Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pro všechny sluníčkáře a dobroděje: Tuším ve čtvrtek ráno ve vysílání ČT 24 mluvil člověk, který pracuje s emisary našich imigračních úřadů vyslanými na Lesbos a Lampedusu (i přes Itálii sem jdou, o tom se už nemluví) pomoci tamním úřadům k zvládnutí běženecké vlny.

Mluvil o tom, že se snaží běžence odklánět do jiných zemí, ale jejich argument zní: "My jsme si zaplatili cestu do Německa, tak nechápeme, proč bychom měli jít jinam". Takhle se zbídačený člověk prchající před válkou nechová. A to, že mezi davy ekonomických migrantů, kteří táhnou za lepším, se občas objeví rodina prchající před válkou, je možné, ale nic to nemění na podstatě problému.

8 0
možnosti
JL

Taťka Jakuba se hlásil kdysi k židovství, tak třeba proto, Židi přece pořád odněkud někam prchají.

2 0
možnosti

Vidíte, jak je jednoduché "přepsat dějiny" a hlásat něco jiného než se stalo.

Například tam, kde mluvíte o spojení utečenec-zločinec, moderátor vzpomněl výroku paní Šiklové o nevzdělancích. 

A všiml jste si, že se ve světě,  a zejména z našeho hlediska v Evropě něco děje?

Tak proto ten závěr, a obavy o osud demokracie a  svobodného tvoření a bádání.

To jen, abyste věděl, že všechno je možné chápat, jak to kdo potřebuje.

0 0
možnosti
LV

Paní Šiklová by se už konečně měla uchýlit někam do ústraní a přemýšlet o tom, čím jí oslovila poprava Milady Horákové natolik, že krátce po tomto odporném zločinu komunistů hrdě vstoupila do KSČ.

7 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že Vám je jasné, jakého akademika moderátor myslel. Mně napadl někdo jiný.

A co máte proti tomu, když se u nás chce usadit rodina s dětmi z jiné země? Vždyť jich tu je řada. Všichni pilně pracují, dělají i to, co zlenivělý Čech konat nechce, jejich děti vesměs ve škole prospívají i lépe, než naše.

Tuhle jsem v buffetu žádal ruské vejce a kaviár. Neměli, zatracení rusofobové. I to pohostinství je už zpolitizované. ;-D

5 12
možnosti
JN

Proti rodině s dětmi samozřejmě nemám nic - pokud ta rodina chce u nás žít spořádaným životem. Ovšem ten výrok pana Železného právě krásně ukazuje tu demagogii některých médií, kdy každý, kdo není nadšeným zastáncem přijímání uprchlíků v neomezeném počtu a upozorňuje v této souvislosti na určitá úskalí, je líčen jako necita či xenofob.

24 0
možnosti
PT

No tak humanističtí vzdělanci alá Železný  zdá se,  že chtějí všechny občany utvrdit v tom, že humanistické vzdělání na jedné straně a rozum a odpovědnost na straně druhé,  to se v přírodě pohromadě téměř nevyskytuje. Rv

22 0
možnosti
MM

Zjevně je zbytečné přesvědčovat o tom, že jste napsal blbinu. Erasmus Rotterdamský tedy nejste.

1 15
možnosti
JH

Neviděl jsem, ale to zmíněné  politické angažmá Železného mě nepřekvapuje. Nejde ani tak o ty názory, jako o fakt, že těmhle veřejnoprávníkům už  dávno nestačí jen tak obyčejně moderovat, oni do toho musejí vnášet ještě ten svůj  módní politický etos...

30 1
možnosti
MM

"Neviděl, neslyšel, ale mám jasno, protože jsem Josef Havránek." ;-D

5 27
možnosti
  • Počet článků 1601
  • Celková karma 38,89
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik