Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J54a20n 20D48v57o62r65a47k

3. 9. 2018 9:50

Osobně si myslím, že v tomto sporu jde zase jen o starou a dobře známou věc. Vždy jde především o peníze!! A o tom se tady nemluví. Kdo je rozděluje , na jakém základě , v jaké výši, kdo znich čerpá at...a kdo znich má největší užitek.

0 0
možnosti
JB

Jak s Vámi téměř vždy souhlasím, tak se mi nelíbí ti totální ignoranti v titulku.

0 0
možnosti
JN

Možná, že ten výraz je trošičku silný, ale já opravdu nechápu, proč vedení rychlobruslařského svazu v této kauze nic nečiní.

0 0
možnosti
MS

Vcelku souhlas, jen mám menší výhradu k této formulaci:

"Je především j e h o zásluhou, že se z této kdysi nenápadné dívenky stala jedna z nejlepších světových rychlobruslařek všech dob."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676740

Podle mne je to především zásluhou samotné Sáblíkové, jejího talentu a obětování se pro rychlobruslařský sport. Zásluhy trenéra jsou jistě nesporné, ale jsou až na druhém místě.

2 0
možnosti
Foto

Talent a vlohy Sáblíkové by samy o sobě nejspíš přišly vniveč, kdyby nebylo trenéra, který ji k tomuto sportu přivedl, navíc v době, kdy rychlobruslení, pokud vůbec, bylo jen nadšeneckou disciplínou bez jakýchkoli ambicí na umístění na světové (ale nejspíš i okresní)úrovni. Martina by byla schopná vyniknout možná v další desítce sportů na vytrvalostní bázi. Kdyby nebylo trenéra Nováka, asi bychom neměli dodnes žádnou reprezentaci a už vůbec ne zástupy dětí, které si díky úspěchům našeho rychlobruslení tento sport našly a zvolily jako svůj.

Ten spor nehodnotím, protože o něm samozřejmě nic nevím a to, co o něm napsaly noviny je na analýzu málo. Navíc jsou to osobní věci, které jsou výsostně věcí zainteresovaných, do kterých mi ani nic není.

5 0
možnosti
JK

J78a61n 88K38o32z66l88e76r

30. 8. 2018 9:32

Podle mého názoru je Erbanová kulantně řečeno psychicky velmi labilní a souhlasím s výrokem M. Sáblíkové že treninkové metody může přijmout nebo pokud s nimi nesouhlasí může odejít a nebo skončit. Chybí mi ovšem vyjádření celého týmu a nechce se mi věřit že celej tým trénuje dle pokynu Nováka a jen Erbanová má výhrady. Takže to shrnu : odešla do Nizozemí trénovat sprinty, družstvo se rozpadlo, vzala si Finského trenéra ( Finové nepatří ke špičce ) odešla do Polska a byla tam cca měsíc ( Poláci rovněž nepatří ke špičce ) a skončila, myslím že chyba bude asi na obou stranách ono trénovat totiž ženy to aby měl trenér dvě nejlépe tři vysoké školy z psychiatrie a psychologie , na chlapa stáčí ostřejší slovo a je to v pořádku ženy jsou však trochu jinak mentálně založený na ty se musí zlehka.

3 0
možnosti
RK

Já bych se zamyslel nad jinou okolností... Když se K.Erbanová rozhodla skončit, byl to blesk z čistého nebe. Po nedávné zimní olympiádě, senzačním bronzu a rozhovorech s Novákem a Erbanovou padaly v diskuzi výroky, super gratulace, skvělý bronz, spor s Novákem je urovnán...

A najednou všichni ví, že za všechno může Novák, jsou pomalu schopni dokumentovat léta trvající "teror" nebo znají někoho ze zákulisí rychlobruslení, kdo jim tak v soukromí mezi čtyřma očima řekl, že Novák je totální tři tečky... A znovu v té souvislosti připomínám onu první větu.

Podle mého názoru nevěděl nikdo nic, vědělo se, že Erbanová před lety odešla, a že se to Novákovi nelíbilo. No jistě, měl s ní nějaké plány, podobně jako se Sáblíkovou, se kterou určitou revoluci v rychlobruslení udělal (ony přešlapy v zatáčkách a hlavně v pojetí tělesné konstituce na dlouhých tratí - dnes u mladých konkurentek běžné). K. Erbanová dnes říká, že na ni útočil atd. Měla narážet na rozhovor P. Nováka pro deník Právo, o kterém se ale žádný z blogerů nezajímal, a který žádnou diskuzi a vášně mezi čtenáři nevyvolal... Zvláštní.

Připadá mi naprosto zbytečné se stavět na jakoukoliv stranu sporu. Erbanová není Sáblíková a s Novákem si zkrátka nesedli - lidsky i metodicky. Stává se. Hledat nového reprezentačního trenéra v zemi, kde rychlobruslení představuje především duo Novák Sáblíková bude náročné.

