Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ano, říká se tomu čučkaři:-)

2 0
možnosti
JP

Školský výbor PS zřejmě objevil Ameriku. Usnesení, že výuka na školách je v gesci ministerstva školství, je objev století. Další usnesení, že ministr nemá podléhat tlakům BIS, je z říše fantazie. Pokud si někdo představuje, že šéf BIS nemá nic jiného na práci, než lézt ministrovi školství do zelí, musí být natvrdlý. Inteligentní lidé by měli o každé výpovědi přemýšlet, co daná výpověď chce říci a nepodsouvat autorům záměry, které nemohou mít, a proto je ani uskutečnit. Takže celá diskuse je o jednom nevábném kousku hmoty.

3 3
možnosti
Foto

Výuce moderních dějin gymnázium kam chodila dcera, byly věnovány dvě vyučovací hodiny. Kamarád, který vyučoval na gymplu matematiku, nám říkal, že látka co se týká dějin a literatury je stejná jak v době komunismu. Co se týká současné literatury, ta je zmíněna okrajově. Před čtrnácti dny na radiu Plus mluvil rektor University Karlovy a říkal, že je skutečně na základních školách, že se učí stále, tak jak to bylo v době komunismu. To je důvodem, že gymnazisti nevědí, co bylo v roce 1938, 1968 a o Palachovi řeknou, že byl upálen v 17 století. Jejich znalost je trestní. Dcera chodila na gymnázium. Ve druhém ročníku je učila dějepis ženská, která pocházela z Ruska a na gymplu učila ruštinu a protože o předmět nebyl zájem, dali ji učit dějepis. Učila je tak, že koukala do učebnice a chtěla, aby to studenti říkali tak, jak to napsané. Vzbouřili jsme se, protože někteří chtěli jít studovat právo a tam je znalost historie nutná. Tak jim dali učitelku, která byla nahluchlá a hlavně chtěla od studentů vědět, jaké bylo sociální cítění té doby. Dceři vždy řekla: „ Vaše znalosti jsou hluboké, ale chybí mně, že jste nevyzdvihla sociální cítění obyvatel, tak za tři. „ Dnes je dcera vystudovaný historik. Pak na jiné gymnázium nastoupila o 10 let mladší dcera a vyučování historie a literatury bylo stejné. Nic se nezměnilo.

0 0
možnosti
JC

J67i77r25i 26C68e37e

11. 2. 2019 12:42

Gymnazisté nevědí co bylo v roce 1938 a 1968?

Taková sebranka pak na gymnáziu nemá co dělat.

0 0
možnosti
PB

..... a schválně si všimnite, že všecky ty ptákoviny kosmickejch rozměrů vymyslijou vždycky v tem Práglu;-DVEU!,- ..... voni se v tej hokně asi trochaj nudijou, žejo?!

1 0
možnosti
JN

Na druhou stranu, jelikož se dnes v některých částech Prahy bez znalostí ruštiny už docela těžko domluvíte, tak je to i malinko omluvitelné. :-)

0 0
možnosti
DR

Jo nedorozumění? A ty jejich slátaniny o čínsko-ruských agentech na každém rohu bylo taky nedorozumění?

Školský výbor byl ve svých vyjádřeních ještě velmi diplomatický.

8 1
možnosti
RC

A kdo tedy mlátil ty české lidi ,když tady byl ten Čínský prezident na návštěvě? Nebyli to náhodou čínští Agenti? A nebylo jich docela dost? A proč má ruská ambasáda zdaleka největší obsazení?

5 2
možnosti
Foto

Sledoval jsem diskuzi na ČT k této ,,problematice (moderoval Železný ml., přítomni ministr školství, Klaus ml., a Gazdík)Dost ,,výživné"(- viz. včerejší záznam Události komentáře po dvaadvacáté hodině);-)R^

4 0
možnosti
JN

Také jsem se díval a Klaus mladší docela bodoval (šéf BIS Koudelka pozvání do televize raději odmítl). :-)

2 0
možnosti
RC

Dezinformacni služba? A proc tedy učitelka memu synovi tvrdila, ze Rissky snem zapalili naciste? Tedy presne to stejne, jako mi před nejakymi 35 lety tvrdila soudružka učitelka. Za mne - mam v rukou dukaz, ze minimalne pro jeden pripad mela BIS pravdu.

A mel bych tu offtopic k Vasim oblibenym ruskym sportovcum:

https://www.idnes.cz/sport/atletika/byvala-ruska-chodkyne-anisja-kirdapkinova-doping-vraceni-medaili.A190207_125942_atletika_ten

2 0
možnosti
AD

Já vím. Zapálil ho slaboduchý nizozemský komunista.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,27
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik