Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J46a88n 29H17o75r91n51í48k

6. 11. 2021 22:23

To jsou zase starosti :).

Ať už to daj konečně do kupy, vypadá to, že prezident přišel k rozumu, tak by to mělo jít.

100 dní hájení a pak si tady, my běžní občani, povíme.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Josefe Nožičko. Uzasny clanek a tech ohlasu. 227 je jich. I ten svuj pocitam. Vubec se nedivim, narazil jste na to prave v tomto ceskem Kocourkove. A to nejste jediny. Jiz pred vami se hadali dva na stejne tema. Dokonce pouzivali matematiky. Mam maturu, tak jsem jim rozumel, ale ti ostatni, nevim, nevim.

Jako spravny obcan vychovany v batovskem Zline za dob dedecka pana Havla a dalsich, navrhuji zmenu voleb na volbu jedince pro kazde misto ve Snemovne. Jedinou zmenu je treba ucinit a to v poctu poslancu. Musi byt liche cislo. Nechci, aby dalsi generace se hadala jako Topolanek s Paroubkem kdo bude vladnout, kdyz volby v te dobe skoncily politickym PATEM. A ceska spolecnost nemusi cekat na dalsiho zlinaka,, ktery rozhodne v prospech jednoho.

Myslim, ze je to rozumny navrh na zlepseni vypoctu poslancu a ty matury mohou byt bez te vysoke matematiky. Ta dalsi generace si tim odychne.

Kdyz budete v tom upravovani Snemovnich poctu, doporucuji strikni rozdeleni MOCI, tim myslim moc vykonou (vladu) a zakonodarnou (parlament). Tim usetrime rozhodovani osoby majic dve pozice ve vedeni a to, zda maji byt tou vladni osobou ci ve stejnem okamziku byt osobou zakonodarnou. I kdyz citim kritiku za instalovani dvou kresel pro dve osoby, ty vydaje se uspori v moznosti okamziteho rozhodnuti. Dnes musite pockat. To stoji penize.

Co vy na to, pane Nozicko????

0 0
možnosti
JN

Dobrý den pane Limo, děkuji za Váš příspěvek. Obávám se však, že ta změna, kterou Vy navrhujete, by problém, popisovaný v článku, nevyřešila. Např. k patové situaci a nemožnosti sestavit většinu může dojít i tehdy, když bude poslanců lichý počet.

P. S. Na svého rodáka pana Baťu mohou být Zlíňáci právem hrdí, ovšem na někoho jako byl Melčák by tedy rozhodně hrdí být neměli...

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JN

A Vy už si nevzpomínáte, že tehdy šlo o úřednickou vládu, která navíc vládla jen asi půl roku? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to neúměrné a doufejme, že piráti aspoň nebudou škodit. Jinak je ovšem samozřejmě na domluvě, kdo bude ministrem - kdyby na to přišlo, mohl by pan Fiala přizvat třeba pana Nožičku i mně...

1 1
možnosti
MV

Tolik zbytečně vynaložené energie a času.

0 3
možnosti
RK

R62a10d32e89k 13K91o74h89u68t

5. 11. 2021 10:00

Proč jste to četl? Mohl jste v klidu vydělávat na budoucí generace.

4 0
možnosti
JB

Bože, zase ten ředitel zeměkoule nožička. Co slovo to lež a demagogie. Jestlipak se už nedusí svou vlastní nenávistí.

6 6
možnosti
RK

Jak vidím tak vy jste v posledním tažení.

4 1
možnosti

Co se koryt tyce, souhlas. Ale je potreba si rici, ze v rozpoctu statu je plat ministru a jejich poskoku marginalni polozka. Takze to beru jako politicky ustupek

Co se poctu ministru tyce, volici Zemana byvaji bohuzel nakazeni jeho charakterem, tudiz maji problemy pochopit, ze partneri se nehazi pres palubu pri prvni prilezitosti. Pirati a STAN meli dohody, STAN vi proc maji pirati jen 4 poslance a bylo by od nich zemanovske, kdyby situace zneuzili

5 8
možnosti
RK

Co se tyka více peněz pro mě, je marginální položka, a kdo zkusí k tomu podotknout, že chci šetřit, tak mu rázně řeknu, že nechápe věc, že je zavistivec a k tomu ještě populista. A že nechápe že díky tomu budu pracovat více pro blaho. Ale u druhých to je jina, tam se předpokládá odpovědnost ke státu, pochopení, že se musí obětovat pro blaho příštích generaci. A stejně mu nic jiného nezbyde, protože zvolil tuto cestu.

8 0
možnosti
FH

Rakušan "všechny ministerské posty navíc jsou skutečně užitečné a potřebné". To dá rozum, že každé koryto je pro šmejdy užitečné a potřebné.

12 4
možnosti
JK

Proč nazýváte demokraticky zvolené politiky šmejdy?

8 0
možnosti
JF

Pořád lepší situace, když má někdo se čtyřmi poslanci tři ministry, než aby dělal jeden člověk šéfa na dvou ministerstvech. Prostě mají dost lidí, narozdíl od současných vládních matlalů.

14 8
možnosti