný době normální trend,- jednodenní omluvenka "bylo mu(jí) nevolno" a druhej den máte jasno - se chlubijou spolužákům tak vehementně až sa napráskají (nákup s rodinou v Olympii, rybářský závody, služební cesta s tatou na Slovensko, nepřipraven, neučil se, atd.atd.). Na středních školách bych temu nechal volnej průběh - viz. názory níže !R^

0 0
možnosti
Foto

R87o49m81a14n 83K42o82z71e73l

11. 4. 2019 15:23

Když jsem byl na základní škole, tak z tohoto důvodu zavedli omluvenky jen od lékaře a to samé na střední, takže určitě to jde, nikdo si nestěžoval, že to doktor nechce dávat.

1 0
možnosti
JN

Přesně tak - kdyby se chtělo, tak by tohle mohlo fungovat bez problémů i dnes...

0 0
možnosti
LV

Je to systémový problém. Alespoň na SŠ, se základními školami zkušenosti nemám. Ani tak není příliš mnoho středních škol, spíš jen málo opravdu dobrých. Je příliš mnoho maturitních oborů, což je dáno politickou objednávkou. Během jediného volebního období se na maturitních oborech protočí asi 280 tisíc žáků. Ti mají dohromady cca půl milionu rodičů a další milion prarodičů. A to už je pořádná voličská základna.Ti všichni chtějí mít doma maturanta. Důsledkem je ohromný pokles náročnosti maturitní zkoušky a tím i celková úroveň vzdělání, protože není průchozí, aby většina žáků vyletěla od maturity. Žáci proto musejí k maturitě dojít za každou cenu, protože pokud je velký odpad, ČŠI zvedá varovně prst - Vy, vy,vy, takhle mrháte státními prostředky? Ergo všichni přimhuřují oči, ulevují, kde se dá, zatímco rodiče a prarodiče stále intenzivněji tlačí na to, aby jejich potomci za každou cenu prolezli a maturitní vysvědčení dostali. A žádný politik usilující o zvolení to nezmění, protože ani mezi lidmi není vůle to změnit. Je to téma, které se dotkne téměř každého člověka, a to dokonce několikrát za život.

Takže se všichni jen diví a pohoršují, ale lidu to vyhovuje a je velmi háklivý na to, když se v tom začne někdo šťourat.

2 0
možnosti
JN

To jste pane Vitho napsal zcela trefně. R^

0 0
možnosti
Foto

To máte tak. Jestliže má stát za to, že 18 let je právě ten věk, kdy už má mít člověk natolik vyvinutý smysl pro zodpovědnost, aby mohl pít alkohol, řídit auto, chodit k volbám, brát si půjčky u banky, případně jít do vězení, pokud něco podělá, tak podle téhle logiky by už měl být schopen i samostatného uvážení, jak moc chodit za školu, aby si nepohnojil život...

10 0
možnosti
MV

Díky za vyjádření, ktere jsem měl v hlavě po precteni autorova blogu. Do diskuze pod jeho blogy se už ale snažím zasahovat co nejméně, protože do příspěvku napíšu i nesouhlas s některými názory a prohlášeními pana Nožičky. Ano, v 18 letech je člověk zodpovědný za své činy, protože je dospěly. Polemizovat o tom, že by jej měl omlouvat další jiný dospělý je hloupé.

6 0
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,80
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik