Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JK

Babiš ještě není poražen, stále vládne a současná situace jde pořád plně na jeho hlavu. Nebyla provedena účinná kampaň na očkování v průběhu léta a hlavně v září a neudělala se žádná opatření před volbami. Přitom odborníci už tenkrát varovali a požadovali aktivní přístup vlády. Zbyl nám jen zpívající ministr z nouze opět povolaný se slibem trafiky, kterou nakonec nedostane. Tragicky se podařilo rozložit ministerstvo zdravotnictví (kolotoč ministrů), kde funguje jen pár jednotlivců a nebýt krajských hygienických stanic tak jsme v kopru. Vypadá to jako by chtěl Babiš předat zemi v co nejhorším stavu. Pokladna prázdná a nasekáno dluhů jak nikdy, obyvatelstvo sužováno pandemií a šílenou inflací, navíc pořád rozhazuje neexistující budoucí peníze zejména neproduktivním oblastem ekonomiky. Státní zaměstnanci si v krizi žijí nad poměry těch co jim to vše platí a důchodcům sebrala inflace všechny předvolební dárečky a přesto jsou na tom lépe jak rodiny s dětmi o samoživitelkách ani nemluvě.

Po Babišově vládě je na to země stejně jak firma před konkurzem, dopadlo to jako v řadě firem ovládnutých Babišem, vycucnout všechny aktiva co to dá a poslat to do konkurzu, nebo darovat nějakému nešťastníkovy, co se to pokusí zachránit. Tím nešťastníkem jsme my, nikdo jiný za nás dluhy nezaplatí, nová vláda muže najít peníze jen a pouze v naší kapse, jen doufám, že Babišova kapsa se prověří jako první, včetně ulitých peněz do offshorů.

6 3
možnosti
ZZ

Nicméně musíme připustit, že až do objevení covidu, se Babišovi dařilo řídit tento stát až neuvěřitelně dobře !

;-)

1 1
možnosti
PB

P92e51t57r 64B91u17r71i92a11n

12. 11. 2021 0:17

Nepochopil jste naprosto nic.

Mimochodem, jak si vysvětlujete ten prostý fakt, že když sněmovna zablokovala vládě další plošná opatření v nouzovém stavu jako zbytečná a přinutila ji zavést opatření v režimu pandemického zákona, tak ta čísla začala klesat?

Já netvrdím, že za to mohla zrovna tahle změna, spíše to byl přirozený proces, ale kde by byla společnost a kecy vlády, kdyby ta čísla začala klesat v tom prodlouženém stavu plošných zákazů?

Já vám řeknu kde: měli jsme pravdu, čísla klesají, díky nám a jenom díky nám, bylo to nutné, pravda se ukázala, jsme borci Všehomíra. A vy byste o tom napsal blog.

A co kdyby ta plošná opatření byla zrušena už dřív a vláda to dělala jako jinde ve světě, tedy podle ohnisek a skutečných čísel šíření nákazy a ne podle podle nějakých zprůměrovaných laciných kejklů, plošně, neúčinně a ryze alibisticky?

Rozumíme si, že?

5 2
možnosti
JN

Ohledně toho "prostého faktu", případně srovnávání s jinými zeměmi - viz příspěvek pana Zavadila o kousek níž:

"Ve stejný čas není covid rozvinutý stejně ve všech sledovaných zemích. Někde je teprve na začátku, jinde je ve stejný čas na vrcholu..."

3 0
možnosti
Foto

Nouzový stav byl potřeba jen kvůli neschopnosti vlády včas reagovat, včas zajistit ochranné prostředky...

Soudy shazovaly opatření kvůli tomu,vze byly vyhlášeny v rozporu se zákony nebo nebyly řádně odůvodněné- opět vládní šlendrian.

Hodně lidí přestali dodržovat opatření díky chaotickému zavádění a díky tomu, že sama vlada nedodržovala co měla- toto není jen chybou vlády, ale i občanů

Očkování a jeho propagaci podcenila vláda.

Opatření se zaváděl podle voleb.

To, že patříme mezi nejhorší je tak z 90% vinou vlády.

Jak bude fungovat nová vláda se teprve uvidí, ale dostane stát i co se týče Covidu v dezolátním stavu.

4 5
možnosti
PB

..... téma "covid" zásadně nekomentuju,- jen bych si dovolil někerejm pochybovačům připomenout, že nás tahle zákeřná pandemie opustila 1.7.2020,- a mejdan u Prostřenýho stolu na Karlovým mostě v Práglu je teho jasným důkazem!,- ....... tehdejší opozice to rozjela ve velkým stylu, tak mi nejni zrovna jasný, proti čemu by dneska ti samí experti a odborníci (dnes navíc ve vládě!) měli jako bojovat;-D?!?,- nějaký divný, nééééé?!?

8 4
možnosti
RK

Tuhle hloupost tady tapetují jen hlupáci. Hlavní hygienička Rážová již tehdy potvrdila, že na akci byly dodrženy všechny pravidla, desinfekce, rozestupy... V souvislosti s akcí nebyly zjištěny žádné případy nákazy...

Prchalovi se povedlo do jednoduchých hlaviček nasadit pěknou hloupost

1 1
možnosti
DR

O vítězství nad Covidem nyní absolutně nepochybuji. Pod vedením nové vlády spasitelů očekávám jeho definitivní konec nejpozději do jara. R^

2 0
možnosti
ZH

Dle vzoru španělské chřipky si dovoluju předpovídat, že jarem to opravdu skončí. Nezávisle na jakékoliv vládě.

2 0
možnosti
ZZ

Ve stejný čas není covid rozvinutý stejně ve všech sledovaých zemích.

Někde je teprve na začátku, jinde je ve stejný čas na vrcholu.

Jen čas ukáže, jak to dopadne.

Nicméně je pravda, že že si každý představoval, že 2 dávky doporučené agenturou EMA, budou chránit víc, než ve skutečnosti chrání.

;-(

3 0
možnosti
Foto

slib z obrovských billboárdu trojkoalice...už žádné lockdowny.No tak uvidíme.

7 0
možnosti
JD

Už je po volbách! Už se zapomnělo!R^

3 2
možnosti
JK

Portugalsko 10,1 mil. obyvatel, ČR 10,7 milionu.

Portugalsko proočkovanost 86%[1], ČR 57%[2].

Portugalsko v nemocnicích 400, z toho 28 na JIP[1].

ČR v nemocnicích 2936, z toho 1159 na JIP[2].

[1] https://covid19.healthdata.org/portugal?view=resource-use&tab=trend&resource=all_resources

[2] https://covid19.healthdata.org/czechia?view=vaccinations&tab=trend

Hádanka pro chytré děti: jak si poradit s Covidem?

10 0
možnosti
Foto

J32i57ř81í 45K89i93n35d31l

11. 11. 2021 18:28

No a co. Covid se v Portugalsku vrací zpět. V ČR bylo od 1.9 2021 v nemocnicích 2936 osob a to jak očkovaní , tak i neočkovaní.

1 6
možnosti
JK

To je strašná manipulace a obelhávání. Vláda situaci loni v září nepodcenila. To nemělo s podceňováním společného vůbec nic. Předseda vlády chtěl přes mrtvoly vyhrát krajské volby na začátku října, takže osobně zakázal již připravená a navržená správná opatření ministra zdravotnictví, čímž obratem v naší zemi zajistil jedno z největších covidových umírání na celém světě. Takhle jednoduché to je. Opozice prosti tomu silně protestovala.

9 6
možnosti
JD

Opozice v čele s Petrem Fialou kritizovala ministra zdravotnictví za to, že chce v září 2020 nasazovat roušky! Kritizovala stejně jako Babiš! Jako důkaz přikládám odkaz na rozhovor přímo ze stránek ODS. https://www.ods.cz/clanek/19700-to-co-predvadi-vlada-je-mateni-lidi-opatreni-jsou-nesmyslna-a-zbytecna

7 4
možnosti