Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zbytečná a umělá hysterie kolem jednoho souboru, který je sice poznamenaný svou bolševickou historií, ale kdo chce koncert navštívit, tak ho navštíví, mě tento armádní kolos nic neříká a ani nevím jestli už koncertoval, nebo už je zase pryč. Je to sice rarita, zpívající armáda, ale přijíždí bez kalašnikovů. Rusko je odlišné od zbytku Evropy a jejich kulturněarmádní úchylku bychom mohli asi tolerovat.

0 0
možnosti

Již bohužel nastala zase doba, kdy se lidé bojí vyslovit vlastní názor.Naštěstí je těch rusofilů značné množství i když je mezi nimi většina těch,kteří vpád vojsk v roce 1968 vždy odsuzovali. I já jsem byl šťastný,když z Československa vojska po roce 1989 odešla,neb to bylo moje obrovské životní trauma. A na konzert jakéhokoliv ruského souboru bych klidně šel a do Ruska jel kdykoliv.Rusové nejsou špatní lidé a mají velké zkušenosti s totalitou.V

0 0
možnosti

Srovnávat CSKA Moskva a Alexandrovce je fakt úlet. Víte vůbec, že CSKA není armádní klub (ministerstvo obrany vlastní pouze menšinový podíl), kdežto Alexandrovce platí komplet. Klub si samozřejmě nechal značku (podobně jako Dukla Jihlava, Dukla Praha nebo na Slovensku Dukla Trenčín), ale financovaný armádou není. Takže velmi mimo...

0 0
možnosti

Ano, vím to a předpokládal jsem, že většina čtenářů pochopí, že jde o určitou nadsázku. I když jistou podobnost tam opravdu vidím: tak jako CSKA již dnes má s armádou společného jen málo a hraje za něj i spousta cizinců, Alexandrovci již dnes nejsou nějakým sovětským propagandistickým orchestrem, ale především uznávaným uměleckým tělesem.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby tu Kenleinovci pískali na píšťal, vy byste tleskal těm, co s nimi křepčí, že?Rv;-) Soudruhu

2 5
možnosti

Nikdo nekádruje, jen ti z nás, kteří víc zažili a neztratili (historickou) paměť, upozorňují na to, že to je ansámbl symbolizující 44 let rusácké okupace naší země a současnou putinovu imperialistickou a agresivní politiku ;-€

6 0
možnosti
Foto

Nesouhlas, vážený pane...  Němci začali 2. světovou  válku, která stála životy milionů lidí, okupovali nás 7 let, zavírali lidi do koncentračních táborů, a  přesto nikdo rozumný nezanevřel na německou kulturu, filosofii, vědu a techniku... Politici odcházejí, i jejich neblahé zásahy do života států i obyčejných  lidí,  ale kultura přetrvává...  R^

2 0
možnosti

Někteří "umělci" se dušují, že s Alexandrovci by nikdy nevystoupili - ukázal snad některý z nich hrdě odmítnuté pozvání ke společnému vystoupení ? Před lety jsem koncert Alexandrovců viděla a byli úžasní R^; tehdy přidružené vystoupení Felixe Slováčka (umělce jistě výtečného)  bych byla klidně oželela,raději bych si byla poslechla ještě nějakou píseň.

2 0
možnosti
Foto

Pane Nožička, máte pravdu. Hudba je hudba, politika je politika... :-/Poslechnout si profesionální pěvecký soubor (byť vojenský) není o zradě nějakých ideálů - je to jen o zážitku (uměleckém). Jsme snad s Ruskem ve válce? A kdyby do Ruska přijel nějaký náš, český,  hudební soubor, také by ho měli Rusové a ruští umělci ignorovat? Nelíbí se mi lidská umanutost, a to v žádné oblasti... Ani to pokrytecké  "čecháčkovství"... Jestli by soubor  "Alexandrovci" měl narušovat  naši demokracii, nebo svobodu jednotlivce, pročby  byl tedy vpuštěn do ČR? A pokud ne, veškeré řeči kolem  jsou zbytečné...  [>-]

5 3
možnosti
Foto

J90i53r37i 64B67i46l92i49n32a

22. 10. 2015 17:59

Na krasne zpivajici soubor esesaku byste sla taky podivat?

4 6
možnosti
Foto

J31a17n 74H39a49v50e24l39k13a

22. 10. 2015 12:48

Autore, jste mimo. 

 Jako kluci jsme říkali vtip "Co je to? Řve to jako kráva, ale má to sto ocasů... no přece Alexandrovci!". Prostě na rozdíl od vás tady rusáky většina lidí nemusí, včetně mě, neboť jsou k tomu pádné historické důvody. Protože jediný, kdo tady za posledních 60 let hystericky kádroval a zakakazoval, byli bolševici pod přímou taktovkou moskevského imperialismu, jehož jsou Alexandrovci hlásnou troubou. Tak čemu se divíte?

6 7
možnosti
Foto

Jste fanatik... S takovými je diskuze nemožná. Nemohu zavrhovat např.výtečného spisovatele A.P.Čechova, hud. skladatele P.I. Čajkovského, malíře Burlaků na Volze  Rjepina, ani další umělce, techniky  a vědce, protože byli ruské národnosti. Politiku tvoří politikové (často velmi špatní), nikoliv umělci, technici a vědci. Jste na špatné adrese. Fanatismus a umanutost  jsou škodlivé lidské ;-€:-/vlastnosti.

5 1
možnosti

Takhle to vypadá, když musíte za každou cenu něco napsat. Měl byste si  ověřit minimálně význam slov v perexu, resp. co to je hysterie a co to je kádrování.

7 5
možnosti

To sme mu už doporučovali viacerí, ale slovami klasika - je to marný, je to marný, je to... marný ;-)

3 1
možnosti
Foto

J74i49r85i 22B54i52l10i60n50a

20. 10. 2015 16:36

Kdyz mohou svuj nazor na lampasaky zpivajici pod vlajkami se srpem a kladivem i na jejich patolizaly vyjadrit normalni lide, tak proc ne novinari ?

Demokracie je demokracie, pane Nozicka.

A povezte - opravdu jste nevedel o pisni oslavujici zabrani Krymu, nebo jste na ni "zapomnel" schvalne ?8-o

3 2
možnosti

Ne, nevěděl. Ale kvůli jedné písni (o které navíc pochybuji, že ji zařadili do svého repertoáru při turné v ČR) to můj pohled na celou věc nijak nemění.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1587
  • Celková karma 40,14
  • Průměrná čtenost 3231x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik