Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dedko

31. 10. 2009 9:34
Mám podobnou zkušenost !

Stavím s jednom moravském městě podnikatelský objekt. Musel jsem samozřejmě zaplatit archeologům za průzkum, včetně jejich cest na staveniště, kdy si učtovali za kilometr tak nehoráznou sumu,  které mohou konkurovat jen pražští taxikáři. Mimo to jsem obdržel od stavebního úřadu podmínku, že do určitého data objekt bude postaven pod pokutou 750 tisíc. Nejhorší ale na tom bylo to, že stavební úřad sám mě zdržel tím, že dodržoval všechny  30ti denní vyjadřovací ltůty naprosto do poslední chvíle  a tím mně značně zkracoval termín, do kdy má být objekt dokončen. Den před stavebním povolením mně stavební úřad donutil na základfě  momentální nálady městského architekta ( kterého jsem nepodplatil) předělat projekt., ačkoliv  k jehbo  změnám měli plno času.Považuji to za šikanu ze strany úřadů.

0 0
možnosti
P

pitbulek

31. 10. 2009 9:30
paradoxy

Vážený pane, nepíšete náhod o Ústí nad Labem zde je stejný Kocourkov ... radnice sáhodloze řeší dopravu kterou nikdy neuměla... výstavbu která je nefunkční protože podnikatelé útápí peníze které nakradly a dostaly z úplatků ... takže všude stejná písnička možná že nastal čas pro celostátní defenestraci aneb nahrňme nepoctivé úředníky ministry a hejtmany na skladku ;-ORv

0 0
možnosti
P

ptáček

30. 10. 2009 23:59
Vy jste

někdy viděl rozumné úředníky ??? Já s nimi "bojuji" téměř každý den a to se jedná o banality. Jenom výkon jejich povinností. Práci, placenou z našich daní. Je to unavující a nabývám dojmu, že já jsem asi nemožný otrava.

0 0
možnosti
RL

Limburger

30. 10. 2009 20:08
Dobrá ilustrace kocourkovských předpisů...

R^ Libore, nabízejí se však k tomu další otázky, jako např.: Proč firma, která zakázku vyhrála a má jistě v této oblasti dostatek zkušeností, netrvala na smluvním ošetření onoho "archeologického rizika"?  Proč si ze smluvní pokuty nevyhradila takový případ?  A nevyhrála náhodou ta firma zakázku právě proto, že byla tak benevolentní? Do takto riskantních projektů přece nikdo nikoho nenutí vstupovat, bylo to jejich svobodné rozhodnutí. A co když konkurence právě proto neuspěla, že byla opatrnější a chtěla toto riziko smluvně pojistit? Jistě, jsou to spekulace a spekulativní otázky, ale řekněte, no nenabízejí se? ;-) Zdraví Richard L. :-)

0 0
možnosti
LON

L.O.N.

30. 10. 2009 20:12
Re: Dobrá ilustrace kocourkovských předpisů...

Také mě to samozřejmě napadlo. Naznačuji to v jednom odstavci. Ale stejně vidím největší chybu v tom, že město o té pokutě vůbec vážně uvažuje, když samo prostřednictvím stavebního úřadu není schopno vydat stavební povolení. Tomu nerozumím, že někoho zodpovědného nenapadne, že to je blbost, vždyť to přece každý musí vidět...

0 0
možnosti