Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Z hlediska práva je to naprosto v pořádku. Věděli do čeho jdou a v+děli, že o další investice mohou přijít. Měli počkat až na soudní rozhodnutí. Ostatní počkali a snad se dočkají jakéhos odškodnění. Až potud je to dle zákona.

Druhá otázka je jak je vůbec možné, že soudní řízení trvá 20 let? Zde je nutné hledat ten největší problém, protože pokud by soudní řízení bylo krátké a jasné, nedostavěli by si svoje baráky a dostalo by se jim odškodnění a mohli mít postaveno již dávno své a vlastní.

Nejsou to chudáci, jsou to lidé, kteří se pouze nesprávně rozhodli investovat peníze do nejisté budoucnosti.

1 1
možnosti
Foto

Klasický příklad toho, kdy právo už neplní svou funkci ale jen formalisticky naplňuje literu zákona. Podle zákona je vše v pořádku. Pokud by ale soudci plnili svou funkci a hledali spravedlnost, pak by klidně mohli dát i za pravdu konkursnímu správci, ale s tím, že vyplatí poškozeným náhradu za ten majetek a dokud tak neučiní, nemusí se vystěhovat. Na domech by zkrátka vázlo věcné břemeno. V tom jak rozhodl soud vidím já bezdůvodné obohacení, protože majetek který měl správce spravovat nemůže zahrnovat i další majetek, který v okamžiku vyhlášení konkursu nebo likvidace neměl s danou kauzou nic společného.

2 0
možnosti
PM

Pro takzvanou (ne)ziskovku "člověk v plísni" to není byznys, takže ti se tím zabývat fakt nebudou. Jo to kdyby měli vystěhovat z domů takové Africké inženýry a lékaře a nebo členy jisté hájené minority - tak to už by byl jinší šrumec ;-)

4 4
možnosti
EH

Ti ostatní věřitelé jsou taky chudáci. Zaplatili za své byty 2x - jednou H-systemu, podruhé někomu jinému, nejspíš serióznějšímu a daleko víc. Jenže ti nemají nárok na soucit, protože je nikdo z bydlení nevyhazuje? Šedesát rodin se spoléhalo na to, že ti ostatní mávnou nad ztrátou rukou a soudy se potáhnou do jejich smrti.

Je mi jasné, že je to menšinový názor, ale tisícovka klientů už byla na ulici vyhozena dávno neviditelnou rukou trhu. My teď u klávesnic bojujeme za šedesátku statečných, kteří investovali do cizího.

2 0
možnosti
JN

Jak už jsem napsal v diskusi o kus níže, já tímto blogem rozhodně neříkám, že ta tisícovka klientů, co ve výstavbě bytu nepokračovala či pokračovat nemohla, nemá nárok na soucit nebo že by neměla dostat nic. Jde jen o to, nalézt spravedlivé řešení, jehož základem by bylo, že ta zmíněná šedesátka klientů doplatí H-Systemu za to, co u jejich bytů postavil on. Ale vyhazov na ulici (ještě navíc do 30 dnů) po 20 letech soudních tahanic mně opravdu spravedlivý nepřijde.

1 0
možnosti
JA

J89i76ř97í 77A21l38e84x28a

30. 7. 2018 14:05

Bože, to zas zemanovina... Tito stateční se zmocnili majetku, který jim nepatřil a okradli tím další věřitele....

4 1
možnosti
MK

V roce 1947 byl vydán speciální zákon, dnes známý jako lex Schwarzenberg. Napadá mě, zda by nebylo by lepší to vyřešit zákonem "lex H-system", který by ty křivdy narovnal.

0 1
možnosti
SS

At je clanek na jakekoli tema, ctivost se zajisti pridanim migrantu a neziskovek. To je fascinujici:-)

6 1
možnosti
RB

Bylo by dobré si zjistit všechna fakta než začnete něco podobného psát. Třeba tohle:

"Věřitelský výbor na základě návrhu konkurzního správce požádal konkurzní soud o souhlas s prodejem nemovitostí v Horoměřicích 19.10.1999 a 3.11.1999 jim soud zakázal realizovat jakékoliv prodeje doku nebude jasná konkurzní podstata." Jinými slovy už před x lety věděli, že to, co dělají může skončit tak, že o to přijdou. Bohužel se nepoučili a teď mají nést následky. Je to možná kruté, ale naprosto v pořádku a v souladu s právem. Kdyby si tehdy postavili jinde, neměli by dnes takové problémy. Je mi těch lidí líto, ale prostě podobný konce se dal očekávat. Svým způsobem by správce konkurzní podstaty po nich mohl ještě vymáhat nájem, protože byty jim ani Svatoplukovi nikdy nepatřily.

10 1
možnosti
Foto

On o tom hovořil. Nájemné za 3 roky.

1 1
možnosti

""ovšem aby všechny poškozené klienty odškodnil, musel by prý žít nejméně 600 let..." Tam byla rána dvě miliardy, takže kdyby vydělal mega ročně, tak by těch 600 let nestačilo :-)

0 0
možnosti
Foto

Proč se k té věci každej srdceryvně vyjadřuje, ale přitom soudní spis neviděl? Nikdo neví, jaké jsou listinné dúkazy ale všichni vykřikují o nespravedlnosti...

Dokud neznám stav věci, je NEZODPOVĚDNÉ se k tomu jakkoliv vyjadřovat - zejména o kvalitě či nekvalitě soudu.

2 1
možnosti
PK

Rozsudek je volně k dispozici. Stačí jen vyhledat a přečíst. Samozřejmě pro toho, kdo chce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1602
  • Celková karma 38,52
  • Průměrná čtenost 3237x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik