Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

9. 10. 2009 4:56
Jó, Afrika...

Ale stejně tam mám radši země, které nejsou muslimské.

0 0
možnosti
DM

DaM

9. 10. 2009 6:55
Re: Jó, Afrika...

Osobne muslimy bytostne nesnasim, take proto mne v zivote neuvidej v Turecku, Egypte, tunisku a podobnych idiotskych statech. Ale Tanzanie je z velke vetsiny krestanska, takze v pohode. Zanzibar je sice islamem trochu ovlivnen, ale je to tam mnohem mene videt. Pemba je na tom hur, a tam se proto nechystam.

0 0
možnosti
DM

DaM

8. 10. 2009 18:48
:-)

V nedeli jsme se s rodinou vratili z trytidenni cesty po Tanzanii a Zanzibaru - vse na vlastni pest, zadna cestovka. To, co jsme zazili, se skoro neda popsat. Od adrenalinu pres neskutecnou pohodu. Dali jsme si safari (Tarangire, Manyara, Serengeti, Ngorongoro), pak prelet na Zanzibar, pujceni auta a 10 dni cestovani (Stone Town, Mkokotoni, Nungwe, Paje, Jambiani, Kizimkazi, Jozani, ...) a lenoseni na nejuzasnejsich plazich, ktere jsem kdy videl. A dokonce jsme tam jeden vecer se zminenymi pany (tedy jen s jednim a s jeho cechozanzibarskym kamaradem) pekne zaparili, zrovna tam "kuli pikle" na ten hotel. Musim rict, ze jak me obcas Tanzanci stvali, tak se tam urcite brzo vratime, mozna prave do toho noveho hotelu. Ma byt sice dost drahy, ale snad tam ze znamosti dostaneme slevu :-)

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 10. 2009 18:52
Re: :-)

Jo, jo. Je to nádhera. Rád bych se tam někdy vrátil, ale na druhou stranu je ještě tolik pěkných míst, kde jsem nebyl, že nevím, jestli se mi to povede.

0 0
možnosti
HN

handour

8. 10. 2009 17:47
Pěkný obrázky Libore

zamáčkla jsem slzu, protože jsem nebyla ani v Tunisu ani v Zanzibaru, a když vidím výplatní pásku, je mi jasný, že realizovat se mohu tak v okruhu 60 km, což je ve středočeském kraji celkem odvaz. Akorát si říkám, že takovej Karel Gott bude nešťastnej, když ho tam v tom Zanzibaru budou fotit a poznávat celé české zájezdy...I když myslím, že k tomu nedojde, naše červený trencle a bílé ponožky v sandálech tam nikdy pasovat nebudou..Necháme se překvapit, jo?;-)

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 10. 2009 18:14
Re: Pěkný obrázky Libore

Dík. Třeba jednou bude ta výplatní pásky tlustší.

Ono Český ráj je taky hezký (to se do těch 60km vejde, ne?) a můžeš tam potkat třeba Maxipsa Fíka rozhodně s větší pravděpodobností, než na Zanzibaru.

0 0
možnosti
NB

j@ck

8. 10. 2009 17:08
mate stejne fotky jako ja

Tanzanii a Zanzibar jsem delal pred par lety, bez cestovky. Taky jsem byl na Pembe (predpokladam ze to modre more je odtud), na spice safari, v Provincetownu. Neni to tak draha destinace, pokud clovek jede bez cestovky. Zpatecni letenka do Dar-es-Salamu za 20K, a zbytek uz je levne. Na Zanzibaru jsem byl mimo sezonu a usmlouvali jsme luxusni apartement na brehu tyrkysoveho more za $10 na den (puvodni cena asi $40). Je tam krasne. Pro dobrodruznejsi povahy ktere nemaji rady valeni se na plazi je zajimavejsi vnitrozemi Tanzanie - kulturni turismus u Masaju, Serengetti, vyslap na Kilimanzdaro (poradne drahy, $100 na den), Usambarske hory, gorili park. Tanzanie je nenarocna destinace.

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 10. 2009 17:15
Re: mate stejne fotky jako ja

My byli samo i v Tanzanii (Masajové, Arusha, Serengetti, Ngorngoro, Lake Manyara), dokonce i v Keni (Masai Mara a Lake Nakuru). Ale to Kilimandžáro už bych si netroufl, na to nemám fyzičku, prý je to docela mazec.

S tím apartmánem jste teda měli štěstí, to je neuvěřitelná cena R^ .

0 0
možnosti
SC

Pikot

8. 10. 2009 17:00
Po první světové válce

se Československo dožadovalo kolonii. Prý - jako vítězná strana na to má nárok!

(Celá akce byla podporována sběhy - jinak tak zvanými legionáři). Začátkem dvacátých let vzniklo v ČSR dost barů - nazývajících se módně ZANZIBAR. Což nebylo odvozené od živnosti, ale od požadavků ČSR.

V roce 1922 to Čechům sklaplo. Nedostali nic!

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

8. 10. 2009 17:02
Re: Po první světové válce

A to je škoda ;-€ . Možná proto to bylo v té Tisícročnej včele, to se odehrávalo zhruba v té době.

0 0
možnosti
PC

cerveny

8. 10. 2009 16:52
levnejsi nez dnes

levnejsi nez dnes to muzete mit taky, staci se kompletne vykaslat na nabidky cestovek a zabit trochu casu hledanim. Umite-li si koupit chleba, letenku a ubytovani v hotelu koupite taky, v podstate v tom neni rozdil :)

0 0
možnosti