6 0
možnosti
MB

M10i45l90a61n 45B35í65l40e54k

30. 8. 2018 10:21

Chyba samozřejmě může být i na straně Erbanové. Ale Petr Novák jako reprezentační trenér a místopředseda svazu v jedné osobě by asi měl hlavně hledět na prospěch celého českého rychlobruslení - a výsledky Erbanová měla, i když opustila Novákovu tréninkovou skupinu. Jakkoli může být tedy Erbanová problémovou sportovkyní, svaz (tedy i Novák) měl zkusit najít řešení, delegovat komunikaci na jiného člena svazu atd.; to se ale asi moc nedělo.

2 0
možnosti
BV

Pane Nožičko,

víte vůbec o tom, že výsledkykaždoročního Mistrovství světa rychlobruslení ve sprintu žen jsou určovny součtem bodů ze čtyř závodů, z tratí 500 m a 1000 m, které se opakují následující den.

Víte o tom, že tento princip čtyřboje je aplikován každý lichý rok i pro ME. V sudých se jedou jednotlivé disciplíny.

Je tedy jasné, že je nutné mít vysokou výkonnost v obou tratích nejen na 500 metrů, aby se naděje na zíkání medaile neomezila na polovinu mistrovství.

Pokud tedy dochází k poklesu výkonnosti na jedné z těchto dvou "povinných" sprinterských tratí, je přímo povinností reprezenačního trenéra na to upozornit a doporučit aby se tomu při treninku věnovala pozornost.

0 0
možnosti
Foto

500m a 1000m jsou u rychlobruslařů sprinterské disciplíny a trenink každého závodníka je "postaven" na trať která je mu nejbližší. To znamená že většina závodníků má některou trať lepší a jinou horší...Někteří jsou natolik dobří že i se svým "horším" výkonem vyhrají olympiádu.

Vaše představa že trenér má "povinnost" na toto upozorňovat je nesmyslná. Je to naprosto běžné a logické.

1 0
možnosti
JP

J83a13n 80P87a41v17l89i95š

29. 8. 2018 21:32

Panu Nožičkovi karma.Ve sportu je jako doma.Článek má hlavu a patu.Je jasné.že jeho odpůrci/a má jich hodně/mě zasypou kritikou.

3 0
možnosti
JN

Děkuji. To už je úděl takřka všech zdejších blogerů, kteří píší často o politice, že kromě příznivců mají i dost odpůrců. Ale já si nestěžuji, aspoň nejsou diskuse pod mými blogy téměř nikdy nudné. :-)

2 0
možnosti
Foto

H97a68n56a 42V64l14k73o67v46á

29. 8. 2018 18:45

Ještě jsem nečetla diskusi níže a souhlasím s Vámi že končit v 25 když je v podstatě mírně pod vrcholem je škoda. Nezbývá než doufat že jí to někdo soudný rozmluví a najde sprinterského trenéra.

O to totiž podle mého jde. Nemohu soudit Petra Nováka po lidské stránce, nicméně v každém podobném sportu od běhu po plavání se trenink sprinterů, středotraťařů a vytrvalců liší. A to tak že velmi....I tělesná konstituce je jiná.

A je nesmysl myslet si že to na vrcholové úrovni ukočíruje jeden člověk.

Takže Erbanová by pod středotraťařem Novákem nedostávala to co potřebuje.

Naprosto logické. Nechápu co na tom Český svaz rychlobruslení nechápe.

4 0
možnosti
MB

Petr Novák je místopředsedou svazu a v předsednictvu byl (je?) i jeho syn - možná že (ne)činnost svazu je tímto taky dost ovlivněná...

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
JN

Ono to asi bude tím, že případ Erbanové a Koukalové vidím naprosto odlišně.

Erbanová dle toho, co dosud prohlásila, měla problém s jediným člověkem, který neunesl, že z jeho tréninkové skupiny odešla a v pozici reprezentačního trenéra jí pak házel klacky pod nohy.

Kdežto Koukalová ve své knize kritizuje prakticky všechny kolem sebe: jak trenéra, který ji vedl v juniorské reprezentaci, tak i ty, kteří šéfovali reprezentačnímu týmu dospělých, své reprezentační kolegyně, atd.

2 1
možnosti
Foto

P43e83t46r 24K15a13d44l58e28c

29. 8. 2018 17:49

Pane Nožičko, vy jste zase jednou přechytralý. Ono to celé nejspíš nebude tak černobílé a do situace budou promlouvat další a další faktory. To, co víme z médií, je jen špička ledovce a z historie víme, že jednoduchá řešení většinou nebývají nejlepší.

Nicméně i kdyby to tak jednoduchý bylo, vyvodit ze sporu dvou lidí, že svazu vládnou ignoranti, je zbytečně silný kafe, ne? :-)

9 3
možnosti